Google Pixel 7 boleh menerima peningkatan kamera yang ketara tahun ini

11

© Google

Siri Pixel 7 Google yang akan datang telah diumumkan pada mulanya, bagaimanapun, kebanyakan spesifikasi masih menjadi misteri—termasuk persediaan kamera. Laporan baharu kini mendakwa jenis penderia yang akan ditampilkan oleh pasangan ini. Syarikat itu boleh mengekalkan kebanyakan spesifikasi kamera terutamanya untuk Pixel 7 vanila yang mendapat peningkatan swafoto mengejut tahun ini.

TL;DR

  • Google boleh mengekalkan kebanyakan spesifikasi kamera Pixel 7 dan Pixel 7 Pro.
  • Pixel 7 akhirnya boleh mendapat peningkatan swafoto, termasuk video 4K.
  • Pixel Tablet dikhabarkan akan datang dengan swafoto 8MP dan sensor utama.

Google akan beralih kepada penderia buatan Samsung pada 2022 kecuali modul ultrawide menurut pembangun yang berkongsi penemuannya tentang Twitter. Kedua-dua pasangan Pixel 7 akan menggunakan snapper utama Samsung GN1 50MP yang dipasangkan dengan Sony IMX381 ultrawide. Model pro akan mendapat telefoto ihsan tambahan daripada Samsung, yang menggantikan IMX586 bagi Pixel 6 Pro semasa.

Mengenai kamera hadapan, Google akan menggunakan sensor Samsung 3J1 kali ini. Penembak tersebut masih akan mempunyai kiraan 11MP sebagai IMX663 sekarang. Lebih penting lagi, ia juga akan menampilkan teknologi autofokus dwi piksel serta keupayaan rakaman video 4K yang terdapat pada Pixel 6 Pro. Selain itu, ini bermakna Pixel 7 akan mendapat peningkatan swafoto yang sangat diperlukan selepas datang daripada sensor swafoto 8MP dan video 1080p Pixel 6.

Masih tiada pengesahan jika Google akhirnya akan menjadikan muka kunci generik untuk peranti Pixelnya pada akhir tahun ini. Ciri ini telah dijangkakan untuk beberapa waktu sekarang tetapi masih tiada walaupun pada Pixel 6a.

Tablet Google Pixel

Tablet Google Pixel / © Google

Kamera Pixel Tablet

Sebaliknya, pembocor itu juga telah berkongsi beberapa butiran mengenai kamera Pixel Tablet. Ia kini dijangka begitu Tablet Pixel akan datang dengan kamera swafoto 8MP yang sama di belakangnya. Adalah selamat untuk mengatakan bahawa tablet Google tahun depan direka untuk mampu milik seperti yang dicadangkan daripada bahan penggoda yang diterbitkan semasa acara Google I/O 2022.

Adakah anda ingin menaik taraf kepada Pixel 7 tahun ini? Ciri manakah yang paling anda nantikan? Biar kami mendengar pendapat anda.

Melalui: 9to5google
Sumber:
Twitter/u/ZaRaczke