Cipta arahan Alexa anda sendiri: Cara Pelan Tindakan Kemahiran Alexa Berfungsi

10
© NextPit

Adakah anda tahu bahawa anda boleh membuat arahan Alexa anda sendiri yang disertakan dengan respons tersuai? Ini adalah peluang terbaik untuk menggembirakan peminat Alexa. Atau mungkin anda ingin menyesuaikan rumah pintar anda dan menambah balasan anda sendiri. Terima kasih kepada rehat kopi kami hari ini, anda hanya memerlukan lima minit untuk mengetahui cara Pelan Tindakan Kemahiran Alexa berfungsi!

Pembantu suara telah menjadi hampir seperti rakan sebilik di rumah pintar anda selepas beberapa ketika. Jika anda mengetahui peminat Alexa sebenar yang mempunyai hubungan mesra dengan pembantu suara Amazon, anda boleh memberinya layanan yang sebenar. Fungsi “Alexa Skill Blueprints” membolehkan anda membuat arahan suara Alexa individu dengan respons anda sendiri.

Selain mempunyai jawapan yang bijak untuk soalan anda sendiri, terdapat juga banyak perkara lain untuk ditemui. Sebagai contoh, Amazon mencadangkan untuk membantu tetamu rumah dengan petua untuk rumah pintar anda atau memberitahu pengasuh di mana peralatan tertentu berada di rumah anda. Jadual kerja juga boleh dibuat menggunakan Pelan Tindakan Kemahiran. Semua kemungkinan terbaik diterokai sendiri, dan saya akan memberitahu anda cara untuk mencari ciri itu terlebih dahulu.

Cipta arahan Alexa anda sendiri: Ini adalah cara ia berfungsi dengan Pelan Tindakan Kemahiran

Seperti kebanyakan fungsi Alexa, selain daripada arahan suara, anda memerlukan apl Alexa terlebih dahulu. Anda sudah pun memasangnya untuk berfungsi dengan pembesar suara Echo anda. Jika anda tiada lagi pada telefon anda, anda boleh memuat turunnya untuk iOS dan Android secara percuma. Log masuk dan pergi ke halaman “Lagi”. Di sana, ketik pilihan “Lihat lagi”, di mana anda akan menemui entri “Blueprints”.

  1. Lancarkan apl Alexa.
  2. Pilih tab “Lagi” di bar bawah.
  3. Lihat lebih banyak melalui pilihan “Lihat Lagi”.
  4. Pilih Blueprints.
Ein Screenshot, der zeigt, wie man eigene Sprachbefehle bei Alexa erstellt.

Beginilah cara anda sampai ke Alexa Skill Blueprints. / © Alexa

Terjumpa? Sempurna! Dari sini, ia adalah untuk mencipta kemahiran anda sendiri. Dalam menu Pelan Tindakan, anda akan menemui semua pilihan yang saya nyatakan di atas di bawah “Semua”. Untuk membuat arahan suara anda sendiri, bagaimanapun, ketik pada “Soal & Jawab”. Di sini anda boleh mendengar contoh daripada pekerja Amazon yang tidak dinamakan atau ketik “Buat Sekarang” terus di bawah.

  • Berikut ialah 5 arahan suara Alexa yang tidak jelas yang perlu anda ketahui!

Di sini, anda masukkan soalan dan jawapan yang anda inginkan. Anda boleh memasukkan beberapa kombinasi soalan-jawapan sekali gus – atau anda boleh memadamkan medan input yang lain. Kemudian pilih “Buat kemahiran” di sudut kanan atas.

  1. Pilih Soal Jawab Tersuai.
  2. Sembunyikan pilihan input yang tidak diingini.
  3. Taipkan soalan dan jawapan yang anda inginkan. Berikut ialah petua penting: Anda perlu memasukkan dua kemungkinan yang Alexa harus bertindak balas pada masa hadapan.
  4. Pilih “Buat Kemahiran” di sudut kanan atas.
Ein Screenshot, der zeigt, wie man eigene Sprachbefehle bei Alexa erstellt.

Sekarang pergi ke medan input untuk arahan suara. / © Alexa

Ein Screenshot, der zeigt, wie man eigene Sprachbefehle bei Alexa erstellt.

Selesaikan input melalui “Buat Kemahiran”. / © Alexa

Kini satu-satunya perkara yang perlu dilakukan ialah: mencubanya! Kemahiran baharu harus tersedia serta-merta selepas menyimpannya. Itu sahaja – ini adalah cara anda mencipta arahan suara baharu pada Alexa anda atau persediaan Alexa rakan anda.

Pernahkah anda mencipta arahan suara Alexa anda sendiri? Dan apakah kegunaan anda untuk Alexa Skill Blueprints? Kongsi dengan saya dalam komen!