Cara Menukar Lokasi Anda pada Engsel

16

Jika anda menggunakan aplikasi temu janji popular Hinge, anda mungkin mencari untuk mencari padanan yang berpotensi di lokasi geografi baharu. Sama ada hanya mengembara atau berpindah sepenuhnya ke bandar yang jauh, panduan ini akan memandu anda mengubah tetapan lokasi anda pada Engsel. Untuk membantu anda memanfaatkan sepenuhnya pilihan ini, kami akan menyentuh topik seperti menggunakan Engsel semasa dalam perjalanan dan melindungi data lokasi anda.

Menukar Lokasi pada Engsel

Mengemas kini lokasi anda pada Engsel adalah proses yang lancar – ia hanya memerlukan beberapa langkah singkat. Anda boleh meneroka potensi perlawanan yang tinggal di kawasan yang anda inginkan dalam beberapa saat sahaja. Ikut arahan mudah ini untuk mula meleret secara setempat:

 1. Muat turun Engsel dan pastikan anda mempunyai versi apl terkini pada telefon anda. Jika tidak, pergi ke App Store untuk iOS atau Google Play Store untuk Android dan kemas kini.
 2. Buka profil anda dari skrin utama dengan mengetik ikon profil di sudut kanan bawah.
 3. Ketik ikon Keutamaan. Dalam menu ini, anda akan menemui bahagian yang dipanggil “Lokasi”.
 4. Untuk mengemas kini lokasi semasa anda, Klik “Lokasi saya”.
 5. Gunakan perkhidmatan lokasi peranti anda dengan memilih “Gunakan Lokasi Semasa Saya”.
 6. Apabila anda selesai, simpan dan anda sudah bersedia.

Apabila anda telah mengambil langkah ini, tempat baharu anda akan dipaparkan pada apl Engsel dan anda akan melihat kemungkinan padanan di tempat itu.

Selepas mengikuti langkah ini, lokasi anda akan menjadi terkini, jadi lebih mudah untuk bertemu orang berdekatan. Jangan lupa untuk melaraskan semula lokasi anda jika anda berpindah atau mengembara dengan kerap – dengan cara itu, keputusan anda akan lebih tepat. Lihat pilihan lain dalam menu tetapan akaun untuk mengubah suai pilihan anda seperti julat umur dan jarak untuk hasil yang lebih baik dan pertemuan yang lebih bermakna.

Menggunakan Engsel Semasa Perjalanan

Mengembara adalah satu pengembaraan, dan begitu juga bertemu orang di seluruh dunia. Kini setelah anda tahu cara menukar lokasi anda pada Engsel, anda boleh memanfaatkan sepenuhnya ciri ini. Tetapi ingatlah beberapa perkara apabila ingin berhubung dengan seseorang yang baharu semasa berada di luar rumah. Berikut adalah beberapa perkara yang perlu diberi perhatian.

Kemas kini Lokasi Anda Secara Dinamik

Semasa anda meneroka bandar baharu, kemas kini lokasi di Hinge jika anda ingin bertemu orang baharu di sana. Dengan cara itu, anda akan sentiasa dapat mencari padanan yang berpotensi dari kawasan tempat anda berada pada masa ini.

Laraskan Keutamaan

Apabila melawat tempat baharu, anda mungkin mahu melaraskan pilihan anda selain lokasi. Untuk melakukan ini, pergi ke tab tetapan dalam akaun anda dan ketik “Keutamaan” untuk membuat sebarang perubahan yang anda inginkan.

Hormati Budaya Berlainan

Apabila anda menggunakan Hinge di luar negara untuk berkawan atau mungkin mencari cinta, ingat bahawa negara yang berbeza mempunyai budaya dan adat yang berbeza. Bertimbang rasa dan berfikiran terbuka terhadap perbezaan tersebut. Dengan cara ini, anda akan menikmati pengalaman yang lebih positif dan mewujudkan hubungan yang tulen tanpa perlu risau tentang menyusahkan sesiapa.

Privasi Lokasi pada Engsel

Menggunakan Engsel memerlukan langkah berjaga-jaga berkenaan data lokasi dan privasi anda. Apl menggunakan lokasi anda untuk menunjukkan kepada anda kemungkinan padanan yang berdekatan. Adalah wajar untuk mempunyai kebimbangan tentang tempat dan cara data ini tersebar. Berikut ialah beberapa cadangan jika anda ingin lebih berhati-hati tentang melindungi privasi anda:

