Fitbit 2018 terbaik: penjejak kecergasan manakah yang sesuai untuk anda?

7

© NextPit

Fitbit sememangnya salah satu pengeluar penjejak kecergasan dan jam tangan pintar yang paling terkenal. Gergasi Amerika itu menawarkan banyak produk dan faedah daripada ekosistem aplikasi dalam bidang yang agak penting ini. Tetapi peranti manakah yang betul-betul sesuai untuk anda? Inilah yang akan kami jawab dalam panduan membeli kami.

  • Kajian Fitbit Versa: alternatif Apple Watch yang berpatutan
  • Masalah Fitbit yang paling biasa dan penyelesaiannya

Ya, terdapat banyak jenama yang menawarkan penjejak kecergasan dan jam tangan pintar tetapi mari kita hadapi, Fitbit pastinya yang akan datang ke fikiran terlebih dahulu. Rangkaian produk adalah luas dan meliputi seluruh pasaran. Jika anda mencari sesuatu yang berbeza, jangan teragak-agak untuk membaca panduan membeli kami yang lain juga. Sebagai peringatan, Fitbit tidak serasi dengan semua telefon pintar Android. Telefon pintar Honor dan Huawei sememangnya mengalami banyak kesukaran dengan penjejak kecergasan ini.

  • Band pintar dan penjejak kecergasan terbaik
  • Jam tangan pintar Android terbaik 2018

Akses cepat

Fitbit terbaik secara umum: Cas 2

Sementara menunggu Fitbit Charge 3, yang akan dilancarkan di kedai dalam beberapa minggu akan datang, Fitbit Charge 2 kekal sebagai produk paling lengkap dan serba boleh dari pengeluar Amerika. Ia mungkin salah satu penjejak kecergasan terbaik yang terdapat di pasaran hari ini, daripada mana-mana pengeluar.

Charge 2 menawarkan paparan OLED yang mesra pengguna, gelang yang disesuaikan dengan banyak aktiviti dan semua penderia yang diperlukan untuk memantau aktiviti anda seperti langkah, kadar denyutan jantung, tidur dll. Penjejak kecergasan juga dapat memaparkan pemberitahuan anda. Akhir sekali, jangan lupa hayat baterinya yang sangat baik selama kira-kira 5 hari.

caj fitbit androidpit 2

Fitbit Charge 2 ialah penjejak kecergasan paling popular pengeluar. © Fitbit

Spesifikasi teknikal: Caj 2

Ciri dan ciri
Paparan Ya (OLED)
Kalis air Tidak
GPS Tidak
Pemantau kadar jantung ya
Hayat bateri 5 hari
Keserasian Android dan iOS

Fitbit terbaik untuk pemula: Flex 2

Jika anda sedang mencari penjejak kecergasan yang ringkas dan berpatutan, Fitbit Flex 2 sememangnya pilihan yang paling sesuai untuk keperluan anda. Tidak seperti Charge 2, Flex 2 tidak mempunyai paparan tetapi menawarkan sistem LED untuk memberitahu anda. Segala-galanya dilakukan melalui apl pengilang pada telefon pintar anda. Gelang yang disambungkan adalah ringan, bijak dan sesuai dengan semua gaya. Ia juga kalis air, jadi anda juga boleh menggunakan Flex 2 semasa berenang. Ringkasnya, ini cara yang baik untuk menggunakan penjejak kecergasan tanpa merugikan wang.

androidpit fitbit flex 2

Fitbit Flex 2 ialah penjejak kecergasan yang baik untuk dimulakan. © Fitbit

Spesifikasi teknikal: Flex 2

Ciri dan ciri
Paparan Tidak
Kalis air Tidak
GPS ya
Pemantau kadar jantung ya
Hayat bateri 5 hari
Keserasian Android dan iOS

Fitbit terbaik untuk peminat fesyen: Alta HR

Alta HR ialah penjejak kecergasan yang ideal untuk orang yang mencari penjejak kecergasan yang ringkas dan selesa yang kelihatan seperti bahagiannya. Peranti ini dapat menyesuaikan diri dengan sempurna dengan aktiviti harian anda untuk membantu anda kekal cergas dan tidur dengan lebih lena, sambil mendapat manfaat daripada ekosistem Fitbit termasuk apl, aksesori dan keserasian dengan perkhidmatan lain. Tanpa GPS dan rintangan air, anda boleh bergantung pada reka bentuk yang ringkas dan elegan untuk mendapatkan tempat asas.

