Cara Menukar Lokasi di Disney Plus

13

Walaupun Disney Plus telah menyertai permainan penstriman agak baru-baru ini, perkhidmatan itu telah mendapat populariti dengan cepat. Ia berhutang populariti yang besar ini kepada pelbagai kandungan eksklusif dan banyak pilihan mesra keluarga untuk penonton termuda. Filem animasi klasik Disney dan Pixar, filem blockbuster superhero Marvel, francais epik Star Wars, dan dokumentari National Geography yang menarik … sebut saja, Disney Plus memilikinya.

Itulah sebabnya tidak dapat mengakses kandungan Disney Plus yang pelbagai kerana lokasi anda mengecewakan. Nasib baik, ada penyelesaian mudah.

Teruskan membaca untuk mengetahui cara menukar lokasi di Disney Plus dan nikmati kandungannya sepuas hati anda.

Cara Menukar Lokasi di Disney Plus

Buat masa ini, satu-satunya cara untuk menukar lokasi anda di Disney Plus ialah dengan menggunakan VPN (Rangkaian Peribadi Maya).

Selain membenarkan anda membuat sambungan selamat dan peribadi ke Internet, VPN akan membolehkan anda menyambung ke pelayan jauh di hampir mana-mana negara di seluruh dunia. Ini nampaknya anda sedang berada di negara itu. Dan seperti itu, Disney Plus menunjukkan kepada anda katalog kandungan yang berbeza.

Walau bagaimanapun, disebabkan undang-undang hak cipta, Disney Plus secara aktif menyekat sambungan VPN. Penonton yang menggunakan VPN percuma atau tidak boleh dipercayai selalunya mendapat mesej bahawa perkhidmatan itu tidak tersedia di negara mereka, walaupun begitu. Ini bermakna platform mengesan sambungan VPN anda.

Tawaran Terhad: 3 bulan PERCUMA!
Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra penstriman.

Jaminan wang dikembalikan 30 hari

Mengelakkan senario malang ini agak mudah. Hanya gunakan perkhidmatan VPN yang boleh dipercayai seperti ExpressVPN.

Sudah tentu, anda perlu membayar ExpressVPN. Tetapi anda juga tidak akan menghadapi masalah menukar lokasi di Disney Plus kepada hampir mana-mana negara di dunia.

Walaupun kami akan menggunakan ExpressVPN sebagai contoh, langkah untuk perkhidmatan VPN popular lain (NordVPN, CyberGhost, Surfshark) adalah serupa.

Tidak kira peranti yang anda gunakan untuk menonton Disney Plus, langkah pertama ialah melawati laman web ExpressVPN dan dapatkan akaun VPN. Butang “Dapatkan ExpressVPN” hijau akan memulakan proses pemasangan yang mudah diikuti.

Setelah anda menyediakan akaun ExpressVPN anda, anda boleh menukar lokasi anda di Disney Plus. Mari lihat cara melakukannya dengan peranti yang berbeza.

Cara Menukar Lokasi di Disney Plus Menggunakan Komputer

Jika anda suka menonton kandungan Disney Plus pada komputer anda, tidak kira sama ada anda memiliki PC Windows atau Mac. Langkah-langkah untuk menukar lokasi anda di Disney Plus adalah hampir sama, dan ia kelihatan seperti ini:

 1. Navigasi ke papan pemuka ExpressVPN.
 2. Pergi ke bahagian “Sediakan peranti anda” dan klik pada “Windows” atau “Mac.”
 3. Ketik butang Muat turun di bawah “ExpressVPN untuk Windows” atau “ExpressVPN untuk Mac.”
 4. Buka pakej yang dimuat turun dan ikut arahan pada skrin untuk memasang klien PC ExpressVPN.
 5. Lancarkan ExpressVPN pada komputer anda.
 6. Klik pada tiga titik di sebelah “Lokasi Terpilih.”
 7. Masukkan lokasi yang anda inginkan dalam bar carian atau pilih yang disyorkan.

Selepas itu, semua yang perlu dilakukan ialah melawat tapak web Disney Pluslog masuk dan nikmati kandungannya.

Cara Menukar Lokasi di Disney Plus Menggunakan Telefon Anda

Sama ada anda pengguna Android atau iPhone, anda tidak akan menghadapi masalah menukar lokasi di Disney Plus menggunakan telefon anda. Inilah yang perlu dilakukan:

 1. Muat turun aplikasi ExpressVPN daripada Stor aplikasi atau Gedung Google Play.
 2. Ketik butang “Pasang”.
 3. Tekan “Buka” untuk melancarkan apl.
 4. Log masuk ke akaun ExpressVPN anda.
 5. Ikut arahan pada skrin untuk menyelesaikan penyediaan akaun pada peranti mudah alih anda.
 6. Ketik tiga titik di sebelah “Lokasi Terpilih.”

Dari sana, anda boleh memilih lokasi yang anda inginkan dalam tiga cara:

 • Tekan ikon carian di penjuru kanan sebelah atas dan masukkan nama negara.
 • Ketik tab “Semua Lokasi” dan tatal sehingga anda menemui negara yang anda inginkan.
 • Di bawah tab “Disyorkan”, pilih salah satu daripada “Lokasi Disyorkan” atau “Lokasi Pintar”.

Memilih Lokasi Pintar atau salah satu Lokasi Disyorkan dengan ketara mengurangkan peluang Disney Plus mengesan sambungan VPN anda.

