Galaxy A24 bocor: Samsung Galaxy S23 murah dengan takuk

4
© NextPit

Walaupun Samsung Galaxy A24 bocor pada penghujung tahun lepas, kami hanya kebetulan mendedahkan sebahagian spesifikasi Android bajet yang akan datang. Walau bagaimanapun, satu set pemaparan kini telah muncul mengesahkan bahagian luar peranti, yang secara tidak menghairankan menggambarkan sebagai versi kos rendah Galaxy S23 perdana Samsung.

Dengan ihsan TheTechOutlook, bahan menunjukkan bagaimana peranti itu akan berkongsi reka bentuk bersatu baharu dengan barisan telefon pintar Samsung tahun ini walaupun dengan Galaxy A14 5G peringkat permulaan yang dilancarkan baru-baru ini. Ia tidak disebut sama ada Samsung berhasrat untuk menawarkan model 5G dan 4G/LTE atau hanya model terdahulu. Namun begitu, kedua-dua perkakasan dijangka berkongsi reka bentuk yang serupa dengan kes Galaxy A13 dan Galaxy A13 5G.

  • Jangan ketinggalan: Telefon pintar bajet terbaik di bawah $300 pada tahun 2023

Warna lebih cerah tetapi bezel lebih tebal

Galaxy A24 Samsung memaparkan belakang rata yang biasa bersama-sama dengan persediaan tiga kamera dalam susunan menegak serupa dengan Galaxy S23. Ini menunjukkan bahawa Samsung akhirnya menjatuhkan sensor kamera keempat (tidak berguna?). Lebih penting lagi, bahagian hadapan kelihatan mengekalkan bezel tebal pendahulunya, tetapi ia kini telah menerima takuk berbentuk U yang lebih ketara.

Berkenaan dengan ciri tersendiri, Galaxy A24 akan tersedia dalam pilihan warna terang dan berani. Pada masa yang sama, tidak sepenuhnya jelas sama ada terdapat kerja cat lain yang ditawarkan selain hitam, merah burgundy, perak dan hijau muda.

Samsung Galaxy A24

Reka bentuk Samsung Galaxy A24 / © The Tech Outlook

Menurut khabar angin, Galaxy A24 dilengkapi dengan skrin AMOLED 6.4-inci yang mampu pada kadar penyegaran 90 Hz. Bahagian pengimejan dikendalikan oleh kamera utama 48 MP baharu digandingkan dengan 8 MP ultra-lebar dan sensor kedalaman 2 MP bersama kamera swafoto 16MP. Akhir sekali, peranti ini mendapat bateri 5000 mAh dan boleh datang dengan pemproses octa-core Exynos 1330 atau MediaTek G99 bergantung pada wilayah anda.

Warna Samsung Galaxy A24

Warna Samsung Galaxy A24 dalam merah burgundy, hitam dan kuning muda/hijau / © The Tech Outlook

Rangkaian pertengahan murah Samsung yang tidak diumumkan dijangka akan dilancarkan pada 22 Mac. Samsung masih belum dapat dilihat sama ada ia akan menaikkan harga Galaxy A24 untuk mengimbangi spesifikasi yang dinaik taraf. Sebagai rujukan, Galaxy A23 5G semasa dijual pada harga $299 tanpa kunci walaupun anda mungkin mendapatkannya pada harga yang lebih rendah.