Cara Menyediakan VPN Pada iPhone 7 Dan iPhone 7 Plus

24

Rangkaian Peribadi Maya, biasanya dirujuk sebagai VPN, ialah alat berguna yang melindungi privasi anda dan membolehkan anda menukar lokasi peranti anda. iPhone 7 dan iPhone 7 Plus boleh menyokong rangkaian jenis ini daripada pelbagai pembekal. Dalam artikel ini, kami akan menggunakan ExpressVPN untuk menunjukkan kepada anda semua cara anda boleh menyediakan rangkaian pada iPhone anda.

Jika anda ingin mengetahui cara menyediakan VPN untuk iPhone 7 atau iPhone 7 Plus anda, kami akan menerangkan cara anda boleh melakukannya dengan mudah. Sebab utama anda ingin menyediakan VPN atau Rangkaian Peribadi Maya pada iPhone 7 atau iPhone 7 Plus anda adalah untuk membenarkan sambungan selamat dan peribadi apabila anda berkomunikasi dan bukannya menggunakan rangkaian awam yang meletakkan data dan maklumat berisiko apabila menggunakan rangkaian awam.

Sebab lain anda mungkin mahu menyediakan VPN pada iPhone 7 atau iPhone 7 Plus ialah anda mungkin perlu mengkonfigurasi VPN untuk mengakses atau menghantar e-mel kerja pada iPhone anda atas sebab keselamatan. Anda perlu menyediakan Rangkaian Peribadi Maya, jadi semua kandungan dan data yang masuk dan keluar dari peranti iOS anda adalah selamat. VPN berfungsi melalui Wi-Fi dan sambungan rangkaian data selular.

Perkara yang Perlu Diketahui

Sebelum kita menyelami tutorial kami, terdapat beberapa perkara yang perlu anda ketahui tentang VPN dan siri iPhone 7 terlebih dahulu. Jika anda sudah biasa dengan maklumat ini, langkau ke hadapan.

Pertama, dalam artikel ini, kami menggunakan ExpressVPN. Di Alphr, ia adalah salah satu VPN kegemaran kami untuk digunakan kerana ia tersedia secara meluas, mudah digunakan dan sangat boleh dipercayai. Anda boleh menggunakan mana-mana VPN yang anda suka, tetapi arahannya mungkin berbeza sedikit. Jika anda memerlukan lebih banyak bantuan untuk memulakan VPN, lihat artikel ini.

Kedua, kami telah menyertakan arahan untuk iOS 14 dan iOS 11. Bergantung pada versi perisian yang sedang dijalankan oleh iPhone anda, arahan mungkin berbeza-beza.

Tawaran Terhad: 3 bulan PERCUMA!
Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra penstriman.

Jaminan wang dikembalikan 30 hari

Cara Menyediakan VPN pada iPhone 7 atau 7 Plus – Siarkan iOS 11

Dengan mengandaikan iPhone 7 atau iPhone 7 Plus anda menjalankan perisian yang lebih baharu, ikut arahan dalam bahagian ini.

Muat turun Apl VPN

Untuk memulakan, lawati App Store dan muat turun aplikasi ExpressVPN (atau aplikasi khusus untuk perkhidmatan VPN anda).

 1. Selepas memuat turun aplikasi; log masuk. Kemudian, benarkan kebenaran apl untuk membuat profil pada iPhone anda.
 2. Seterusnya, buka Tetapan pada iPhone anda dan ketik Umum. Kemudian, ketik pada VPN. Di sini, anda akan melihat VPN anda.
 3. Akhir sekali, togol suis di sebelah Connect untuk mendayakan VPN anda.

Anda kini boleh menggunakan aplikasi khusus VPN untuk menukar lokasi anda, mematikan dan menghidupkan perkhidmatan serta mengurus akaun anda.

Cara Menyediakan iPhone 7 atau iPhone 7 Plus iOS 11 atau Lebih Rendah

Jika anda ingin menyediakan VPN anda secara manual, ikut langkah ini:

 1. Buka Safari dan lawati laman web ExpressVPN. Lengkapkan sebarang langkah pengesahan untuk log masuk.
 2. Di bawah pilihan Akaun, pilih iPhone & iPad. Ini akan membawa anda ke halaman dengan pautan konfigurasi. Klik pada hiperpautan.
 3. Ketik Benarkan dalam tetingkap pop timbul.
 4. Seterusnya, anda akan melihat pop timbul pengesahan yang memberitahu anda bahawa profil ExpressVPN kini tersedia pada iPhone anda.

Konfigurasikan VPN dalam Tetapan iPhone

Selepas anda melakukan ini, kami perlu mengkonfigurasi VPN anda dalam Tetapan iPhone anda.

 1. Hidupkan iPhone anda dan buka apl Tetapan.
 2. Ketik pada Umum.
 3. Tatal ke bawah dan ketik pada VPN.
 4. Pilih Umum> Profil> ExpressVPN
 5. Seterusnya, ketik Pasang di penjuru kanan sebelah atas. Kemudian, ketik Pasang sekali lagi.

Kini, anda boleh mengaktifkan VPN anda dalam Tetapan. Anda juga boleh memilih lokasi pelayan yang anda ingin gunakan.

Hidupkan VPN “Hidupkan” atau “Matikan”

Selepas anda menyediakan Rangkaian Peribadi Maya, anda mempunyai pilihan untuk menghidupkan atau mematikan VPN daripada halaman tetapan pada peranti Apple anda. Apabila anda menyambung menggunakan VPN, ikon VPN muncul dalam bar status.

Jika anda telah menyediakan VPN dengan berbilang konfigurasi, anda boleh menukar konfigurasi dengan mudah pada iPhone, iPad atau iPod Touch anda dengan pergi ke Tetapan > Umum > VPN dan menukar antara konfigurasi VPN.

Dapatkan bantuan tentang cara menyediakan VPN pada iPhone 7 dan iPhone 7 Plus:

Jika anda menghadapi masalah menyediakan Rangkaian Peribadi Maya pada iPhone 7 atau iPhone 7 Plus anda atau tidak dapat menyambung ke VPN anda, atau jika anda melihat makluman yang mengatakan “Rahsia Dikongsi tiada”, tetapan VPN anda mungkin tidak betul atau tidak lengkap . Jika anda mempunyai soalan tentang tetapan VPN anda atau kunci Rahsia Kongsi anda, anda harus menghubungi pentadbir rangkaian atau Jabatan IT anda.