Galaxy S22 dan S21 Samsung Mungkin Mendapat Alat Penggunting Imej Pembuang Bulat Belakang

30
© NextPit

Salah satu ciri yang diperkenalkan dengan One UI 5.1 ialah Image Clipper di mana ia mengangkat objek keluar dari latar belakang dan mengubahnya kepada imej yang berasingan dan boleh dikongsi dengan latar belakang telus. Walau bagaimanapun, ia eksklusif untuk Galaxy S23 (Plus) dan Galaxy S23 Ultra (ulasan). Samsung mungkin mengeluarkannya ke peranti lama juga.

Samsung Image Clipper adalah serupa dengan “angkat subjek dari latar belakang foto” pada iOS. Ia berfungsi untuk imej atau tangkapan skrin video dengan subjek yang jelas dan boleh dilihat dari latar belakang. Kami menyediakan panduan langkah demi langkah tentang cara Penggunting Imej dilakukan daripada Galaxy S23.

  • Jangan ketinggalan: 10 cara terbaik untuk meningkatkan hayat bateri Samsung Galaxy Watch 5 (Pro).

Telefon Samsung manakah yang akan memperoleh Penggunting Imej seterusnya?

Menurut pembocor Twitter yang kerap, TechReve, barisan Galaxy S22 dan Galaxy S21 akan mendapat helah perisian yang sama, dan yang akan tiba pada bulan April melalui aplikasi Galeri dikemas kini Samsung. Sumber itu tidak menyebut sama ada model lama Samsung seperti Galaxy Z Fold 4 dan Galaxy Z Flip 4 akan menerima alat dalam apl memandangkan ia mempunyai cipset yang lebih baharu daripada siri S2x yang disebutkan di atas.

Tangkapan skrin yang menunjukkan proses untuk mengalih keluar latar belakang dalam video pada peranti Galaxy S23 Plus.

Samsung juga menawarkan kemungkinan untuk mengalih keluar latar belakang imej apabila menjeda video. / © NextPit

Sebelum ini juga dilaporkan (melalui SamMobile) bahawa banyak peranti bertarikh dirancang untuk mendapatkan Image Clipper. Malangnya, masih tiada perkembangan mahupun berita rasmi sehingga kini. Tetapi berdasarkan aplikasi Samsung sebelum ini seperti Expert RAW, adalah selamat untuk mengatakan bahawa Samsung mungkin sudah berusaha untuk mengembangkan ketersediaan ciri itu kepada senarai telefon Galaxy perdana yang lebih luas.

Selain alat penyuntingan foto, trio Samsung Galaxy S23 (ulasan) dihantar dengan keupayaan eksklusif lain dalam apl kamera yang dipanggil Star Trails. Mod ini ditemui di bawah ciri Hiperlapse telefon kamera, dan ia membolehkan menangkap klip video langit malam yang menghipnotis.

Manakah antara keupayaan telefon Galaxy yang anda gunakan untuk kebanyakan masa? Kami ingin mendengar cadangan anda di bahagian komen di bawah.

Melalui: SamMobile
Sumber:
Twitte/u/Tech_Reve