Honor 90 dan Honor 90 Pro Akan Datang pada 29 Mei dengan Kamera 200 MP

3
© Kehormatan

Bekas anak syarikat Huawei Honor mungkin akan membentangkan beberapa telefon pintar Android baharu dalam masa seminggu. Selain Honor Play 40, yang lebih dalam julat pertengahan bawah dengan Snapdragon 480+, kami menjangkakan Honor 90 dalam julat pertengahan atas dan Honor 90 Pro dalam kategori separa perdana. Yang terakhir ini sepatutnya mempunyai kamera utama 200 MP dan pemproses utama dari tahun lepas.

Honor 90 series dengan sedikit peningkatan muka

Pada November tahun lepas, bekas anak syarikat Huawei Honor, telah memberikan kami tiga telefon pintar Android dengan siri Honor 80. Dengan Honor 80 Pro, Honor 80 dan 80 SE, syarikat itu menggunakan Snapdragon 8+ Gen 1, Snapdragon 782G dari Qualcomm dan Dimensity 900 dari MediaTek, masing-masing. Tarikan utama mungkin adalah kamera utama 200 MP, tetapi ia hanya menyampaikan resolusi 160 MP. Mengapa saya memberitahu anda ini?

  • Jangan ketinggalan: Telefon pintar terbaik tahun ini di bawah $400!

Nah, pemberi maklumat yang boleh dipercayai “Whylab” kini telah membocorkan beberapa gambar di rangkaian China Sina Weibo, yang menunjukkan pengganti, Honor 90 dan Honor 90 Pro, yang akan dipersembahkan secara rasmi seawal minggu depan pada hari Isnin, 29 Mei. Rakan sekerja itu turut menyebut beberapa fakta tentang model Pro yang mencurigakan serupa dengan model tahun lepas.

Pemproses dan penderia imej yang sama

Terdapat juga perbincangan tentang Snapdragon 8+ Gen 1 yang menjanakan Honor 90 Pro tahun ini. SoC perdana yang sama (System on a Chip) juga baru-baru ini diumumkan untuk Nothing Phone (2). Dan sekali lagi, kamera 200 MP berdasarkan ISOCELL HP3 Samsung disebut. Tetapi tahun ini, syarikat China itu nampaknya mengeluarkan potensi penuh sensor imej. Paparan empat lengkung juga nampaknya kekal sama dengan resolusi 2,700 x 1,224 px.

Imej Honor 90 dan 90 Pro bocor

Honor 90 dan 90 Pro akan dibentangkan di China pada 29 Mei / © Honor | melalui Whylab

Tambahan pula, banyak gambar menunjukkan Star Diamond Silver, Gradient Blue, Dark Jade Green dan Bright Black, empat warna pilihan bagi dua model siri Honor 90. Poster yang diterbitkan di Honor Mall sudah pun mendedahkan ciri paparan khas yang dipanggil “ZREAL”, yang sepatutnya bermaksud “Skrin Perlindungan Mata Peredupan Risiko Sifar”.

Bateri pula menawarkan kapasiti 5,000 mAh dan boleh dicas sehingga 66 W dalam model asas dan 100 W dalam model Pro. Walau bagaimanapun, nilai voltan pengecasan datang daripada pensijilan 3C. Kami pasti ingin tahu tentang apa yang menanti kami di sana!

Pensijilan bateri Honor 90 dan 90 Pro

Pensijilan 3C telah memberitahu kami kelajuan pengecasan Honor 90 dan 90 Pro! / © Pensijilan MIIT 3C

  • Diuji khas untuk anda: Honor Magic 5 Pro – telefon pintar kamera yang luar biasa

Bagaimana dengan awak? Adakah terdapat peminat Huawei di kalangan anda yang mempercayai bekas sublabel dan memiliki telefon pintar Honor? Jangan ragu untuk menulis pendapat anda kepada kami dalam komen!

Melalui: GSMArena
Sumber:
Sina Weibo Whylab