 • Masukkan bandar anda secara manual dan bukannya berkongsi lokasi anda secara automatik. Ini akan menghalang Engsel daripada mengakses maklumat daripada geolokasi peranti. Walau bagaimanapun, ini mungkin menyukarkan apl untuk menunjukkan padanan yang tepat di kawasan anda.
 • Baca dasar privasi apl. Untuk memastikan cara Hinge menangani maklumat lokasi anda, lihat dasar mereka. Anda mungkin menemui butiran berguna di tapak web mereka atau menu tetapan.
 • Gunakan rangkaian peribadi maya (VPN). Anda boleh menggunakan VPN untuk perlindungan tambahan untuk menutup lokasi sebenar anda, menjadikannya lebih sukar untuk apl pihak ketiga atau orang lain untuk mengesan lokasi anda. Walau bagaimanapun, ini juga boleh mengurangkan ketepatan cadangan perlawanan.
 • Berhati-hati dengan berkongsi maklumat peribadi. Jika anda bercakap dengan seseorang yang mencetuskan minat anda, kenali mereka dengan lebih baik sebelum berkongsi secara berlebihan tentang diri anda. Ini termasuk butiran sensitif seperti lokasi tepat dan maklumat peribadi.

Engsel+ dan Ciri-cirinya

Adakah anda berfikir untuk meningkatkan akaun Hinge anda? Jika anda ingin mengemas kini kerana anda menjangkakan anda akan mempunyai akses kepada ciri yang serupa dengan Pasport Tinder, anda mungkin tidak bertuah pada masa ini. Walau bagaimanapun, tahap gaji premium, Hinge+ mungkin menarik untuk beberapa cirinya. Mari kita mendalami beberapa butiran tentang perkara yang anda perolehi apabila anda menaik taraf.

Kos Engsel+

Anda boleh membeli satu bulan akses kepada Hinge+ dengan harga $29.99. Ini adalah hebat berbanding Hinge Preferred jika anda ingin mencuba tahap Engsel seterusnya dan melihat sama ada ia adalah “perkara” anda. Tetapi jika anda mahukan lebih banyak ciri, anda juga boleh mencuba pilihan keahlian peringkat tertinggi, HingeX, yang berharga $49.99 sebulan. Yuran bulanan untuk Hinge+ berbeza dari $14 hingga $19, bergantung pada tempoh langganan anda.

Engsel+ Ciri Utama

Berikut ialah senarai perkara yang anda perolehi untuk menjadi pelanggan Hinge+:

 • Suka tanpa had – Dengan keahlian Hinge+ anda, anda tidak perlu risau tentang kehabisan suka kerana anda mempunyai akses tanpa had. Ini memberi anda banyak peluang untuk berhubung dengan orang yang mungkin menarik minat anda.
 • Lihat semua kesukaan – Anda boleh melihat profil yang menyukai profil anda serta-merta dan bukannya perlu melihatnya satu profil pada satu masa.
 • Pilihan lanjutan – Menggunakan penapis tambahan seperti ketinggian, kanak-kanak, rancangan keluarga, pendidikan, politik, minum, merokok, ganja dan dadah membantu anda mengecilkan potensi perlawanan dengan pantas sehingga anda menemui padanan terbaik yang mungkin.
 • Pilihan pengisihan lanjutan – Dengan Hinge+, anda boleh mengisih suka masuk dan menemui profil mengikut keserasian, aktiviti hari ini, kedekatan dan kebaharuan.

Jika anda mempertimbangkan untuk mendaftar dalam Hinge+, adalah penting untuk mempertimbangkan situasi anda dan perkara yang anda cari. Itu boleh menjadi langkah yang bagus jika anda mencari hubungan yang serius dan tinggal di kawasan yang mempunyai ramai pengguna. Menaik taraf boleh menggandakan peluang anda dan memberikan cara yang lebih menyeronokkan daripada mencari melalui pengguna percuma sahaja.

Sebaliknya, jika anda tidak tinggal di kawasan yang padat penduduk atau mendapati diri anda kehabisan profil, ia mungkin tidak berbaloi. Ingat bahawa peningkatan tidak akan mengubah nasib anda dalam sekelip mata – anda masih perlu memastikan profil anda menarik dan dioptimumkan untuk seri dalam perlawanan yang baik.

Dapatkan Perlawanan Di Mana-mana

Ramai pengguna aplikasi temu janji tahu betapa sukarnya untuk bertemu seseorang yang istimewa dan adegan temu janji kelihatan menakutkan dan menakutkan. Tetapi menukar lokasi Engsel anda ialah langkah pertama yang bagus untuk membuka kemungkinan baharu dan membuat hubungan bermakna dengan orang dari tempat yang berbeza. Sama ada mengembara untuk bercuti atau berpindah untuk kebaikan, mengemas kini lokasi anda boleh mengembangkan kumpulan temu janji anda. Hebatnya, tweak ringkas dalam menu pilihan aplikasi ini berpotensi untuk mengubah hidup anda.

Kami ingin tahu tentang pengalaman orang lain menukar lokasi Engsel mereka. Adakah mana-mana daripada anda berjaya membuat kawan baru atau mencari cinta apabila melaraskan pilihan anda? Apakah petua yang akan anda tawarkan kepada orang lain yang ingin melakukan perkara yang sama? Sila kongsi cerita anda dalam ulasan di bawah – kami ingin mendengarnya.