Cara Mengetahui Berapa Banyak Tarikan Yang Anda Ada dalam Genshin Impact

4

Memandangkan Genshin Impact ialah permainan “Gatcha”, untuk membuka kunci watak baharu dan item yang jarang ditemui, anda perlu membuat tarikan. Malangnya, selalunya permainan seperti ini memerlukan membelanjakan banyak wang dunia sebenar (Bayar untuk Bermain) tanpa sebarang jaminan untuk mendapatkan item yang diingini. Jika anda tertanya-tanya bagaimana tarikan anda dalam Genshin Impact, kami sedia membantu.

Dalam artikel ini, kami akan menerangkan cara menentukan bilangan tarikan dalam Genshin Impact dan jenis sepanduk Genshin Impact yang terbaik untuk diambil. Selain itu, kami akan memasukkan jawapan kepada beberapa soalan lazim yang berkaitan dengan mekanik Gatcha dalam Genshin Impact.

Cara Menentukan Bilangan Tarikan dalam Kesan Genshin

Sebelum kita pergi ke penjelasan yang mendalam tentang sistem Genshin Impact Gatcha, mari kita lihat di mana untuk mengetahui bilangan tarikan semasa anda dan tentukan berapa banyak yang anda tinggal untuk mendapatkan item 4 bintang atau 5 bintang. Untuk menyemak tarikan anda, ikuti langkah di bawah:

 1. Dari antara muka permainan utama, navigasi ke menu Sepanduk.
 2. Klik Sejarah di bahagian bawah menu.
 3. Secara pilihan, pilih jenis Hajat tertentu daripada menu lungsur turun. Hasrat daripada sepanduk aksara naikkan kadar, sepanduk item naikkan kadar dan sepanduk standard dikira secara berasingan.
 4. Kira berapa banyak tarikan yang anda tinggalkan. Sekurang-kurangnya pada setiap 10ke tarik, anda sepatutnya mendapat item 4 bintang. Sekurang-kurangnya pada setiap 90ke tarik, kena dapat barang 5 bintang.

Bagaimana Mendapatkan Nasib dalam Genshin Impact

Untuk membuat tarikan dalam Genshin Impact, anda memerlukan Fate. Terdapat dua jenis Fates, sesuai untuk jenis sepanduk yang berbeza. Anda boleh mendapatkan Fate dalam beberapa cara. Untuk membeli Fate daripada Paimon’s Bargains, ikuti langkah di bawah:

 1. Dari antara muka utama, navigasi ke Kedai.
 2. Di bar sisi kiri, pilih Tawaran Paimon.
 3. Pilih daripada pertukaran Starglitter, pertukaran Stardust dan Beli dengan Primogems.
 4. Pilih jenis Fate – Acquaint Fate untuk sepanduk standard atau Intertwined Fate untuk sepanduk acara.
 5. Beli Nasib untuk 160 Primogems, 5 Masterless Starglitter atau 75 Masterless Stardust.

Jika anda mempunyai pas pertempuran, anda akan diberi ganjaran dengan satu Takdir pada setiap 10ke naik tahap. Untuk mendapatkan pas pertempuran, ikuti arahan di bawah:

 1. Capai Kedudukan Pengembaraan 20 dengan memperoleh Pengembaraan XP.
 2. Akses kepada pas pertempuran asas diberikan secara automatik pada Peringkat Pengembaraan 20.
 3. Untuk menaik taraf pas pertempuran, klik pada Buka Kunci Hymn Gnostik di sudut kanan bawah skrin anda.
 4. Anda akan dialihkan ke halaman pembayaran.
 5. Pilih pilihan pembayaran dan beli peningkatan dengan harga $9.99.

Apakah Sepanduk Kesan Genshin Terbaik untuk Ditarik?

Kemungkinan untuk mendapatkan watak atau item tertentu dalam Genshin Impact bergantung pada sepanduk. Untuk pemain baharu, permainan ini menawarkan sepanduk Beginner’s Wish dengan harga diskaun.

Sepanduk ini menjamin mendapat watak 4 bintang, Noelle, daripada sepuluh tarikan pertama anda dan satu lagi watak 4 bintang rawak daripada sepuluh tarikan kedua anda. Ini adalah tawaran yang hebat, jadi jika anda baru dalam permainan ini, anda pasti perlu mencuba sepanduk ini.

Jika anda telah bermain Genshin Impact untuk sementara waktu, kami mengesyorkan agar anda sentiasa menyemak sepanduk kadar. Berbanding dengan sepanduk standard, sepanduk ini tidak selalu tersedia dan terhad dalam masa. Dengan sepanduk naik kadar, anda mempunyai kemungkinan yang lebih tinggi untuk mendapatkan aksara tertentu.

Gambar dan nama watak tersebut tertera dengan jelas pada sepanduk tersebut. Selain itu, dengan sepanduk kadar, anda mendapat jaminan untuk menarik watak atau item 4 bintang sekurang-kurangnya sekali setiap sepuluh permintaan. Sesetengah sepanduk kadar naik mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk mendapatkan item tertentu berbanding aksara. Selalunya, sepanduk sedemikian menampilkan lebih daripada satu item.

Soalan Lazim

Berapa Banyak Tarikan Yang Saya Dapat untuk 100 Dolar?