Selepas menetapkan lokasi yang dikehendaki, lancarkan apl Disney Plus pada anda iPhone atau Android dan nikmati penstriman kandungan di wilayah baharu anda.

Cara Menukar Lokasi di Disney Plus Menggunakan TV Pintar

Tidak kira berapa banyak peranti baharu yang muncul, sesetengah orang masih lebih suka kandungan penstriman pada TV. Lagipun, skrin besar dan kualiti bunyi yang sangat baik menyumbang kepada pengalaman tontonan yang lebih mengasyikkan untuk seisi keluarga. Jika anda termasuk dalam kategori ini, anda boleh menukar lokasi di Disney Plus menggunakan TV pintar anda. Walau bagaimanapun, proses yang tepat bergantung pada TV yang anda miliki.

The laman web ExpressVPN melakukan kerja yang baik untuk memecahkan persediaan yang tepat untuk setiap model TV. Namun, TV boleh dibahagikan secara kasar kepada dua kategori: mereka yang menyokong apl VPN secara asli dan mereka yang tidak.

TV seperti Android TV dan Amazon Fire TV membolehkan anda memuat turun aplikasi ExpressVPN ke peranti anda secara terus. Selepas itu, anda perlu mengikut arahan pada skrin untuk menyediakan aplikasi dan menyambung ke lokasi pelayan VPN yang anda inginkan.

Setelah anda disambungkan, lancarkan apl Disney Plus dan mulakan penstriman kandungan kegemaran anda.

Untuk TV yang tidak menyokong apl VPN secara asli, anda perlu menggunakan perkhidmatan DNS (Sistem Nama Domain) yang dipanggil MediaStreamer. Anda kemudiannya boleh menggunakan alamat IP MediaStreamer untuk menyambung ke lokasi tertentu dan menstrim kandungan Disney Plus dari sana.

Jika semuanya gagal, anda boleh memasang apl VPN terus ke penghala anda. Ini akan mengubah hala sambungan internet anda ke lokasi pelayan lain untuk mana-mana peranti yang disambungkan ke rangkaian rumah anda, termasuk TV pintar anda.

Persediaan pemasangan yang tepat bergantung pada penghala anda. Jadi, tindakan terbaik ialah melawati papan pemuka ExpressVPN dan pilih “Penghala” di bawah “Sediakan peranti anda.” Dari sana, ikut arahan pada skrin untuk menyediakan VPN untuk penghala anda.

Setelah proses selesai, duduk, berehat dan lancarkan apl Disney Plus pada TV pintar anda di lokasi baharu.

Mengapa Tukar Lokasi di Disney Plus

Apabila Disney Plus mula-mula dilancarkan, ia hanya tersedia di beberapa negara terpilih. AS, sudah tentu, telah dimasukkan, bersama-sama dengan beberapa negara Amerika Utara, Eropah dan Oceania yang lain.

Walaupun perkhidmatan penstriman sejak itu telah berkembang ke berpuluh-puluh negara di seluruh dunia, ia masih hanya meliputi sebahagian daripada dunia. Ambil Cuba di Amerika Utara atau Cyprus di Eropah sebagai contoh. Jika anda melawat atau tinggal di negara ini, tiada Disney Plus untuk anda.

Walaupun Disney Plus tersedia di negara anda, pustaka penstrimannya mungkin tidak setanding.

Anda lihat, perpustakaan kandungan Disney Plus berbeza mengikut lokasi. Contohnya, jika anda tinggal di AS, anda tidak akan dapat mengikuti pengembaraan guru sipi lagi berdedikasi di Abbott Elementary yang lucu dan mengharukan. Sebaliknya, penonton di Australia boleh ketawa bersama rancangan TV lucu ini setiap minggu, kerana Abbott Elementary boleh didapati di negara ini.

Disney Plus bergantung pada negara atau wilayah kediaman pengguna untuk menentukan bidang kuasa undang-undang ke atas kandungan platform.

Nasib baik, anda boleh menukar maklumat ini, sekali gus mengubah kandungan yang boleh anda tonton. Berita buruknya ialah anda tidak boleh melakukan ini secara langsung dalam tetapan Disney Plus. Tetapi berita baiknya ialah penyelesaian mengambil sedikit masa dan usaha.

Dan apabila anda mempertimbangkan hasil dan harta karun filem dan rancangan TV, anda akan dapat mengakses; tindakan ini amat berbaloi.

Kandungan Tanpa Kesudahan di Hujung Jari Anda

Jika Disney Plus tersedia di negara anda, anda sentiasa boleh memuat turun filem dan rancangan TV kegemaran anda untuk tontonan luar talian. Ini bermakna perjalanan ke luar negara tidak akan mengganggu sesi pesta anda. Jika ini tidak berlaku (atau anda mahukan pilihan penstriman yang pelbagai), anda perlu menjadi sedikit kreatif.

Nasib baik, panduan ini telah menunjukkan kepada anda dengan tepat apa yang diperlukan oleh kreativiti ini: akaun VPN dan sedikit masa dan usaha.

Dan tanpa mengira peranti anda, hasilnya sentiasa sama – perubahan lokasi Disney Plus yang berjaya.

Adakah Disney Plus tersedia di negara anda? Apakah kandungan kegemaran anda untuk distrim? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.