Cara Menyimpan Video Instagram ke Galeri pada iPhone

16

Instagram memudahkan untuk memuat turun video yang anda siarkan pada Cerita anda atau menyimpan video yang disiarkan oleh pengguna lain ke dalam Koleksi anda. Walau bagaimanapun, memuat turun video yang anda atau orang lain siarkan pada profil mereka bukanlah proses yang begitu mudah. Tetapi ini tidak bermakna ia tidak boleh dilakukan.

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menyimpan video Instagram secara manual ke galeri anda pada iPhone anda dan dengan apl pihak ketiga. Selain itu, kami akan melalui proses memuat turun video yang anda siarkan pada Cerita anda.

Menyimpan Video Instagram anda ke Galeri pada iPhone

Terdapat banyak sebab mengapa anda mungkin mahu memuat turun video yang anda atau orang lain siarkan di Instagram ke peranti anda. Mungkin anda tidak mempunyai masa untuk menonton video itu sekarang dan mahu melakukannya kemudian. Atau, anda mahu menghantar video kepada seseorang yang tidak mempunyai akaun Instagram. Sebab lain mungkin kerana anda ingin menyimpan video yang anda padamkan secara tidak sengaja selepas menyiarkannya.

Menyimpan video di Instagram adalah mudah, tetapi video itu hanya akan disimpan dalam folder “Disimpan” anda. Anda juga boleh menyusun video yang disimpan ke dalam Koleksi. Walau bagaimanapun, video itu tidak akan disimpan ke Galeri iPhone anda.

Walau bagaimanapun, anda boleh menyimpan video yang anda siarkan pada Cerita Instagram anda ke Galeri anda. Proses ini agak mudah. Ikuti langkah di bawah untuk mengetahui cara ia dilakukan:

 1. Buka Instagram aplikasi.
 2. Ketik pada gambar profil anda di sudut kanan bawah skrin anda.
 3. Pergi ke tiga garisan mendatar di penjuru kanan sebelah atas.
 4. Teruskan ke “Arkib” pada menu.
 5. Cari video yang anda ingin simpan ke Galeri anda.
 6. Ketik pada pilihan “Lagi” di sudut kanan bawah.
 7. Pilih pilihan “Simpan Video”.

Video anda akan disimpan secara automatik ke gulungan kamera anda. Anda sama ada boleh menemuinya dalam folder “Terbaharu” atau folder “Instagram” dalam Galeri anda. Perlu diingat bahawa kaedah ini hanya berfungsi jika anda ingin menyimpan video Cerita yang anda siarkan. Anda tidak boleh menyimpan cerita Instagram milik orang lain.

Pilihan lain ialah menyimpan video Kisah Instagram sebelum menyiarkannya. Untuk melakukan ini, ketik pada tiga titik di penjuru kanan sebelah atas dan pilih “Simpan Video.”

Jika anda ingin menyimpan video yang anda atau orang lain siarkan pada Suapan Instagram, tiada cara langsung untuk melakukannya. Anda tidak boleh memuat turun video dari pelayar web Instagram. Tetapi ini tidak bermakna ia adalah mustahil. Jika anda ingin menyimpan video Instagram ke Galeri anda, anda perlu menggunakan apl pihak ketiga.

Walaupun terdapat banyak apl dan platform yang boleh anda gunakan untuk menyimpan video Instagram ke Galeri iPhone anda, kami akan menunjukkan kepada anda cara melakukannya menggunakan TinyWow. Ia adalah tapak web berguna yang menawarkan pelbagai jenis alat dalam talian. Contohnya, anda boleh menggunakan TinyWow untuk membuka kunci fail PDF, mengalih keluar latar belakang daripada imej, menggabungkan dua fail PDF, memampatkan saiz imej dan banyak lagi. Anda juga boleh menggunakan TinyWow untuk memuat turun video daripada pelbagai aplikasi media sosial, seperti Instagram.

Walaupun TinyWow ialah platform tapak web, anda boleh mengaksesnya menggunakan Safari. Ia bukan sahaja mudah untuk digunakan, tetapi ia juga percuma. Inilah yang perlu anda lakukan.

