iPad Ultra May 14-inci Apple Menampilkan Cipset Beastly M3 Pro

33
© NextPit

Apple sebelum ini dilaporkan melancarkan model iPad Pro generasi seterusnya dan lebih mahal pada 2024, termasuk model Ultra atau 14-inci yang dikhabarkan. Kini terdapat kebocoran baharu yang memberi petunjuk bahawa model khusus ini akan dikuasakan oleh cipset M3 Pro tersuai mewah.

Adalah dipercayai bahawa Apple bersedia untuk mengumumkan dua model iPad Pro tahun depan: 11-inci dan 13-inci. Nampaknya, mungkin terdapat satu lagi dalam perancangan juga, iaitu iPad Pro atau iPad Ultra yang lebih besar dan lebih premium.

  • Baca juga: Ini adalah iPad Apple terbaik untuk dibeli pada tahun 2023.

Pemproses iPad Pro atau Ultra 14-inci Apple

Menurut TechReve yang kerap membocorkan, Apple akan memperkenalkan iPad Pro 14-inci yang dilengkapi dengan cipset M3 Pro yang tidak diumumkan. Jika menjadi kenyataan, ia akan menjadi yang pertama silikon Apple M yang lebih berkebolehan akan mencari jalan ke tablet Cupertino. Apple hanya menggunakan versi asas cip pada tabletnya sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

Sistem-on-cip yang sama dijangka akan menjanakan barisan MacBook tahun hadapan. Tiada butiran tentang prestasi cip yang akan datang ini atau penambahbaikan dalam pemprosesan dan grafik yang akan ditawarkan ke atas Apple M2 Pro.

Blackmagic DaVinci Resolve

Apple Pencil sangat membantu apabila bekerja dengan DaVinci Resolve pada iPad. / © NextPit

  • Jangan ketinggalan: Apple DaVinci Resolve untuk semakan alat penyuntingan iPad

Adakah cip M3 Pro yang berkuasa membolehkan Apple Final Cut Pro pada iPad Pro?

Sumber itu juga mengatakan bahawa iPadOS merancang untuk membaik pulih iPadOS dan menambah ciri utama padanya untuk tahun depan. Ia menambah bahawa beberapa aplikasi dan program macOS eksklusif akan tiba pada iPadOS masa depan Apple pada masa yang sama.

Ini bukan kali pertama butiran seperti macOS seperti fungsi datang ke iPad. Tahun lepas, dilaporkan bahawa Apple telah mengusahakan sistem pengendalian hibrid yang akan menggabungkan ciri desktop ke iPadOS. Walau bagaimanapun, apa yang lebih pasti ialah kemungkinan aplikasi Apple yang dihadkan perkakasan seperti Final Cut Pro akan datang ke Apple iPad dalam masa terdekat.

Selain cipset M3 Pro, iPad Pro 2024 dijangka menampilkan paparan OLED yang akan menghasilkan bezel yang lebih nipis dan faktor bentuk dalam peranti ini. Dengan peningkatan ini, Apple juga boleh menetapkan harga baharu dan berlebihan untuk senarainya. Sekarang, kami ingin tahu sama ada anda berpendapat bahawa pemproses M mewah adalah logik pada tablet? Kongsi kepada kami jawapan anda dalam komen.