Ciri WhatsApp baharu ini akan menukar sembang kumpulan selama-lamanya

33
© NextPit

Adakah anda tertanya-tanya bagaimana untuk bertindak balas terhadap mesej WhatsApp dengan emoji? Nah, begitu juga kami untuk tahun-tahun yang lalu. Kini nampaknya ciri itu sedia untuk dilancarkan pada peranti Android dan iOS! Biar kami tunjukkan kepada anda bagaimana rupa reaksi WhatsApp.


Lompat Ke:

 1. Bagaimana untuk bertindak balas terhadap mesej WhatsApp
 2. Bagaimanakah reaksi akan kelihatan?
 3. Kuasai semua rahsia WhatsApp dengan helah tersebut.

Maklumat daripada Wabetainfo telah mendedahkan bahawa syarikat teknologi itu akhirnya mengusahakan ciri reaksi untuk mesejnya, bertahun-tahun selepas saingan lain dan juga aplikasi pemesejan di bawah syarikat induk WhatsApp Meta (bekas Facebook) melaksanakan kebolehan serupa.

Akhirnya, selepas lama menunggu, WhatsApp nampaknya mendapat peningkatan moden dengan satu siri ciri yang dijangka akan dilancarkan tahun depan seperti pelekat tersuai, sokongan berbilang peranti yang lebih baik, apl desktop baharu dan kini, malah reaksi emoji untuk mesej!

Ciri ini telah lama diminta oleh pengguna kerana ia sangat popular di Facebook Messenger, Signal, Discord, Slack, dan Instagram.

Bagaimana untuk Bertindak balas terhadap Mesej WhatsApp

tindak balas2

Akhirnya, tindak balas yang betul! / © Wabetainfo

Walaupun kami tidak mengetahui tarikh keluaran, kami tahu bahawa WhatsApp tidak lama lagi akan membenarkan pengguna bertindak balas terhadap mesej dalam sembang kumpulan dan mesej langsung. Khususnya untuk sembang kumpulan, ciri ini akan mengubah permainan pemesejan kerana berbilang reaksi terhadap satu mesej tidak lagi akan menyumbat keseluruhan sembang kumpulan.

Bertindak balas kepada mesej akan berfungsi sama seperti platform lain: dengan mengetik dan menahan mesej dan memilih antara emoji reaksi yang tersedia. Pepijat dalam versi beta sebelumnya menunjukkan ciri tersebut tetapi ia tidak membenarkan sebarang tindak balas sebenar. Anda perlu berhati-hati walaupun dengan pilihan emoji kerana anda hanya boleh bertindak balas kepada setiap mesej sekali.

Selain itu, kami tahu bahawa tindak balas tidak akan menjadi tanpa nama; pengguna akan dapat menapis reaksi mengikut emoji dan melihat mana yang dipilih pengguna individu.

Bagaimanakah rupa Reaksi?

bertindak balas2

Pilihan emoji yang disyaki untuk tindak balas bukanlah sesuatu yang mengejutkan. / © Wabetainfo

Reaksi yang akan datang akan menggunakan satu siri emoji yang telah ditetapkan, mengimbangi antara banyak emoji daripada Messenger dan hati yang hanya suka daripada Instagram. Buat masa ini, reaksi akan merangkumi emoji jempol, hati, ketawa, terkejut, sedih dan doa tetapi ini jelas terdedah kepada perubahan.

Walaupun pemilihan awal emoji tidaklah seluas pilihan daripada Messenger, yang membolehkan anda memilih daripada semua emoji Facebook yang tersedia, atau Discord dan Slack, yang membolehkan pengguna mencipta emoji mereka sendiri dan boleh disesuaikan sepenuhnya, ini dialu-alukan. melangkah ke hadapan dan akan meliputi khalayak platform yang lebih luas.

Bagi pengguna yang ingin menyatakan lebih banyak keperibadian mereka dalam sembang, apl itu juga membenarkan pelekat tersuai. Untuk lebih banyak petua dan petua anda boleh menyemak artikel di bawah!

Kuasai semua rahsia WhatsApp dengan helah tersebut:

 • WhatsApp: 3 ciri baharu ini akan menjadikan hidup anda lebih mudah
 • WhatsApp: Semua yang anda perlu tahu
 • WhatsApp: Cara membuat pelekat pada iOS & Android
 • Bagaimana untuk menghantar mesej WhatsApp kepada seseorang tanpa menyimpan nombor mereka
 • Bagaimana untuk menggunakan WhatsApp dengan berbilang peranti serentak?
 • WhatsApp: Beginilah cara anda menggunakan mesej & foto pemadam sendiri
 • Bagaimana untuk berbual di WhatsApp tanpa muncul dalam talian
 • Ada masalah dengan WhatsApp? Berikut adalah penyelesaiannya
 • Cara mengalihkan WhatsApp ke telefon baharu: memindahkan sandaran & memulihkan

Adakah anda menantikan reaksi WhatsApp baharu? Emoji manakah yang anda ingin gunakan untuk mereka? Beritahu kami dalam ulasan di bawah!