iPhone 15 (Pro) Apple boleh menampilkan reka bentuk melengkung retro

10
© NextPit

Ternyata bukan sahaja tablet iPad OLED yang akan datang yang akan mendapat manfaat daripada kemas kini reka bentuk yang dramatik. Apple iPhone 15 (Plus) dan iPhone 15 Pro (Max) tahun ini dikhabarkan akan menerima baik pulih luaran yang tidak pernah dilihat selama bertahun-tahun.

Leaker ShrimpApplePro melaporkan di Twitter bahawa sumbernya mengesahkan bahawa keseluruhan rangkaian iPhone 15 akan mengekalkan saiz paparan barisan iPhone 14 (ulasan) semasa. Walau bagaimanapun, Apple boleh menjadikan bezel pada peranti ini melengkung bersama-sama dengan tepi bulat, yang akan meniru rupa dan rasa Apple Watch Series 8 atau Watch SE gen ke-2 dalam beberapa cara.

  • Jangan ketinggalan ini: Cara menjadikan skrin kunci iPhone anda hidup dengan Aktiviti Langsung

Reka bentuk rata lwn melengkung pada iPhone

Perubahan juga mungkin menghasilkan bentuk belakang yang sama yang terdapat pada iPhone 11 yang mempunyai panel kaca melengkung yang bertemu di tepi dan sisi bulatnya. Cuma kali ini, kedua-dua panel hadapan dan belakang iPhone 15 kurang rata.

Walaupun saiz paparan pepenjuru akan kekal tidak berubah, pemberi maklumat menambah bahawa bezel pada iPhone 15 Pro dan iPhone 15 Pro Max (Ultra) akan menjadi lebih nipis. Saya dengan kata lain, dimensi keseluruhan pada model Pro mungkin dikurangkan juga, jika memang pengeluar iPhone kekal dengan saiz paparan yang dikhabarkan.

Kajian Apple Watch SE

Bezel melengkung Apple Watch SE 2 bersama-sama katalog Watch Faces yang menawarkan segala-galanya daripada karya seni hingga fasa bulan terperinci. / © NextPit

Peningkatan hampir kecil untuk iPhone 15 vanila

Berdasarkan perkara yang boleh kami kumpulkan, Apple juga akan meletakkan potongan Pulau Dinamiknya dengan perlindungan seramik buat kali pertama pada iPhone standard. Walau bagaimanapun, adalah dipercayai bahawa kadar penyegaran paparan pada model ini akan kekal tidak berubah pada 60Hz, menjadikan Pro Motion eksklusif untuk Pro.

Dari segi spesifikasi yang tinggal, iPhone 15 (Plus) disebut-sebut menerima cipset A16 Bionic yang lebih lama dan mungkin mewarisi kamera 48MP daripada iPhone 14 Pro. Sebaliknya, kedua-dua iPhone 15 Pro dan iPhone 15 Pro Max harus menampilkan cip A17 Bionic bersama-sama dengan jenis memori yang lebih pantas. Walau apa pun, keseluruhan siri iPhone 2023 boleh tiba dengan port USB-C.

Adakah anda lebih suka reka bentuk yang lebih melengkung dan bulat pada Apple iPhone? Beritahu kami tentang pilihan anda dalam ulasan.