Cara Muat Turun Netflix pada Mac

13

Netflix telah bersama kami selama beberapa tahun sekarang, jadi agak mengecewakan bahawa mereka masih belum mengeluarkan aplikasi khusus untuk komputer Mac. Platform ini agak cepat untuk mengeluarkan apl untuk Windows, Android dan iOS, tetapi atas sebab tertentu, tiada pengumuman rasmi tentang sebab kami tidak mempunyai apl Netflix untuk Mac.

Jadi, apakah yang berlaku jika anda peminat setia Netflix tetapi lebih suka menonton pada Mac kerana MacOS ialah sistem pengendalian pilihan anda atas beberapa sebab?

Jangan risau. Dengan beberapa penyelesaian, anda boleh memuat turun filem dan rancangan TV kegemaran anda pada Mac anda.

Artikel ini mempunyai semua yang anda perlu tahu.

Kaedah 1: Menggunakan Clicker untuk Netflix

Kami hidup dalam persekitaran teknologi pantas yang ditandai dengan komuniti pembangunan aplikasi yang berkembang maju. Walaupun tiada apl Netflix rasmi untuk peranti Mac, pembangun telah melangkah masuk dengan penyelesaian inovatif yang boleh memuat turun kandungan Netflix terus ke peranti ini. Salah satu daripada penyelesaian ini dipanggil Clicker untuk Netflix.

Pada terasnya, Clicker untuk Netflix (CfN) ialah aplikasi pihak ketiga yang direka khusus untuk MacOS. Walaupun Netflix tidak menyokong CfN secara rasmi, ia telah digunakan untuk menstrim kandungan selama beberapa tahun tanpa masalah.

Clicker untuk Netflix datang dengan antara muka yang mudah digunakan lengkap dengan kebolehaksesan Touch Bar yang memudahkan untuk mengawal main balik dan menavigasi perpustakaan. Selain itu, apl ini menyokong mod PiP (gambar dalam gambar), membolehkan anda menonton rancangan kegemaran anda dalam tetingkap kecil yang boleh diubah saiz semasa menggunakan aplikasi lain pada Mac anda.

Tetapi bagaimana anda mendapatkan aplikasinya? Ia boleh dimuat turun secara percuma di beberapa tapak web, tetapi penting untuk diingat bahawa tidak semua tawaran adalah tulen. Anda boleh dengan mudah diperdaya untuk memuat turun perisian hasad berbahaya atau malah memasang aplikasi yang sama sekali berbeza yang anda tidak perlukan. Atas sebab ini, adalah penting untuk menjalankan usaha wajar apabila meneroka pilihan yang tersedia.

Yang menyatakan, Macupdate – tapak web perisian Mac yang telah wujud selama lebih 20 tahun – boleh menjadi tempat yang bagus untuk bermula.

Kaedah 2: Memasang Windows pada Mac Anda

Sejak pembukaan Netflix, sentiasa ada apl desktop untuk komputer Windows. Dan walaupun kebanyakan orang mungkin tidak tahu mengenainya, anda sebenarnya boleh memasang Windows pada Mac anda dan menjalankan kedua-dua sistem secara serentak. Ini bermakna anda boleh menikmati Netflix pada Mac anda tanpa melepaskan mana-mana alatan yang meminati anda kepada ekosistem Apple.

Untuk memasang Windows pada Mac anda, anda memerlukan beberapa item:

 • Imej cakera pemasangan Windows
 • Papan kekunci dan tetikus epal
 • Sekurang-kurangnya 50 GB ruang cakera kosong
 • Pemacu kilat USB dengan storan sekurang-kurangnya 16 GB

Jika anda tidak tahu di mana untuk bermula, artikel ini mempunyai semua butiran.

Kaedah 3: Menstrim Netflix Menggunakan AirPlay Dari iPhone atau iPad Anda

AirPlay ialah teknologi penstriman wayarles yang dibangunkan oleh Apple yang membolehkan pengguna menstrim audio, video dan media lain antara peranti Apple. Anda boleh menggunakannya untuk menstrim kandungan daripada iPhone, iPad, Apple TV, HomePod atau Mac.

Memandangkan AirPlay ialah ciri terbina dalam untuk peranti iOS, anda tidak perlu membeli atau menyediakan perkakasan tambahan untuk menstrim kandungan Netflix ke Mac anda. Selain itu, anda boleh terus menggunakan peranti iOS anda semasa masih menstrim Netflix pada Mac anda.

Pada sisi negatifnya, Netflix berhenti menyokong AirPlay pada April 2019, memetik “had teknikal.” Ini bermakna anda tidak boleh membuka apl Netflix pada iPhone anda dan terus memaut dengan Mac anda. Nasib baik, beberapa aplikasi pihak ketiga telah dibangunkan untuk membantu media AirPlay daripada iOS ke Mac. Pilihan popular termasuk Pemantul, Mencerminkan360dan AirServer.

