Fon telinga Jabra Elite 5 dilancarkan: Harga murah dan bateri yang lebih baik

4

© Jabra

Barisan fon kepala ANC dalam telinga Elite Jabra mendapat tambahan baharu. Tiba dengan pelabelan angka ganjil, Jabra Elite 5 terletak di antara fon telinga wayarles Elite 7 Pro dan Elite 4. Untuk harga bajet, tunas mempunyai ciri pembatalan hingar aktif yang kekurangan pilihan TWS yang lebih murah.

TL;DR

  • Jabra melancarkan fon telinga Elite 5 TWS dengan ANC hibrid dan bateri teguh.
  • Fon telinga wayarles Elite 5 mengambil reka bentuk Elite 7 Pro.
  • Putik Jabra’s Elite 5 berharga $150 dan boleh didapati dalam warna hitam atau kuning air.

Reka bentuk Elite 5 dan ciri pembatalan hingar

Fon telinga Jabra Elite 5 mempunyai reka bentuk berbentuk bujur dan waranti 2 tahun yang sama seperti Elite 7. Selain itu, sepasang set kepala dalam telinga mendapat kalis air, walaupun pada penarafan IP55 yang lebih rendah sedikit. Di dalam setiap tunas terdapat tiga persediaan mikrofon untuk jumlah enam pada dua tunas. Ini membolehkan pembatalan hingar hibrid bersama-sama dengan mod HearThrough yang membenarkan bunyi ambien.

  • Jangan ketinggalan: Fon kepala atas telinga Bluetooth terbaik pada tahun 2022

Yang mengejutkan, fon kepala Elite 5 Jabra didatangkan dengan pemacu audio 6mm yang lebih kecil berbanding JBL Tour Pro 2 yang baru dilancarkan yang mempunyai sarung pengecasan pintar. Google Fast Pair dan ketersambungan berbilang titik melalui Bluetooth 5.2 juga disokong yang menggantikan pembesar suara yang lebih kecil itu. Codec aptX Qualcomm juga disokong seiring dengan kod SBC dan AAC.

Fon kepala Jabra Elite 5 TWS Bluetooth ANC

Jabra Elite 5 tersedia dalam pilihan warna kuning air/emas dan hitam / © Jabra

Lebih penting lagi, fon telinga Jabra Elite 5 menawarkan keserasian dengan Amazon Alexa dan Google Assistant serta akses satu sentuhan kepada aplikasi Spotify. Pengguna boleh menyesuaikan pratetap dan pilihan mod melalui aplikasi mudah alih Jabra Sound+ yang tersedia untuk Android dan iPhone.

Hayat bateri dan harga Jabra Elite 5

Hayat bateri pada fon kepala dalam telinga wayarles adalah baik. Anda boleh menjangkakan sehingga 36 jam main balik dengan ANC dimatikan menggunakan kes tersebut. Ia dipendekkan kepada 28 jam jika fungsi pembatalan hingar didayakan. Akhir sekali, Jabra menambah pengecasan tanpa wayar dan pantas pada peranti boleh pakai baharu. Memalamkan bekas pengecas selama 10 minit menghasilkan satu jam penggunaan.

Putik wayarles Jabra Elite 5 sudah tersedia dengan harga $150. Ia ditawarkan dalam warna hitam dan kuning air/emas. Sebaliknya, Jabra sedang menjalankan diskaun untuk Elite 3 ($50), Elite 4 Active ($90), dan Elite 7 Pro ($130). Tapi tak pasti sampai bila promo ni akan berlangsung.

TWS Jabra Elite yang manakah anda dapatkan? Biar kami mendengar pendapat anda di bahagian komen.