iPhone Ceria: Cara Membeli iPhone 14 Kuning dan iPhone 14 Plus

9
© Apple, Edit oleh NextPit

Sama seperti musim bunga tahun lepas, Apple menyegarkan barisan iPhonenya dengan memperkenalkan warna baharu untuk iPhone 14 dan iPhone 14 Plus. Jika anda masih belum membelinya, NextPit berkongsi cara dan bila anda boleh membeli iPhone 14 kuning baharu.

iPhone 14 kuning mengekalkan reka bentuk dan binaan premium yang sama seperti varian warna lain. Ia mempunyai bingkai aluminium dan butang dicat kuning bercampur dengan warna sawo matang manakala panel belakang kaca berwarna kuning menyerlah. Secara keseluruhannya, kemasan baharu seharusnya memberikan rupa tersendiri yang eksklusif kepada duo standard. Jika anda bertanya kepada saya, ia mengingatkan saya kepada Minion.

Bilakah anda boleh memesan iPhone 14 dan iPhone 14 Plus berwarna kuning?

Diumumkan hari ini, Apple akan membuka pra-pesanan untuk iPhone 14 dan iPhone 14 Plus dalam warna baharu pada 5:00 pagi PT (waktu Pasifik) pada 10 Mac. iPhone 14 dan iPhone 14 Plus berwarna kuning boleh ditempah melalui Best Buy dan dalam talian di Apple Store. Sementara itu, varian ini akan mula dihantar mulai 14 Mac dan seterusnya bersama-sama dengan ketersediaan di kedai runcit fizikal.

Mengapa Apple iPhone 14 (Plus) popular

IPhone 14 mempunyai paparan OLED Retina 6.1 inci dan 6.7 inci untuk model Plus yang disemak di sini. Ini ditambah dengan perlindungan kaca seramik di bahagian atas manakala bahagian belakang juga dibuat dengan kaca tegar yang sama. Sama seperti model Pro yang lebih mahal, kedua-dua saiz iPhone 14 vanila mendapat penarafan rintangan habuk dan air IP68.

Apa yang baharu pada keseluruhan barisan iPhone 14 ialah Pengesanan Ranap yang menyelamatkan nyawa dan SOS kecemasan melalui ciri satelit. Terdapat juga perubahan ketara dalam jabatan kamera kerana penembak kini mampu merakam video sinematik 4K. Lebih penting lagi, gambar malam dan swafoto turut ditambah baik.

iPhone 14 kuning dan iPhone 14 Plus

Apple iPhone 14 dan iPhone 14 Plus berwarna kuning. / © Apple, Edit oleh NextPit

Pengalaman lancar Apple dengan iPhone 14 yang disemak oleh NextPit berterusan kerana pasangan itu dikuasakan oleh cipset A15 Bionic, yang lebih cekap dan lebih pantas daripada A14 iPhone 13. Malah permainan intensif grafik harus berfungsi tanpa sebarang gangguan pada kedua-dua perkakasan .

Kami ingin tahu sama ada warna baharu itu akan meyakinkan anda untuk mendapatkan iPhone 14 atau iPhone 14 Plus? Dan jika kuning bukan secawan teh anda, warna mana yang anda suka? Beritahu kami dalam ulasan.

Sumber:
epal