Mari lihat dengan cepat cara anda boleh menggunakan AirServer untuk menghantar Netflix ke Mac anda:

 1. Muat turun dan pasang AirServer pada peranti Mac dan iOS anda. Tetapi sebelum meneruskan ke langkah 2, pastikan kedua-dua peranti Mac dan iOS anda disambungkan ke rangkaian Wi-Fi yang sama.
 2. Leret ke atas pada peranti iOS anda dan pilih ikon pencerminan skrin daripada Pusat Kawalan. Pada ketika ini, anda sepatutnya dapat melihat Mac anda dan mana-mana peranti lain yang tersedia pada rangkaian anda.
 3. Pada iPhone atau iPad anda, buka apl Netflix dan pilih tajuk yang anda mahu tonton.
 4. Pilih Mac anda daripada senarai peranti yang tersedia dan peranti mudah alih akan mula menstrim pada skrin Mac anda.
 5. Akhir sekali, buka apl Netflix pada peranti mudah alih anda dan mainkan filem atau rancangan TV yang ingin anda tonton.

Tetapi apa yang berlaku jika anda tidak mempunyai sambungan internet tetapi telah memuat turun beberapa episod atau filem pada iPhone anda? AirServer dan beberapa apl pencerminan lain boleh berfungsi tanpa sambungan Wi-Fi, tetapi anda perlu memautkan peranti anda menggunakan kabel kilat. Mac anda kemudiannya akan dapat menambat peranti mudah alih anda dan membuat rangkaian pencerminan.

Kaedah 4: Menjalankan Netflix pada MacOS Menggunakan PlayCover

Jika anda tidak takut untuk menyelam lebih dalam sedikit ke dalam pasaran teknologi pihak ketiga, PlayCover mungkin hanya alat yang anda perlukan untuk akhirnya menikmati Netflix pada Mac anda. Tetapi perkara pertama dahulu – apakah itu?

Dalam istilah yang sangat mudah, PlayCover ialah aplikasi MacOS yang membolehkan anda memasang dan menjalankan apl iOS terus pada Mac anda. Ia berfungsi dengan meniru rangka kerja UIKit yang digunakan untuk membangunkan apl iOS dan menyesuaikannya untuk dijalankan pada macOS. Dengan alat ini, anda sebenarnya boleh menjalankan apl iOS Netflix pada Mac anda. Mudah, bukan?

Ini sudah pasti cara yang mudah untuk menonton rancangan Netflix kegemaran anda pada Mac anda, tetapi menyediakan PlayCover pada peranti anda boleh menyusahkan dan anda mungkin memerlukan sedikit kesabaran. Begini cara ia berfungsi:

 1. Mulakan dengan memuat turun versi terkini aplikasi. Kebanyakan platform menawarkan aplikasi dalam bentuk fail DMG.
 2. Buka fail DMG dan seret apl PlayCover ke folder Aplikasi anda. Klik dua kali pada apl PlayCover untuk melancarkannya.
 3. Sekarang, anda perlu mendapatkan fail IPA apl iOS Netflix. Anda boleh mendapatkan salinan dengan mudah daripada sandaran peranti iOS anda atau cari dalam talian. Tetapi seperti biasa, perhatikan fail yang mencurigakan yang mungkin menimbulkan risiko keselamatan.
 4. Pada ketika ini, buka PlayCover dan klik pada butang “Import” di penjuru kiri sebelah atas tetingkap. Semak imbas ke lokasi tempat anda menyimpan fail IPA Netflix dan mengimportnya.
 5. Selepas mengimport IPA Netflix, ikon apl platform sepatutnya muncul dalam tetingkap PlayCover. Klik pada ikon Netflix untuk melancarkan aplikasi. Anda kini sepatutnya boleh menyemak imbas perpustakaan seperti biasa dan memainkan kandungan yang anda mahukan.

Mungkin juga patut disebut bahawa menjalankan Netflix pada Mac menggunakan PlayCover mungkin tidak memberikan tahap prestasi dan kestabilan yang sama seperti apl mudah alih rasmi. Walau bagaimanapun, kaedah ini mungkin berbaloi jika anda mempunyai sedikit pengalaman dalam pembangunan aplikasi.

Tonton Semua yang Anda Mahukan

Tiada maklumat daripada Netflix tentang bila kami mungkin melihat aplikasi rasmi platform untuk MacOS, tetapi ini tidak sepatutnya menghalang anda daripada memuat turun atau menstrim rancangan kegemaran anda. Terima kasih kepada beberapa penyelesaian, anda boleh mengubah Mac anda menjadi teater mini walaupun kami menunggu untuk mengetahui sama ada Netflix mempunyai sesuatu dalam kerja-kerja.

Pernahkah anda cuba memuat turun Netflix pada Mac anda menggunakan mana-mana helah ini?

Beritahu kami di bahagian komen di bawah.