iPhone 15 Pro Boleh Menyalin Butang Tindakan Boleh Program Watch Ultra

28
© NextPit

Antara butiran yang mengelilingi iPhone 15 Apple, reka bentuk butang mekanikal mungkin merupakan perkara paling bercanggah yang dilaporkan. Perkembangan terbaharu mencadangkan Apple mungkin terus berpegang pada volume rocker yang sama dan sebaliknya memperkenalkan butang tindakan baharu yang serupa dengan Watch Ultra.

Pembocor Apple yang kerap kini menyokong MacRumors pada reka bentuk butang iPhone 15 Pro. Adalah dipercayai bahawa Apple telah menggugurkan reka bentuk butang bersatu dan keadaan pepejal kerana kesukaran teknikal yang dihadapi syarikat dengan komponen baharu itu, yang menyamai laporan awal penganalisis Ming-Chi Kuo yang diterbitkan.

  • Jangan ketinggalan: Cara menggunakan Apple Watch untuk mengawal kamera iPhone dari jauh

Bagaimana Butang Tindakan boleh berfungsi pada Apple iPhone 15

Kedua-dua iPhone 15 Pro dan iPhone 15 Pro Max dikatakan mengekalkan kelantangan naik dan turun, yang tidak berubah daripada iPhone 14 Pro. Apa yang boleh digantikan ialah suis bisu. Menurut pembocor, togol akan digantikan dengan butang tindakan boleh atur cara, yang sama terdapat pada Watch Ultra (ulasan).

Pada jam tangan pintar premium Apple, pengguna dibenarkan untuk menyesuaikan butang tindakan di atas fungsi pintasan asas. Beberapa konfigurasi yang meluas termasuk memetakannya ke ciri senaman atau jam randik serta dalam navigasi melalui titik laluan. Dalam kes iPhone 15 Pro, tidak jelas bagaimana bahagian itu akan digunakan selain daripada bertukar kepada profil yang berbeza.

Apple Watch Ultra

Di sini anda boleh melihat butang tindakan oren terang pada Apple Watch Ultra. Paparan sentiasa hidup dimatikan secara automatik apabila anda tidak memakai jam tangan. Kod diperlukan apabila anda memakainya jika ia dikonfigurasikan dengan betul. Dengan cara itu, tiada sesiapa boleh mengakses data anda apabila anda sedang mandi. / © NextPit

Selain kawalan, iPhone 15 Pro dan iPhone 15 Pro Max boleh mendapat manfaat daripada casis titanium yang lebih mantap manakala iPhone 15 (Plus) standard mengekalkan binaan aluminium semasa. Walau bagaimanapun, keseluruhan barisan dijangka tiba dengan Dynamic Island dan port USB-C, walaupun versi yang lebih baik daripada yang terakhir dikhaskan untuk model yang lebih mahal.

iPhone 15 dijadualkan akan dilancarkan pada bulan September. Ia akan dijalankan pada sistem pengendalian iOS 17, yang Apple akan pratonton di WWDC23. Dari segi harga, Apple dikhabarkan akan menaikkan kos iPhone 15 Pro (Max).

Melalui: MacRumors
Sumber:
Twitter/u/URedditor