Cara Menjalankan Apl iPhone pada Android

28

Walaupun boleh, menjalankan apl iOS pada Android bergantung kepada satu apl dan satu perkhidmatan berbayar disahkan berfungsi pada versi Android yang lebih terkini. Terdapat beberapa cara lain juga, tetapi tiada jaminan ia akan berfungsi pada peranti Android anda. Anda perlu mencuba apl itu dan lihat apa yang berkesan dan apa yang tidak. Berikut ialah cara untuk menjalankan apl iOS pada Android.

Bagaimana iOS dan Android Bekerja Bersama?

Jika anda mempunyai telefon pintar untuk beberapa tahun, anda mungkin sedar bahawa iOS dan AndroidOS adalah sistem pengendalian yang jauh berbeza. Malah, kedua-duanya hampir tidak serasi sama sekali. Apabila kami membincangkan menjalankan apl iOS pada peranti Android, kami tidak bercakap tentang memuat turun apa-apa daripada App Store Apple. Apa yang perlu kita lakukan ialah menggunakan penyelesaian untuk menjalankan apl iPhone pada peranti Android.

Nasib baik, terdapat banyak emulator iOS tersedia untuk dimuat turun. Emulator ini membolehkan anda meniru iOS pada peranti Android anda. Tetapi berhati-hati, anda tidak akan mempunyai fungsi penuh iPhone.

Memasang daripada Sumber Tidak Diketahui

Katakan anda mempunyai versi Android yang lebih lama dan berjaya mencari fail Cycada/Cider atau iEMU .apk (disebut di bawah) untuk dipasang. Dalam kes itu, anda perlu mendayakan kebenaran yang membenarkan pemasangan apl daripada sumber selain Google. Arahan mungkin berbeza-beza bergantung pada versi Android yang anda jalankan dan pengilang peranti anda.

Cara paling mudah untuk membenarkan pemasangan apl pihak ketiga daripada sumber yang tidak diketahui ialah membuka Tetapan peranti anda dan ketik pada ikon carian.

Kemudian, anda boleh menaip Sumber Tidak Diketahui untuk pergi terus ke tetapan yang anda perlukan. Tetapi, anda juga boleh mencari pilihan dengan melakukan ini:

  1. Buka Tetapan dan ketik pada Apl.
  2. Ketik pada ikon tiga titik di penjuru kanan sebelah atas.
  3. Ketik pada Akses Khas dalam menu lungsur.
  4. Ketik pada Pasang apl yang tidak diketahui.
  5. Ketik pada penyemak imbas atau sumber yang anda gunakan untuk memasang fail .APK.
  6. Togol suis di sebelah sumber untuk membenarkan muat turun.

Selepas anda menghidupkan tetapan untuk membenarkan muat turun daripada sumber yang tidak diketahui, anda sudah bersedia untuk meneruskan.

Apl iOS biasa kepada Aplikasi Android

Kini tiba masanya untuk penyelesaian yang kami nyatakan di atas. Selagi anda boleh memasang muat turun daripada sumber yang tidak diketahui, anda boleh menggunakan emulator berikut untuk mengakses apl iOS pada peranti Android anda.

1. Gunakan appetize.io dalam Penyemak Imbas Android Anda untuk Menjalankan Apl iOS

Dalam laut yang penuh dengan aplikasi simulasi iOS, adalah menarik untuk melihat aplikasi iOS dalam talian untuk Android seperti Appetize.io. Persediaan ini tidak membenarkan anda memasang apl iOS pada Android; ia mensimulasikan peranti iOS menggunakan awan, membolehkan anda menggunakan apl iOS dalam pelayar web.

Appetize.io hanya boleh diakses untuk 100 minit pertama, selepas itu anda perlu membayar untuk menggunakannya. Memandangkan aplikasi ini adalah perkhidmatan dalam talian, anda juga boleh menggunakannya pada PC atau Mac. Satu lagi perkara hebat tentang menggunakan appetize.io pada Android ialah anda tidak perlu mengakar peranti anda.

menyelerakan

2. Tiru iOS pada Android menggunakan Cider

Cider mungkin merupakan apl emulator iOS yang paling popular. Ia mudah digunakan dan percuma sepenuhnya, juga datang tanpa pembelian dalam apl. Program ini juga boleh membantu anda menguji apl iOS, itulah sebabnya ia digunakan oleh pembangun iOS pada zaman dahulu. Seperti apl lain, Cider mungkin tidak berfungsi untuk anda jika anda mempunyai salah satu daripada versi Android terkini, tetapi ia sebaliknya berfungsi pada versi 2.3 dan ke atas.

