Google Pixel 8 Mungkin Lebih Padat Dengan Paparan Lebih Kecil

30
© NextPit

Google Pixel 7 dihantar dengan paparan 6.3 inci, yang tidak begitu padat berbanding model Galaxy S23 atau iPhone 14 yang lebih kecil. Nampaknya, Google mungkin akhirnya kembali kepada paparan yang lebih kecil sedikit dalam Pixel 8 berdasarkan reumor baru.

Jika definisi telefon kompak mempunyai paparan 6-inci atau lebih, Pixel 7 mungkin tidak akan dibahagikan kepada kategori ini memandangkan hartanah skrinnya berukuran 6.3-inci merentas menyerong. Terutama, itu adalah beberapa takuk lebih besar daripada Galaxy S23 (ulasan) atau Sony Xperia 5 IV yang lebih tinggi yang kami semak, dengan kedua-duanya selesa dalam julat 6.1 inci.

  • Jangan ketinggalan ini: Samsung Galaxy A atau S – Apakah perbezaannya?

Ternyata Google boleh memilih untuk mengurangkan jejak Pixel 8 yang akan datang dengan memperkenalkan skrin OLED baharu. Walau bagaimanapun, kami masih tidak pasti sama ada ini akan menjadi telefon pintar yang mudah digenggam atau padat.

Paparan OLED baharu untuk Google Pixel 8

Menurut perunding Ross Young, Google memasang panel 6.16 inci pada Pixel 8, yang merupakan pengurangan kecil yang datang daripada paparan 6.3 inci Pixel 7. Tambahan pula, Pixel 8 Pro yang lebih besar dikatakan mengekalkan 6.7- panel inci Pixel 7 Pro tahun lepas.

Google Pixel 8

Paparan Google Pixel 8 dalam warna putih / © OnLeaks

Ia masih tidak pasti bagaimana dimensi keseluruhan peranti akan terjejas. Berdasarkan paparan yang dikongsi sebelum ini, gergasi carian Internet boleh memperkenalkan bezel yang lebih nipis bersama-sama lengkung yang lebih diredam pada bezel. Pada masa yang sama, kedua-dua sisi dan sudut akan lebih bulat. Sekali lagi, sukar untuk membayangkan betapa besarnya perbezaan sehingga peranti sebenar dikeluarkan.

Telefon Pixel Google yang lain: Pixel 7a dan Pixel Fold

Sumber itu menambah bahawa Google dijadualkan untuk memulakan pengeluaran panel ini bulan depan. Duo Pixel 8 dijangka akan diumumkan pada Oktober 2023, mungkin mengiringi Pixel Fold berdasarkan kalendar keluaran tahunan syarikat.

Sebelum telefon Android terulung ini tiba, Persidangan Pembangun I/O Google yang akan berlangsung pada bulan Mei akan menyaksikan Pixel 7a dan Tablet Pixel turut diperkenalkan. Ini akan diikuti dengan keluaran rasmi peranti jarak pertengahan dan tablet berjenama Pixel pertama pada bulan Jun atau Julai.

Telefon Google Pixel manakah yang paling anda nantikan tahun ini? Beritahu kami dalam ulasan, kami tidak sabar-sabar untuk mendengar pendapat anda.