iOS 17 Mei Menampilkan Dompet Rekaan Semula, Butang Kongsi pada Bahagian Kertas Dinding

25
© NextPit

Menjelang WWDC23 Jun ini, banyak butiran kini mula muncul mengenai versi perisian iPhone Apple yang seterusnya. Laporan terkini mencadangkan Apple juga mungkin memperkenalkan pratetap kertas dinding boleh kongsi dan paparan grid sebagai tambahan kepada aplikasi Wallet dan Kesihatan yang dikemas kini.

Sumber tanpa nama sama yang menggunakan nama Analyst941 di Twitter, turut berkongsi mengenai lirik yang dipaparkan dan penyesuaian fon pada skrin kunci iOS 17 minggu lepas. Sumber ini baru-baru ini menyiarkan paparan bahagian Kertas Dinding baharu. Perlu diingatkan bahawa imej adalah visualisasi akaun berdasarkan maklumat yang dikumpul dan dilihat, jadi adalah mustahil untuk mengetahui rupa perubahan sebenar.

  • Jangan terlepas ini: Cara membuat dan menyesuaikan skrin kunci pada iPhone

Pratetap Kertas Dinding Boleh Kongsi pada iOS 17

Berdasarkan perkara yang boleh kami kumpulkan, perubahan itu akan menjadi kecil kepada sederhana paling baik – sekurang-kurangnya untuk Kertas Dinding. Perubahan yang paling ketara ialah butang paparan grid baharu di sudut bawah papan pemuka utama. Menavigasi lebih jauh dalam segmen ini menunjukkan kertas dinding yang disusun dalam tiga lajur dengan butang padam individu untuk setiap entri. Lebih penting lagi, dikatakan bahawa menyusun semula kertas dinding akan dapat dilakukan.

Kertas Dinding Apple iOS 17

Kertas Dinding iOS 16 (gambar pertama) dan bahagian Wallpaper iOS 17 yang dikhabarkan. / © Twitter/u/Analyst941, Disunting oleh NextPit

Pada masa yang sama, kini terdapat tiga butang tindakan pada papan pemuka, termasuk pilihan untuk berkongsi, yang mungkin menunjukkan bahawa iOS 17 akan menyokong susun atur atau pratetap kertas dinding yang boleh dikongsi. Ciri ini telah pun diperkatakan sebelum ini, walaupun ini adalah kali pertama ia digambarkan.

Apl Apple Wallet dan Kesihatan baharu pada iOS 17

Tambahan pula, maklumat yang bocor itu turut menunjukkan mockup aplikasi Apple Wallet yang diperbaharui. Jelas sekali, Kad dan Pas mempunyai setiap bahagian berasingan yang boleh dipilih betul-betul di bahagian atas manakala bar navigasi baharu terletak di bahagian bawah. Bar navigasi baharu akan menempatkan butang maya seperti Kekunci, ID dan Pesanan, antara lain.

Apl Apple Wallet dan Kesihatan baharu yang dikhabarkan

Mockup aplikasi Apple Wallet dan Apple Health pada iOS 17. / © Twitter/u/Analyst941, Disunting oleh NextPit

Sementara itu, tab ringkasan untuk Kesihatan Apple disebut-sebut menerima kemas kini dengan fokus pada grafik berbanding teks. Dalam pemaparan yang tidak lengkap, ia hanya menunjukkan widget segi empat sama yang berkemungkinan besar boleh memaparkan data grafik sepintas lalu.

Di sebalik kertas dinding dan dua aplikasi, Pusat Kawalan juga dijangka mengalami perubahan drastik juga. Walau bagaimanapun, tidak ada sebarang petunjuk penting tentang bagaimana ini akan kelihatan. Akhir sekali, Apple dijadualkan untuk pratonton iOS 17 dan iPadOS 17 pada 5 Jun bersama sistem pengendalian lain seperti watchOS 10, macOS dan HomePod OS.

Apakah pendapat anda tentang perubahan dan ciri yang dikatakan dalam iOS 17 ini? Adakah anda fikir Apple telah berjaya menawarkan pengalaman perisian yang lebih dioptimumkan untuk iPhone? Kongsi jawapan anda dengan kami dalam ulasan.