Ciri seperti Dynamic Island Realme boleh berakhir pada telefon OnePlus atau Oppo

10
© NextPit

Pulau Dinamik telah terbukti sebagai tambahan popular untuk iPhone. Walaupun betapa rumitnya ia dibandingkan dengan reka bentuk semasa dalam peranti Android, sesetengah pengeluar tidak takut untuk menyalin gaya berundur Apple. Itu akan menjadi kes jenama China Realme selepas ia secara tidak sengaja mendedahkan ciri yang akan datang yang akan meniru Pulau Dinamik iPhone.

Seorang eksekutif Realme global telah berkongsi di Twitter ciri perisian baharu yang dipanggil “Mini Capsule” yang akan menindih kandungan pada potongan kamera swafoto tengah pada paparan. Kesannya adalah setanding dengan Pulau Dinamik di mana unsur-unsur ditayangkan dalam kawasan berbentuk pil dan yang juga berubah secara dinamik dalam bentuk.

  • Jangan ketinggalan: 10 ciri S Pen teratas dalam Galaxy S23 Ultra Samsung

Dalam siaran Twitter yang kelihatan dialih keluar, ia menunjukkan bahawa Mini Capsule boleh memaparkan status pengecasan Super VOOC. Dan dalam klip video berasingan ihsan pembocor terkenal, ia menunjukkan bahawa antara muka grafik boleh berfungsi walaupun dalam keadaan telefon yang tidak berkunci, yang serupa dengan cara Pulau Dinamik Apple berfungsi pada iPhone 14 Pro dan iPhone 14 Pro Max ( semakan).

Kapsul Mini Realme ialah klon Pulau Dinamik

Kapsul Mini Realme berfungsi seperti Pulau Dynamc iPhone / © Twitter/u/Onleaks

Selain itu, adalah selamat untuk mengatakan bahawa pengguna akan dibenarkan untuk melumpuhkan sepenuhnya juga jika mereka rasa tidak melihat antara muka iPhone klon. Walau bagaimanapun, kita perlu menunggu bagaimana Realme akan melaksanakan ini pada perantinya yang lain.

Pulau Dinamik untuk Oppo atau OnePlus

Memandangkan Realme berada di bawah pengurusan Oppo, ciri itu mungkin akan berakhir pada telefon pintar Oppo dan mungkin pada peranti OnePlus juga. Seperti biasa, jenama saudaranya mungkin menggunakan julukan yang berbeza dan bukannya memanggilnya Kapsul Mini.

Realme bukanlah syarikat pertama yang menawarkan ciri seperti Pulau Dinamik kepada Android. Apl percuma yang dipanggil dynamicSpot telah tersedia di Gedung Play sejak tahun lepas. Ia memberikan pulau terapung yang boleh disesuaikan yang menempatkan pemberitahuan atau berfungsi sebagai antara muka lanjutan untuk mengawal main balik muzik atau pratonton mesej.

Adakah anda fikir jenama harus berhenti menyalin Apple dan sebaliknya menyampaikan ciri baharu pada Android? Kami ingin mendengar jawapan anda di bahagian komen.

Melalui: Twitter
Sumber:
Twitter/u/MadhavSheth1