Cara Pergi Bekerja di Sims 4

8

Untuk memastikan bajet rumah Sims 4 anda kekal dan terus membina rumah impian anda, anda memerlukan Simoleons. Jika anda tidak mahu menipu jalan anda melalui permainan atau anda sedang memburu pencapaian dan tidak boleh menggunakannya, Sims anda memerlukan pekerjaan.

Artikel ini akan membimbing anda memberikan pekerjaan Sims anda dan mengikuti mereka untuk bekerja supaya anda boleh meningkatkan prospek sosial dan kerjaya mereka.

Cara Mendapatkan Pekerjaan

Sama seperti dalam kehidupan sebenar, langkah pertama untuk berjaya ialah memilih profesion dan mencari kerja. Kedua-dua permainan asas (kini tersedia secara percuma) dan pelbagai pengembangan menyediakan senarai pilihan kerjaya yang luas, beberapa daripadanya boleh didapati terus dari rumah Sim anda. Untuk Sim mendapatkan pekerjaan, anda perlu:

  1. Pilih Sim yang anda ingin bekerja.
  2. Klik pada tab “Kerjaya” di sudut kiri bawah, ditandai dengan beg bimbit.
  3. Klik pada pilihan “Sertai kerjaya” dari skrin yang muncul.
  4. Tetingkap baharu yang mengatakan “Pilih kerjaya untuk…” akan muncul dan membolehkan anda memilih panggilan. Kebanyakan kerjaya mempunyai dua pilihan berbeza. Ambil perhatian bahawa sebaik sahaja anda memilih sub-kerjaya, anda tidak boleh mengubahnya (tetapi boleh menukar kerjaya sepenuhnya).
  5. Sebaik sahaja anda memilih laluan kerjaya, klik tanda semak di sudut kanan bawah tetingkap.
  6. Tunggu sehingga waktu kerja tiba.

Petua: Pada PC, “J” ialah kekunci pintas lalai untuk mengakses tab “Kerjaya”.

Sebagai alternatif, bukannya pergi ke tab “Kerjaya”, anda juga boleh menggunakan telefon Sim anda, ikon di sebelah kiri bawah skrin. Sebaik sahaja di sana, anda memilih ikon “Perniagaan” dan pilihan “Cari kerja”. Ini juga akan membawa anda ke tetingkap “Pilih kerjaya untuk…”.

Dengan pek pengembangan “Get to Work” dan “Get Famous” dipasang, kerjaya aktif (profesi) membolehkan anda mengikuti Sim anda untuk bekerja dan berinteraksi dengan rakan sekerja, rakan dan persekitaran kerja.

Cara Pergi Bekerja di Sims 4

Bahagian berikut digunakan untuk profesion dengan kerja pejabat — kerjaya saintis, detektif dan doktor.

Sebaik sahaja anda memilih kerjaya untuk Sim anda, tunggu hari kerja pertama mereka bermula. Anda boleh menyemak masa dengan membuka tab “Kerjaya” di sudut kanan bawah. Apabila tiba masanya untuk bekerja, hanya dua perkara yang perlu anda lakukan:

  1. Buka “Kerjaya.”
  2. Klik pilihan “Pergi ke Kerja” daripada gelembung.
  3. Pop timbul akan menggesa anda untuk mengikuti Sim untuk bekerja jika mereka mempunyai kerjaya yang berkenaan. Jika anda memilih untuk tidak, mereka menjadi tidak tersedia sehingga hari kerja mereka tamat.
  4. Jika anda memutuskan untuk mengikuti Sim, isi rumah anda beralih kepada kerja mereka, dan anda boleh bertukar-tukar antara mereka jika anda mempunyai ahli isi rumah yang tinggal di rumah.

Jika Sim anda pergi bekerja dengan gembira dan dalam mood yang baik, mereka akan mendapat peningkatan prestasi kira-kira 20%, jadi semak sama ada keperluan Sim anda dipenuhi. Dengan rangsangan ini, mereka mungkin akan dinaikkan pangkat dengan lebih cepat dan memperoleh lebih banyak.

Anda boleh memilih kadar kerja Sim anda dengan mengklik ikon bolt kecil di sebelah avatar, tempat emosi ditunjukkan, dan kemudian memilih antara “Bekerja keras,” “Bertenang,” atau “Bersosial”.

“Bersosial” membolehkan Sim mendapat rakan di tempat kerja, “Bertenang” membuat mereka membuat sedikit kemajuan tetapi memastikan mereka santai, manakala “Bekerja keras” menjadikan Sim anda memperoleh lebih banyak tetapi menjadi tegang dalam proses itu.

Sims juga boleh keluar rumah awal. Walau bagaimanapun, ini boleh mengenakan penalti dari segi pengurangan gaji atau pengurangan peluang untuk kenaikan pangkat. Berhati-hati, jika Sim anda kerap keluar bekerja awal, mereka mungkin kehilangan pekerjaan.

Kerja, Kerja, Kerja

Mekanik kerja sangat penting untuk permainan tanpa penipuan. Peluasan “Get to Work” dan “Get Famous” boleh menjadikannya lebih menarik, tetapi itu tidak bermakna pemilihan asas adalah lemah. Jadi pastikan anda memilih kerjaya yang sesuai yang sesuai dengan personaliti Sim anda, dan gunakan petua yang ditawarkan. Jadi, bersabarlah, buat Sims anda bekerja, dan buat kerjaya mereka berkembang!

Adakah anda mempunyai petua kerjaya yang menarik untuk pemain Sims yang baru? Pastikan untuk meninggalkan pendapat anda dalam komen!