Fon telinga Huawei FreeBuds Pro 2 mendapat sejumlah lapan mikrofon

38

© Huawei

Huawei baru sahaja mengadakan salah satu acara utamanya untuk tahun ini di mana ia melancarkan Harmony OS 3.0 bersama fon kepala dalam telinga FreeBuds Pro 2 yang baharu. Bunyi generasi seterusnya yang membatalkan fon telinga wayarles adalah perubahan besar daripada FreeBuds Pro yang asal. Bukan sahaja sepasang tunas ini mempunyai sejumlah lapan mikrofon, tetapi ini juga dilengkapi dengan pemacu dwi besar dan penarafan audio tanpa wayar resolusi tinggi juga.

TL;DR

  • Fon kepala Huawei FreeBuds Pro 2 dilancarkan dengan pembatalan audio dan bunyi yang dipertingkatkan.
  • Fon telinga FreeBuds Pro 2 menampilkan sehingga lapan mikrofon dan pemacu dwi audio.
  • Huawei FreeBuds Pro 2 dijual pada harga $190 di China.

Keupayaan pembatalan hingar Huawei FreeBuds Pro 2

Fon telinga wayarles FreeBuds Pro 2 baharu menampilkan empat mikrofon pada setiap sisi dengan tiga khusus untuk membatalkan hingar manakala bakinya ialah mikrofon pengaliran tulang yang digunakan untuk panggilan suara. Huawei berkata fon kepala boleh menyekat hingar persekitaran sehingga 47 dB yang lebih daripada kedalaman pembatalan hingar Redmi Buds 4 Pro pada 43 dB.

Fon kepala Huawei Free Buds Pro 2 ANC

Fon telinga Huawei FreeBuds Pro 2 datang dalam warna perak biru, kelabu dan cat putih / © Huawei

Selain itu, tunas dalam telinga menggunakan pelbagai penderia untuk mengesan dan menetapkan mod ANC yang optimum untuk pemakainya. Pengguna boleh menemui tiga mod pembatalan hingar adaptif: ultra, umum dan selesa. Terdapat juga pilihan untuk kedua-dua pembatalan hingar panggilan dan mod ketelusan yang boleh diakses melalui peranti atau aplikasi Huawei AI.

Codec dan penarafan resolusi tinggi Huawei FreeBuds Pro 2

Dari segi kualiti audio, Huawei menggunakan dwi pemacu pada setiap putik. Pemacu utama 11 mm dipasangkan dengan diafragma planar untuk membolehkan frekuensi serendah 14Hz untuk bass yang lebih berkuasa. Huawei FreeBuds Pro 2 juga menyokong codec LDAC di atas AAC/SBC melalui sambungan Bluetooth 5.2. Fon kepala adalah yang pertama dalam barisannya untuk mendapatkan pensijilan Hi-Res Audio Wireless dan HWA.

Fon kepala Huawei FreeBuds Pro 2 ANC

Fon telinga wayarles Huawei FreeBuds Pro 2 menampilkan hayat bateri sehingga 30 jam menggunakan sarung pengecas / © Huawei

Huawei telah mengekalkan reka bentuk berasaskan batang dan kalis air IP54 daripada FreeBuds Pro pada fon telinga wayarles generasi kedua. Hayat bateri FreeBuds Pro 2 dinilai sehingga 30 jam menggunakan sarung dan 18 jam apabila menghidupkan ANC.

Harga dan ketersediaan Huawei FreeBuds Pro 2

FreeBuds Pro 2 berharga sekitar $190 (1299 CNY) di China. Huawei tidak menyatakan sama ada fon kepala akan melihat pelancaran global dan berapa harganya. Pilihan warna termasuk perak biru, kelabu dan putih. Sebaliknya, model semasa dijual sekitar $150 yang boleh anda beli dalam talian.

Sumber:
Huawei