Satu tarikan berharga 160 Primogems. Untuk $99.99, anda boleh membeli 6480 Primogems, yang bersamaan dengan 40 tarikan. Ini mungkin terdengar agak mahal, memandangkan anda mungkin perlu membeli dua atau tiga pek Primogem yang besar untuk mendapatkan watak atau item 5 bintang.

Nasib baik, Primogems juga boleh diperolehi dengan menyelesaikan pencarian. Satu lagi cara untuk mendapatkan hasrat percuma ialah mendapatkan pas pertempuran – untuk setiap sepuluh peningkatan tahap, anda mendapat tarikan percuma.

Berapa Banyak Tarikan yang Perlu Saya Buat untuk Kasihan dalam Genshin Impact?

Sistem kasihan dibangunkan untuk menjamin bahawa setiap pemain mempunyai peluang yang sama untuk menerima watak atau item yang dinilai tinggi. Pada setiap tarikan ke-10, anda harus mendapatkan watak atau item 4 bintang. Untuk mendapatkan senjata 5 bintang, anda perlu membuat sehingga 80 tarikan, dan untuk mendapatkan watak 5 bintang, anda mungkin perlu membuat sehingga 90 tarikan.

Sepanduk kadar menjamin 50% peluang untuk mendapatkan watak yang diketengahkan dan 75% untuk mendapatkan senjata yang diketengahkan. Hasrat daripada setiap tiga jenis sepanduk dikira secara berasingan. Apabila anda mendapat item atau watak 4 bintang atau 5 bintang, kaunter sepanduk tertentu ditetapkan semula. Walau bagaimanapun, ini tidak bermakna anda perlu menunggu 90 hasrat penuh untuk mendapatkan watak 5 bintang lagi – anda mungkin bertuah dan mendapatkannya lebih awal.

Apakah Kemungkinan Mendapatkan Aksara Berkadar Tinggi Daripada Sepanduk Standard?

Kemungkinan untuk mendapatkan watak 4 atau 5 bintang daripada sepanduk standard adalah jauh lebih rendah daripada sepanduk acara. Sudah tentu, sistem kasihan berfungsi untuk sepanduk standard, tetapi jika anda tidak tergesa-gesa, kami mengesyorkan menunggu sepanduk kenaikan kadar baharu daripada menggunakan sepanduk standard.

Adakah Kaunter Kasihan Dibawa ke Set Tarikan Seterusnya?

ya. Contohnya, jika anda telah membeli 80 tarikan dan tidak mendapat watak 5 bintang, anda boleh membeli pek hajat lain, di mana anda perlu mendapatkan watak itu daripada sepuluh tarikan pertama. Anda boleh menyemak kaunter dari menu sejarah Banner.

Apa Yang Boleh Digunakan untuk Habuk Bintang Tanpa Guru atau Kilauan Bintang Tanpa Guru?

Kadang-kadang selepas anda menarik item daripada keinginan, anda mungkin mendapat beberapa Masterless Stardust atau Masterless Starglitter. Ini boleh didagangkan kemudian untuk lebih banyak item atau aksara, bermakna anda mendapat item percuma selepas beberapa tarikan. Anda tidak mendapat sebarang Masterless Stardust atau Starglitter apabila anda menarik watak baharu.

Bagaimanakah saya Boleh Berdagang Stardust atau Starglitter Tanpa Guru untuk Watak Baharu?

Anda boleh membeli item baharu untuk Stardust, Starglitter dan Primogems di Paimon’s Bargains. Lawati Kedai dan navigasi ke Paimon’s Bargains, kemudian pilih antara pertukaran Starglitter, pertukaran Stardust dan Beli dengan Primogems.

Untuk 24-34 Starglitter, anda boleh mendapatkan senjata berkadar tinggi, dan dengan hanya dua Starglitter, anda boleh mendapatkan item seperti nektar penyembuhan dan pekat. Banyak senjata biasa boleh dibeli untuk lima Stardust.

Apakah Perbezaan Antara Nasib Berkenalan dan Nasib Berjalin?

Mengenal Nasib adalah perlu untuk kehendak standard dan Pemula. One Fate berharga 160 Primogem dan memberi anda satu hajat. Jalinan Nasib digunakan untuk kehendak acara masa terhad. Kos Takdir Jalinan adalah sama dengan Takdir Berkenalan. Jika anda seorang pemain yang berpengalaman dan tertanya-tanya untuk membelanjakan Stardust anda, kami syorkan untuk membeli lebih banyak Takdir Berjalin.

Kemungkinan menarik watak berkadar tinggi adalah lebih tinggi dengan sepanduk acara. Kedua-dua jenis Fate boleh didapati daripada ganjaran Adventure Rank dan Paimon’s Bargains. Satu Nasib diberikan pada setiap peringkat ke-10 jika anda mempunyai pas pertempuran.

Semoga Berjaya

Semoga panduan kami telah membantu anda memahami cara sistem Gatcha dalam Genshin Impact berfungsi. Kami mengesyorkan agar anda sentiasa menyemak sepanduk baharu masa terhad dan berdagang Stardust dan Starglitter anda dengan bijak.

Adakah anda telah menggunakan Hajat Pemula? Apakah watak 4 bintang kedua yang anda ambil daripadanya, selain daripada Noelle? Kongsikan pengalaman anda di ruangan komen di bawah.