Cider membolehkan anda menggunakan hampir semua fungsi peranti Apple, bukan hanya apl, jadi anda mungkin mahu meninggalkan sekurang-kurangnya dua gigabait ruang storan kosong pada peranti anda. Selain itu, anda sepatutnya mempunyai sekurang-kurangnya 512 megabait RAM dan beberapa ruang storan tambahan untuk apl itu sendiri.

3. Tiru iOS dengan iEMU pada Peranti Android Anda

Aplikasi itu iEMU (juga dikenali sebagai Padiod) datang paling hampir dengan Cider sebagai emulator iOS dengan keupayaan yang serupa. Ia tidak memerlukan anda untuk mengakar peranti Android anda, tetapi ia boleh berfungsi pada peranti yang telah di-root juga.

IEMU juga mempunyai antara muka pengguna yang mesra, tetapi ia memerlukan perkakasan yang lebih teguh daripada Cider. Ia tidak akan berfungsi dengan baik jika anda mempunyai kurang daripada gigabait RAM. Selain itu, anda perlu menutup mana-mana apl lain yang berjalan di latar belakang. Apa yang menjadikan emulator ini agak bagus ialah ia berfungsi dengan fail .zip dan .ipas.

Malangnya, satu-satunya emulator iOS yang bereputasi untuk Android ialah Cider dan iEMU. Appetize.io ialah alternatif dalam talian untuk mereka yang tidak mahu memasang apl pihak ketiga. Perlu diingat juga bahawa Cider dan iEMU tidak disokong lagi. Anda boleh, walau bagaimanapun, cuba menjalankan apl iOS pada beberapa program komputer ini.

iPadian dan Ripple ialah pilihan yang paling menonjol. iPadian ialah simulator iOS, manakala Ripple ialah sambungan Chrome.

ios

Soalan Lazim

Kami telah memasukkan jawapan kepada lebih banyak soalan lazim anda dalam bahagian ini.

Bagaimanakah saya boleh mendapatkan pengalaman iOS penuh pada Android?

Malangnya, tiada cara untuk memuat turun atau memasang iOS pada peranti Android anda. Aplikasi Apple yang popular seperti Facetime dan iMessage adalah eksklusif untuk peranti Apple jadi anda tidak boleh benar-benar menggunakannya pada Android, walaupun dengan emulator.

Adakah fail .APK selamat untuk dimuat turun?

.Fail APK adalah selamat untuk sebahagian besar. Tetapi sebelum anda memuat turun apa-apa ke peranti Android anda adalah idea yang baik untuk melakukan sandaran kepada perkhidmatan awan dan berasa curiga untuk menyerahkan sebarang maklumat peribadi. Sistem pengendalian anda direka bentuk untuk melindungi privasi dan keselamatan anda. Apabila anda memasang atau memuat turun data daripada sumber yang tidak diketahui, anda memintas banyak protokol keselamatan.

Untuk selamat, sebaiknya hanya memuat turun kandungan daripada sumber yang dipercayai. Baca ulasan dan siasat sumber muat turun anda sebelum memasang.

Menghadapi Kebenaran tentang Menggunakan Apl iOS pada Android

Memandangkan iOS dan Android berfungsi secara berbeza, adalah selamat untuk mengatakan bahawa tiada cara yang benar-benar mudah untuk menjalankan apl iOS pada Android. Cycada/Cider dan iEMU pernah tersedia tetapi tidak disokong lagi. Walau bagaimanapun, senario itu tidak bermakna menjalankan apl iOS pada Android tidak akan berfungsi untuk anda. Anda hanya perlu mencuba kedua-dua emulator iOS.

Anda boleh cuba menjalankan mana-mana apl iOS dengan mudah pada Android atau menjalankan simulator pada komputer, tetapi tiada jaminan bahawa apl tersebut akan berfungsi. Sebaliknya, mendapatkan fungsi yang paling asas mungkin merupakan cara yang baik untuk mengenali antara muka pengguna iOS dengan lebih baik.