Google boleh melengkapkan Pixel 8 (Pro) dengan kamera yang luar biasa

11

© NextPit

Google telah menggunakan penderia 50MP GN1 yang sama pada Pixel 6 dan Pixel 7. Di sebalik kelebihannya, komponen tersebut sudah pun semakin tua jika dibandingkan dengan snappers perdana yang lain. Tetapi berdasarkan kebocoran baharu, Google akhirnya boleh menggantikannya dengan penderia gen seterusnya pada Pixel 8 (Pro) sambil membolehkan peningkatan besar dalam kualiti imej.

Petunjuk ditemui dalam kod sumber apl Camera Go Google oleh pembocor terkenal Kuba Wojciechowski. Ia mengatakan bahawa gergasi carian sedang menguji mod HDR berperingkat dalam versi apl yang akan datang. Sehubungan itu, hanya ISOCELL GN2 Samsung yang menggunakan teknologi sedemikian pada masa ini, mengecilkan pilihan Google kepada sensor ini.

Kamera 50MP baharu Pixel 8 dan Pixel Tablet Pro

Di samping itu, rujukan mengesahkan dua peranti Google yang dipanggil Husky dan Shiba, yang berkemungkinan Pixel 8 dan Pixel 8 Pro yang akan datang, akan menyokong mod ini. Kod itu juga menyebut peranti Pixel Tangor Pro yang dipercayai versi pro bagi Pixel Tablet. Papak itu dikatakan berkongsi keupayaan ini dengan Pixel 8.

HDR berperingkat membolehkan telefon kamera mengambil tiga imej dengan setiap satu mempunyai tahap pendedahan yang berbeza. Di atas kertas, imej yang terhasil harus mendapat julat dinamik yang lebih baik dan kontras yang lebih tinggi berbanding tangkapan standard.

xiaomi-mi-11-ultra

Xiaomi Mi 11 Ultra didatangkan dengan kamera ISOCELL GN2 50MP / © NextPit

Di luar perkakasan, Google boleh menggunakan pengoptimuman perisian tersuainya untuk meningkatkan imej. Sebagai rujukan, Xiaomi Mi 11 Ultra dilengkapi dengan GN2, yang dilihat dalam ulasan kami untuk menghasilkan tangkapan yang terdedah dan tajam. Walau bagaimanapun, kami perlu menunggu sedikit lagi sebelum melihat kesan sebenar pada telefon Pixel.

Apakah pendapat anda tentang ciri kamera ini? Adakah anda fikir ia akan meningkatkan keupayaan penangkapan Pixel 8 dan Pixel 8 Pro secara drastik? Tekan kami di bahagian komen.

Sumber:
Twitter