Ciri Terbaik iOS 17 Boleh Menjadi Pulau Dinamik Yang Dipertingkat

29
© NextPit

Apabila kami semakin hampir dengan acara WWDC23 Apple pada bulan Jun, lebih banyak butiran yang belum disahkan tentang iOS 17 telah bocor. Walaupun penerangannya tidak jelas, khabar angin baharu menunjukkan bagaimana iOS 17 boleh menambah baik Dynamic Island dan menjadikannya ciri yang menonjol pada iPhone 15.

Dalam satu siri tweet, seorang pemberi maklumat tanpa nama yang menggunakan penganalisis941 berkongsi beberapa butiran tentang sistem pengendalian utama Apple yang seterusnya. Sehubungan itu, iOS 17 dikatakan akan memberi tumpuan untuk menjadikan prestasi pada iPhone lebih stabil dan cekap. Ia juga menambah bahawa Apple masih akan memperkenalkan beberapa perubahan ketara, terutamanya Pusat Kawalan dan Pulau Dinamik, antara lain.

  • Baca juga: Cara menyediakan penderia suhu dan kelembapan pada Apple HomePod

Ciri utama iOS 17: Pulau Dinamik, Pusat Kawalan, Widget Aktif, dsb.

Sumber itu percaya pasukan kejuruteraan pengeluar iPhone ditugaskan untuk meningkatkan Pulau Dinamik, yang akan dikongsi sepanjang siri iPhone 15 selepas menjadi ciri eksklusif pada iPhone 14 Pro (semakan). Ia tidak dinyatakan bagaimana ini akan dicapai tetapi menambah bahawa ia sepatutnya mencukupi untuk meningkatkan jualan model iPhone 15 standard.

Tambahan pula, pembocor itu menambah berat kepada khabar angin terdahulu mengenai Pusat Kawalan, yang disebut-sebut menerima rombakan besar-besaran dalam iOS 17. Kali ini, ia hanya menyerlahkan perubahan yang merangkumi antara muka pengguna baharu dan penyesuaian lanjutan.

Kemas kini iOS 16.1

iOS 16.1 membawakan Aktiviti Langsung pada Skrin Kunci iPhone / © Apple

Pada masa yang sama, Apple dikatakan sedang menguji widget aktif juga. Jenis widget yang berbeza dijangka membawa kawalan dinamik seperti peluncur atau butang interaktif. Walau bagaimanapun, ia masih harus dilihat jika ini akan berakhir dalam keluaran akhir.

Bagi warga emas, iOS 17 dijangka menyertakan tetapan kebolehaksesan baharu yang boleh membenarkan kawalan penuh “UI dan reka letak” untuk but. Fikirkan ini sebagai pilihan lanjutan untuk mengubah suai penapis warna, skala kelabu atau mungkin fon zum dikembangkan pada iPhone.

Penambahbaikan dibuat pada apl kamera dan kesihatan

Bagi item lain, gergasi teknologi Cupertino “sangat” meningkatkan ciri carian atau sorotan pada iPhone. Selain itu, pemberitahuan dan tetapan juga akan menerima beberapa perubahan serta paparan sentiasa hidup untuk model Pro. Akhir sekali, kamera, kunci kereta dan apl kesihatan harus melihat beberapa peningkatan juga.

Bertentangan dengan laporan tentang Apple menggugurkan sokongan iOS 17 untuk iPhone 8 dan iPhone X, sumber yang sama berpendapat peranti berkuasa A11 Bionic ini dijadualkan menerima peningkatan kepada versi sistem pengendalian iPhone Apple yang seterusnya. Walau bagaimanapun, ia masih tidak pasti sama ada iPad yang dikuasakan oleh cip A9 dan A10 Fusion akan dapat memanfaatkan iPadOS 17.

Melalui: MacRumors
Sumber:
Twitter/u/analyst941