Cara Mengubah Tulisan Tangan Anda menjadi Fon

7

Pernahkah anda mahu menukar tulisan tangan anda menjadi fon? Atau ingin memperibadikan alat tulis digital anda atau menambah kemewahan pada tapak web anda? Terdapat beberapa alatan di sekeliling yang boleh mengambil coretan anda sendiri dan mengubahnya menjadi fon yang boleh digunakan untuk komputer anda atau peranti lain. Ia tidak mengambil masa yang lama dan selagi anda boleh menulis dengan jelas, ia boleh menghasilkan fon berkualiti yang baik untuk hampir semua kegunaan.

Terdapat beberapa laman web yang menawarkan untuk menukar tulisan tangan anda menjadi fon tetapi yang paling biasa ialah ahli kaligrafi. Ikuti bersama dalam artikel ini untuk melihat cara anda boleh menukar tulisan tangan anda menjadi fon tersuai dengan mudah.

Tukar Tulisan Tangan Anda menjadi Fon

Proses menukar tulisan tangan anda menjadi fon agak mudah. Kami akan menggunakan Calligraphr dalam contoh ini. Ia pernah dipanggil MyScriptFont dan mempunyai sesuatu yang diubah suai. Ia bukan satu-satunya perkhidmatan seumpamanya di luar sana, tetapi ia membuat kerja singkat proses ini. Anda perlu mendaftar dengan tapak, tetapi anda boleh membuat set fon tunggal secara percuma. Jika anda ingin membuat lebih banyak, anda melihat pada $8 sebulan.

Anda memerlukan pencetak dan pengimbas untuk ini berfungsi. Laman web melakukan segala-galanya.

Anda mendaftar di Calligraphr, muat turun templat, lengkapkan templat dalam tulisan tangan anda sendiri, muat naik dan biarkan laman web melakukan tugasnya. Ia akan mendigitalkan tulisan tangan anda dan mengubahnya menjadi fail fon yang sedia untuk anda muat turun.

Mari kita mulakan:

  1. Navigasi ke ahli kaligrafi dan daftar akaun. Laman Utama Kaligraf
  2. Muat turun templat dan cetak sebagai potret.
  3. Lengkapkan templat menggunakan pen hitam.
  4. Imbas templat yang telah lengkap dan simpan sebagai PNG. (Pastikan kaca pada pengimbas anda bersih atau sebarang kecacatan akan kelihatan pada imbasan dan dimasukkan ke dalam fon anda)
  5. Muat naik fail ke Calligraphr dengan memilih Muat Naik Templat.
  6. Pilih Tambah Aksara pada fon anda di bahagian bawah.
  7. Pilih Bina Font dan sahkan dengan mengklik Bina untuk memulakan proses penciptaan fail fon.
  8. Muat turun fail .ttf yang lengkap daripada tapak web.

Itu sahaja yang ada pada proses penciptaan sebenar!

Semasa mencetak templat, pastikan anda menggunakan format potret. Lengkapkannya menggunakan pen hitam berkualiti baik dan pastikan semua huruf jelas dan boleh dibaca. Semasa mengimbas, pastikan ia adalah 300ppi dan tidak lebih besar daripada 4000 x 4000 px.

Namakan fail anda sesuatu yang bermakna juga, walaupun ia tidak begitu penting. Anda boleh menyimpannya sebagai JPG tetapi PNG berfungsi dengan baik. Format TTF ialah Format Jenis Benar yang akan berfungsi pada kebanyakan komputer. Anda boleh menyimpan sebagai TTF, OTF atau SVG.

Ia mungkin mengambil beberapa percubaan untuk melengkapkan templat dengan betul. Anda perlu menyimpan semua huruf di dalam kotak dan menjadikannya sejelas dan semudah yang anda boleh terbaca. Saya menggunakan pen dakwat hitam tetapi mana-mana pen berkualiti yang menulis cukup gelap untuk keluar dalam imbasan sepatutnya berfungsi dengan baik. Anda mendapat peluang untuk pratonton fail fon anda sebelum tapak menciptanya jadi luangkan masa anda dan sahkan bahawa semua huruf dan aksara adalah memuaskan hati anda sebelum menyimpan.

