Dapatkan terjemahan pantas dan mudah pada telefon Android anda

19
© Arkitek Farknot/Shutterstock.com

Google menawarkan cara yang cepat dan mudah untuk mendapatkan terjemahan untuk teks dan perkataan yang dituturkan pada Android. Ketahui cara untuk membolehkan Terjemahan Google berfungsi untuk anda lebih pantas berbanding sebelum ini dengan beberapa langkah pantas.

  • Bagaimana untuk menunjukkan pemberitahuan telefon Android anda pada PC Windows

Widget Terjemahan Google bukanlah ciri baharu daripada apl dan tersedia pada kebanyakan peranti semasa, menjalankan sekurang-kurangnya Android 5. Daripada mempunyai pintasan apl ringkas pada skrin utama telefon anda, anda boleh membuka apl terus ke dalam ciri yang paling anda gunakan. , seperti imlak-untuk-terjemah, terjemahan suara langsung (termasuk terjemahan sembang masa nyata dengan peranti yang serasi) dan terjemahan teks langsung.

Untuk menambah widget Terjemahan Google pada skrin utama telefon pintar anda ikuti langkah mudah ini:

  1. Tekan lama pada ruang kosong pada skrin utama telefon anda.
  2. Pilih pilihan Widget.
  3. Tatal ke bawah ke apl Terjemah.
  4. Kembangkan pilihan dan seret widget Terjemah Tindakan Pantas ke skrin utama.
Bagaimana untuk menambah widget Terjemahan Google pada skrin utama

Langkah-langkah untuk menambah widget terjemahan adalah yang biasa / © NextPit

Dengan widget, anda mempunyai beberapa pintasan ke banyak ciri yang tersedia pada apl Terjemahan Google. Mungkin, sebagai contoh, untuk mendapatkan terjemahan dengan cepat daripada coretan teks yang disalin, hanya pergi ke skrin utama dan ketik pada ikon papan keratan pada widget.

  • Baca juga: Google demo terjemahan masa nyata

Ikon di bahagian bawah akan bergantung pada saiz widget dan ciri telefon pintar. Pada telefon pintar Pixel 6, anda boleh menemui pilihan berikut:

  • Terjemahan suara.
  • Terjemahan perbualan masa nyata.
  • Transkripsi langsung dalam masa nyata (berhampiran).
  • Terjemahan kamera segera.

Apakah pendapat anda tentang petua cepat ini? Jauh daripada helah paling revolusioner, sekurang-kurangnya ia boleh menjimatkan beberapa ketikan – dan milisaat – pada antara muka. Jangan ragu untuk berkongsi petua terjemahan anda tepat pada masanya untuk musim perjalanan!