AndroidPIT fitbit alta hr 3987

Gelang boleh ditukar tetapi ada format proprietari. © NextPit

Spesifikasi teknikal: Alta HR

Ciri dan ciri
Paparan Ya, 0.78 inci (OLED)
Kalis air Tidak (hanya percikan)
GPS Tidak
Pemantau kadar jantung ya
Hayat bateri 6 hari
Keserasian Android dan iOS

Jam pintar Fitbit terbaik: Versa

Dilancarkan selepas Fitbit Ionic, Fitbit Versa menawarkan nisbah harga kepada kualiti yang menarik. Selain ketiadaan GPS, Fitbit Versa menawarkan semua kelebihan jam tangan pintar serta penjejak kecergasan. Rangka aluminium Siri 6000 dan tali silikon yang disediakan secara lalai adalah mudah untuk aktiviti sukan dan memberikan rupa yang elegan. Reka bentuknya akan sesuai dengan semua saiz dan gaya pergelangan tangan terima kasih kepada gelang yang terdapat di kedai pengeluar.

Versa juga membolehkan anda melihat pemberitahuan telefon pintar anda seperti panggilan, mesej, mesej rangkaian sosial dan lain-lain, tetapi malangnya, ia tidak mungkin untuk menjawabnya, menyambung ke Internet atau bercakap dengan pembantu digital. Anda juga boleh menggunakan Versa untuk membayar dan pelanggan Deezer boleh memautkan akaun muzik mereka dengan peranti itu. Jam tangan mempunyai harga yang jauh lebih menarik daripada Ionic juga. Kelemahan terbesarnya ialah kekurangan GPS. Oleh itu, anda perlu membawa telefon pintar anda jika anda ingin mendapat manfaat daripada menjejaki jarak dan kelajuan anda semasa anda berlari.

  • Kajian Fitbit Versa: alternatif Apple Watch yang berpatutan
Latihan fitbit versa AndroidPIT

Fitbit Versa boleh menawarkan program latihan kepada anda. © NextPit

Spesifikasi teknikal: Sebaliknya

Ciri dan ciri
Paparan Ya, 1.338-inci(LCD)
Kalis air Ya(IP 68)
GPS Tidak
Pemantau kadar jantung ya
Hayat bateri 4 hari
Keserasian Android dan iOS

Jam tangan pintar Fitbit untuk atlet: Ionik

Jika anda sedang mencari jam tangan pintar paling lengkap daripada Fitbit, Ionic ialah jam tangan untuk anda. Dengan penampilannya yang sporty, Fitbit Ionic adalah teman yang ideal dan mendapat manfaat daripada pengalaman pengilang dalam bidang tersebut. Anda boleh menggunakan peranti untuk banyak aktiviti, seperti berlari, berenang, latihan bebanan dsb, dan hayat baterinya pasti memuaskan hati anda

  • Adakah anda memerlukan jalur pintar atau jam tangan pintar?
AndroidPIT fitbit ionik 3505

Ionic juga boleh didapati dalam versi Adidas khas. © NextPit

Spesifikasi teknikal: Ionik

Ciri dan ciri
Paparan Ya, 1.42 inci(LCD)
Kalis air ya
GPS ya
Pemantau kadar jantung ya
Hayat bateri 4 hari
Keserasian Android dan iOS

Dan apakah peranti Fitbit yang akan anda beli (atau telah anda beli)? Beritahu kami tentang pengalaman anda dalam ulasan di bawah.