Disahkan: iPhone 14 baharu akan diumumkan pada 7 September

9

© NextPit

Apple secara rasmi mengumumkan bahawa acara iPhone seterusnya akan berlaku pada 7 September. Jemputan yang dihantar kepada media dengan frasa “Far Out” dan tema angkasa mengatakan bahawa ia akan menjadi acara secara peribadi yang akan berlangsung di Teater Steve Jobs bermula pada 1PM ET. Siaran langsung juga sedang berlaku dan akan distrim dalam talian mungkin dari laman web dan saluran Apple.

TL;DR

  • Apple mengesahkan acara iPhone pada 7 September.
  • Acara ini akan diadakan secara peribadi dan akan distrim.
  • iPhone 14 Apple, Watch Series 8 generasi seterusnya dan AirPods 2 dijangka akan diumumkan.

Seperti yang dijangkakan, Apple akan membuat acara iPhone seterusnya secara rasmi. Walaupun tidak disebutkan peranti mana yang akan diperkenalkan, adalah sangat diharapkan bahawa siri iPhone 14 bersama-sama dengan Watch Series 8 generasi seterusnya dan AirPods adalah kemuncak acara yang akan datang.

Acara iPhone Apple

Apple mengumumkan acara iPhone untuk 7 September / © Apple

iPhone 14 dikhabarkan akan melihat model iPhone 14 baharu sambil menggugurkan varian mini daripada barisan. Kedua-dua model iPhone 14 Pro dan Pro Max dikatakan menampilkan peningkatan terbesar termasuk takuk berbentuk pil dan kamera utama 48MP. Selain itu, cipset Apple A16 Bionic akan menjadi eksklusif untuk model pro menurut Mark Gurman dari Bloomberg.

Apple juga boleh mengejutkan peminatnya kerana pakar mendakwa bahawa iPhone 14 mungkin lebih mahal tahun ini. Khususnya, duo iPhone 14 Pro mungkin tiba dengan memori yang lebih besar untuk model asas. Tidak jelas sama ada kenaikan harga akan menjejaskan keseluruhan produk 2022 Apple.

Selain itu, Siri Jam Tangan 8 Apple yang akan datang dijangka mendapat model Pro manakala keseluruhan barisan boleh menampilkan penderia suhu baharu dan faktor bentuk yang direka bentuk semula. Apple juga akan memperkenalkan fon telinga tanpa wayar AirPods Pro 2 dengan kemungkinan penderia jantung dan output audio tanpa kehilangan.

Model iPhone 14 manakah yang paling anda nantikan? Beritahu kami di bahagian komen.