Had Saiz Fail Gulungan Instagram

4

Mengekalkan had saiz fail Instagram Reels boleh menjadi satu cabaran. Apl ini mendapat kemas kini yang kerap, dengan ciri dan perubahan baharu ditambah sepanjang masa. Sebelum anda melalui keseluruhan proses mencipta, mengedit dan menambah lagu pada Kekili anda, anda perlu membiasakan diri dengan keperluan.

Memuat naik Gelendong yang tidak sesuai dengan peraturan Instagram mungkin kelihatan kabur, berpiksel atau herot. Untuk mengelakkan isu ini, berikut ialah had saiz fail untuk Instagram Reels.

Saiz fail

Saiz fail maksimum yang disokong Instagram ialah 4 GB, jadi sentiasa sasarkan untuk kekal dalam had ini. Banyak faktor menyumbang kepada saiz video anda, daripada bilangan bingkai yang anda gunakan serta peleraian. Jika anda tidak dapat memuat naik Reel anda kerana saiznya, cuba mampatkannya dengan menggunakan apl atau perisian lain.

Nisbah aspek

Nisbah aspek, dalam hal ini, merujuk kepada saiz video anda pada skrin. Instagram memerlukan anda memuat naik Reels dengan nisbah bidang antara 1.91:1 dan 9:16. Nombor pertama merujuk kepada lebar, manakala nombor kedua merujuk kepada ketinggian video. Cuba kekal dalam julat ini untuk mengelakkan Kekili anda kelihatan herot.

Sama seperti Cerita Instagram, TikToks dan YouTube Shorts, nisbah ini mengambil alih keseluruhan skrin telefon anda, yang memaksimumkan penglibatan Reels anda. Matlamat untuk merakam video dalam nisbah ini, dengan memegang kamera telefon anda secara menegak dan bukannya mendatar semasa merakam.

Resolusi Video

Instagram memerlukan Reels mempunyai sekurang-kurangnya 720 piksel. Ini ialah standard untuk video dalam apl ini dan anda boleh melaraskan tetapan kamera anda agar sesuai dengan keperluan ini. Sudah tentu, anda tidak terhad kepada 720p sahaja, kerana Instagram juga menyokong video resolusi lebih tinggi, seperti 1080p dan 4K.

Sentiasa bertujuan untuk merakam video dalam resolusi tinggi, yang akan menjadikan Kekili anda jelas dan berkualiti tinggi. Cuba kekal di bawah had saiz 4 GB apabila memuat naik video yang lebih panjang dengan peleraian tinggi. Oleh itu, adalah lebih baik untuk menggunakan format yang lebih pendek dalam 4K.

Panjang

Apabila Instagram mula-mula memperkenalkan Reels kepada penonton mereka, panjang maksimum ialah 15 saat. Ini berubah dari semasa ke semasa, dan kini anda boleh memuat naik Kekili yang panjangnya sehingga 90 saat. Bergantung pada jenis kandungan, anda boleh memilih pilihan yang lebih pendek atau lebih panjang. Kekili juga mempunyai format 30 dan 60 saat, yang boleh anda pilih sebelum anda mula mengambil video anda dalam apl.

Berikut ialah beberapa panjang Kekili yang membantu meningkatkan penglibatan pengguna:

  • Panjang Kekili Ideal untuk lebih banyak paparan: 3-15 saat
  • Panjang Kekili Ideal untuk lebih banyak ulasan: 7-18 saat

Merakam Dalam Apl

Cara terbaik untuk tidak perlu risau tentang nisbah, panjang, resolusi dan format fail adalah dengan menggunakan alat rakaman terbina dalam Instagram. Apabila anda membuka Reels dan mengetik kamera di penjuru kanan sebelah atas skrin, anda boleh mula mengambil video yang sudah sesuai dengan keperluan. Dengan cara ini, anda boleh menumpukan pada bahagian Kekili yang lebih kreatif, dan tidak perlu risau dengan aspek teknikal.

