Casio Mengumumkan Jam Tangan Pintar Hibrid G-Shock baharu: Terus dari tahun 80-an

16
© Casio

Tahun 1980-an dipanggil, dan mereka mahu jam tangan mereka kembali! Casio baru sahaja mengumumkan jam tangan G-Shock baharu, tetapi dengan kelainan: G-Shock Move DWH5600 ialah jam pintar hibrid baharu dengan ciri penjejakan kesihatan. Model baharu ini bukan sahaja bersambung ke telefon pintar anda melalui Bluetooth, ia juga menampilkan pengecasan solar, semuanya dalam kes yang agak padat.


TL;DR

  • G-Shock Move DWH5600 ialah jam tangan pintar hibrid baharu daripada Casio.
  • Jam tangan ini mempunyai elemen reka bentuk G-Shock klasik.
  • Pemantauan kadar jantung sukan DW-H5600 dan pengecasan solar.

Casio meraikan 40 tahun rangkaian jam tangan G-Shock yang terkenal dan di tengah-tengah model dari Kolab $150 Super Mario Bros yang comeldan juga hiper-eksklusif $8000 MR-Gjenama Jepun mengumumkan hibrid G-Shock Move DWH5600.

Casio G-Shock Move DWH5600

DWH5600 tidak sebesar jam tangan pintar yang lain. / © Casio

Jam tangan baharu ini bukan sahaja mewarisi skema penamaan yang berbelit-belit daripada jenama G-Shock, tetapi ia juga menampilkan reka bentuk segi lapan yang sangat retro daripada G-Shock yang asal, sambil mengekalkan dimensi keseluruhan dengan munasabah padat, dengan saiz sarung 51.1 × 44.5 × 17.4 mm dan 59 gram berat.

Dimensi menjadikan DWH5600 lebih ramping daripada jam tangan hibrid lain, menjadikannya sesuai, sebagai contoh, untuk ciri seperti penjejakan tidur, yang juga dibantu oleh fakta bahawa anda tidak perlu mengecas semula G-Shock sekerap jam pintar tradisional.

  • Lihat juga: Senarai NextPit bagi jam tangan pintar bersambung terbaik

Ya, DWH5600 mempunyai pengecasan solar, yang menurut Casio cukup untuk menjana kuasa skrin LCD memori-dalam-piksel (MIP) untuk paparan masa, sambil turut menawarkan pilihan untuk mengecas semula menggunakan kabel USB jika anda pengguna berat pemantauan ciri dan fungsi pintar.

Casio G-Shock Move DWH5600

Malah bahan akhbar mempunyai daya tarikan retro tertentu untuk mempersembahkan ciri pintar. / © Casio

Kembali kepada ciri pintar, Casio bekerjasama dengan syarikat Finland Polar untuk menyertakan satu siri aktiviti dan ciri penjejakan kesihatan, termasuk pemantauan kadar denyutan jantung, pengiraan langkah, pemantauan oksigen darah, penjejakan aktiviti dan penjejakan tidur yang dinyatakan sebelum ini.

Data daripada G-Shock DWH5600 boleh disegerakkan dengan telefon pintar iPhone atau Android melalui Bluetooth menggunakan aplikasi Casio Watches (Android | iOS). Sambungan antara telefon dan jam tangan juga boleh digunakan untuk menghantar pemberitahuan telefon ke pergelangan tangan anda dan juga menggunakan jam tangan untuk mencari telefon anda.

Casio G-Shock Move DWH5600 tersedia untuk prapesanan di AS pada harga $299, dengan anggaran tarikh penghantaran pada Mei/19. Di Eropah, model itu disenaraikan pada harga €279 di kedai Jerman, tetapi dengan nota “Akan Datang” dan tiada anggaran untuk tiba di rak.