 1. Buka Instagram pada iPhone anda.
 2. Cari video yang ingin anda simpan, sama ada pada halaman utama anda atau halaman carian.
 3. Ketik pada tiga titik di penjuru kanan sebelah atas video.
 4. Pilih pilihan “Pautan” untuk menyalin pautan video ke papan keratan anda.
 5. Pergi ke Safari dan cari TinyWow.
 6. Cari “Muat Turun Instagram” pada senarai pilihan.
 7. Tampalkan URL video dalam kotak.
 8. Ketik pada butang “Cari Video”.
 9. Pilih butang “Muat turun”.
 10. Teruskan ke “Simpan ke Peranti.”

Itu sahaja yang ada. Video Instagram akan disimpan secara automatik ke Galeri anda. Kaedah ini berfungsi dengan video yang disiarkan oleh anda atau pengguna Instagram lain.

Lebih mudah untuk menggunakan TinyWow pada komputer anda, tetapi kemudian anda perlu memindahkan video dari komputer anda ke iPhone anda. Anda sentiasa boleh memuat turun apl daripada App Store anda, tetapi anda perlu membuat akaun. Ada juga yang datang dengan pembelian dalam apl. Jika anda ingin melangkau kerumitan perlu memuat turun aplikasi, TinyWow ialah penyelesaian yang hebat dan mudah.

Cara Menyimpan Video Instagram ke Galeri pada iPhone Secara Manual

Terdapat kaedah lain jika anda tidak mahu memuat turun aplikasi pihak ketiga untuk menyimpan video Instagram ke Galeri anda. Anda boleh melakukannya secara manual. Kami akan menggunakan ciri rakaman skrin terbina dalam iPhone anda untuk melakukan ini. Jika anda tidak pernah merakam sesuatu skrin pada iPhone anda, prosesnya agak cepat.

Untuk menyimpan video Instagram ke Galeri anda secara manual, inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Leret skrin anda dari bawah ke atas. Menu Pusat Kawalan akan muncul.
 2. Ketik pada butang rakaman skrin di sudut kiri bawah skrin. Jika anda tidak menemuinya, ia kelihatan seperti bulatan dengan titik di dalamnya.
  Apabila anda mengetik pada pilihan ini, iPhone anda akan memberi anda tiga saat sebelum ia memulakan rakaman skrin.
 3. Buka video Instagram. Pastikan bunyi dihidupkan.
 4. Apabila video tamat, ketik pada ikon rakaman skrin di bahagian paling atas skrin.
 5. Pilih “Berhenti” pada “Hentikan rakaman skrin?” tetingkap timbul.

Video akan dimuat turun secara automatik ke Galeri anda. Memandangkan video itu merakam saat anda masuk ke apl dan mencari video, anda mempunyai pilihan untuk memotong bahagian tersebut. Anda juga boleh menggunakan ciri pangkas untuk memotong sempadan atas dan bawah putih video. Ikuti langkah di bawah untuk melihat cara ia dilakukan:

 1. Cari rakaman skrin dalam Foto anda dan bukanya.
 2. Navigasi ke pilihan “Edit” di penjuru kanan sebelah atas.
 3. Gerakkan peluncur untuk melaraskan bila video harus bermula dan tamat.
 4. Ketik pada ciri pangkas di sudut kanan bawah.
 5. Pangkas sempadan atas dan bawah daripada video.
 6. Pergi ke butang “Selesai” di sudut kanan bawah.

Telefon anda akan mengambil masa beberapa saat untuk menyimpan perubahan. Anda boleh melakukan ini dengan hampir mana-mana video di Instagram atau aplikasi perkongsian video lain.

Berita baiknya ialah kaedah ini tidak akan mengurangkan kualiti video. Satu-satunya bahagian video yang anda tidak akan dapat mengalih keluar ialah nama pengguna di penjuru kiri sebelah atas dan tiga titik di penjuru kanan sebelah atas. Anda juga tidak akan dapat mengedit pilihan redam di sudut kanan bawah.

Jika anda ingin meminimumkan bahagian penyuntingan, pastikan video sudah sedia sebelum anda memulakan rakaman skrin. Untuk lebih spesifik, buka profil orang itu, cari video dan mulakan rakaman skrin.

Simpan Semua Video Instagram Kegemaran Anda

Jika anda melihat video lucu atau menarik pada Suapan Instagram anda, anda boleh menyimpannya ke Galeri anda untuk akses mudah. Untuk melakukan ini, anda boleh menggunakan platform seperti TinyWow, apl pihak ketiga atau rakam skrinnya.

Pernahkah anda menyimpan video Instagram ke Galeri iPhone anda sebelum ini? Apl atau platform manakah yang anda gunakan? Adakah anda merakam skrin? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.