Jika anda tidak berpuas hati dengan lalai, pilih Edit butiran fon. Di sini anda boleh menukar jarak, saiz fon dan jarak perkataan untuk menjadikannya berfungsi dengan lebih baik. Ini mungkin memerlukan sedikit pengubahsuaian untuk mendapatkannya dengan betul, tetapi ketekunan membuahkan hasil di sini. Bilas dan ulangi sehingga anda gembira dan kemudian buat fon.

Memasang Fon Anda

Sekarang anda mempunyai fail fon anda, anda boleh memasangnya pada komputer anda.

  1. Jika anda menggunakan Windows, anda boleh sama ada menyalin dan menampal fail ke dalam folder Font anda atau klik kanan atau klik dua kali dan pilih Pasang. Jika anda menggunakan Mac, anda boleh menyalin dan menampal fail ke dalam Buku Fon atau pratonton fail dan pilih Pasang Fon.
  2. Setelah dipasang, anda akan dapat menggunakan fon baharu anda dalam beberapa program. Anda mungkin tidak akan dapat menukar fon sistem lalai tetapi akan dapat menggunakannya dalam Word, Excel dan program lain.

Laman Web & Apl Font Lain

Walaupun Calligraphr ialah salah satu tapak yang lebih popular untuk menukar tulisan tangan anda kepada fon, terdapat beberapa pilihan lain yang ingin kami nyatakan. Terdapat banyak apl tersedia di App Store dan Google Play Store yang membolehkan anda membuat fon baharu dan mempelajari kaligrafi.

Fontifier

Fontifier adalah sangat serupa dengan Calligrapher, kecuali anda membayar $9 untuk setiap fon yang anda ingin muat naik ke komputer anda. Walaupun ia termasuk menggunakan pencetak dan pengimbas, kepelbagaian sentiasa bagus.

Jika anda ingin beberapa sampel tulisan tangan ditukar kepada fon, ini mungkin cara yang boleh digunakan. Tanpa yuran bulanan, anda hanya perlu membayar untuk yang anda perlukan. Laman web ini memberi anda pilihan untuk melihat tulisan tangan yang dimuat naik sebelum membuat pembelian, ciri penting tulisan tangan untuk pembelian fon.

Aplikasi Kaligraf

Persediaan Calligraphr yang popular mempunyai apl yang tersedia untuk pengguna Android dan iOS. Aplikasi ini percuma untuk dimuat turun dan menawarkan pilihan kaligrafi juga.

Apl Fonty

The Apl Fonty adalah satu lagi cara untuk mencipta bahagian hadapan. Boleh dimuat turun untuk iOS dan Android, aplikasi ini percuma untuk digunakan. Menggunakan peranti mudah alih anda, anda boleh mencipta hampir mana-mana fon yang anda mahu dan memuat turunnya terus ke telefon anda.

Selain daripada melukis surat anda sendiri untuk digunakan sebagai fon, aplikasi ini juga termasuk keupayaan untuk mengeditnya dan membuat ClipArt. Seperti laman web Fontifier, anda mempunyai peluang untuk melihat fon anda sebelum melengkapkannya. Ciri autosimpan bermakna anda tidak akan kehilangan kerja anda jika sesuatu berlaku.

Menggunakan Fon Anda Dalam Talian

Anda juga boleh memuat naik fail TTF ke tapak web anda jika anda mahu. Bergantung pada platform yang anda gunakan, anda mungkin memerlukan pemalam atau sambungan untuk menambah fail fon. Namun berhati-hati, terdapat banyak peraturan kebolehbacaan tentang fon yang digunakan untuk web. Ia mungkin kelihatan baik pada skrin anda sekarang tetapi pastikan ia kelihatan baik pada telefon dan tablet sebelum melakukannya.

Fon Tulisan Tangan

Dengan tapak dan apl seperti Calligraphr dan Fonty, anda boleh mempunyai fon berdasarkan tulisan tangan anda dalam masa beberapa minit. Jadi, majulah dan jadilah kreatif.