Kekili menawarkan banyak pilihan kepada anda semasa anda merakam:

  • Kesan dan penapis yang menjadikan video anda lebih menarik dari segi estetika
  • Reka letak untuk menangkap Kekili anda dalam berbilang bingkai
  • Mod dwi untuk penggambaran dengan kedua-dua kamera hadapan dan belakang
  • Pemasa untuk tangkapan yang lebih luas
  • Kawalan gerak isyarat dan penangkapan bebas tangan

Bilik untuk Kapsyen

Cuba dan tinggalkan sedikit ruang di bahagian bawah Kekili anda. Untuk menjadi lebih tepat, bahagian kelima bahagian bawah skrin anda. Penerangan diletakkan di sana dan anda boleh menyertakan kapsyen dengan maklumat tambahan tentang video anda, serta beberapa hashtag yang berkaitan.

Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa terdapat had 2,200 aksara pada kapsyen dan anda boleh menggunakan sehingga 30 hashtag yang boleh membantu meningkatkan video anda. Elakkan mempunyai teks di bahagian bawah Kekili anda, kerana ini boleh menyebabkan pertindihan dengan kapsyen, menjadikannya sukar untuk dibaca.

Kadar Bingkai Kekili

Keperluan minimum Instagram untuk bingkai sesaat ialah 30. Pastikan tetapan kamera anda mematuhi perkara ini untuk mengelakkan video anda dimampatkan dan ditukar apabila anda menyiarkannya. Selain itu, apabila anda menggunakan kamera terbina dalam di Instagram semasa merakam video anda, anda tidak perlu risau tentang peraturan ini.

Pandangan Suapan Kekili

Kekili juga boleh muncul di halaman utama Instagram. Ini ialah suapan standard anda yang merupakan perkara pertama yang anda lihat apabila anda membuka apl. Anda boleh memilih untuk memasukkan Kekili anda pada suapan juga, yang merupakan pilihan yang bagus untuk mendapatkan lebih banyak tontonan.

Walau bagaimanapun, nisbah berubah dalam kes ini apabila apl memaparkan video. Ia beralih daripada skrin penuh 9:16 kepada nisbah 4:5. Ini bermakna Kekili anda dipangkas jadi pastikan anda meletakkan bahagian paling penting dalam video anda di tengah. Selain itu, elakkan meletakkan teks pada bahagian atas dan bawah Kekili anda, kerana penonton anda mungkin tidak dapat melihatnya sepenuhnya.

Foto Muka Depan Kekili

Kepentingan foto muka depan untuk Kekili anda tidak boleh diabaikan. Ini adalah salah satu perkara pertama yang orang boleh lihat dalam bahagian Reels profil anda. Adalah penting untuk mempunyai imej yang menarik perhatian yang membuatkan seseorang mahu mengklik pada video anda. Instagram secara automatik akan memilih satu untuk anda, tetapi ini tidak sesuai.

Anda boleh menukar sendiri foto muka depan dengan mudah:

  1. Cipta Reel anda, kemudian klik “Seterusnya.”
  2. Ketik “Edit penutup” pada pratonton Kekili.
  3. Pilih bingkai daripada video anda sebagai imej muka depan atau pilih satu daripada galeri telefon anda.

Format Video

Jika anda tidak mahu menggunakan kamera dan editor Instagram Reels terbina dalam, anda boleh memuat naik klip dari galeri anda pada bila-bila masa. Ini berfungsi untuk video yang telah anda rakam pada masa lalu, serta kandungan yang dimuat turun yang ingin anda gunakan.

Instagram hanya menyokong format MOV dan mp4, jadi pastikan anda menyimpan video anda dalam satu atau yang lain. Jika ia disimpan dalam format yang berbeza, ia tidak akan dapat digunakan. Pilih untuk menukar video anda dalam talian atau dengan menggunakan aplikasi.

Tingkatkan Permainan Kekili Anda

Sama ada anda menggunakan Kekili untuk keseronokan atau untuk perniagaan, memastikan video anda sesuai dengan keperluan Instagram adalah penting. Memahami format, resolusi, nisbah dan had saiz boleh membantu anda menghasilkan kandungan profesional yang tidak berubah apabila anda mengklik siaran. Tetapi jika anda adalah jenis orang yang menggunakan Kekili hanya untuk keseronokan, merakamnya dalam apl memberikan anda semua yang anda perlukan.

Adakah anda menghadapi masalah semasa memuat naik Kekili anda? Adakah anda sudah biasa dengan keperluan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.