Jam tangan generasi ke-10 Apple mungkin dipanggil Siri X dengan paparan lebih besar

13
© NextPit

Apple mungkin mengabaikan nama Watch Series 10 dan sebaliknya mengeluarkan jam tangan pintar generasi ke-10 sebagai Watch Series X. Ini menurut laporan terbaru yang turut membayangkan jam tangan akan datang akan disertai oleh Watch SE generasi ke-3 Apple yang lebih murah. Kedua-dua jam tangan dikatakan membawa paparan yang lebih besar.

Berdasarkan penyelidikan terbaru Omdia, firma Cupertino merancang untuk menggunakan “Siri X” sebagai tajuk jam tangan pintarnya tahun depan mengikut langkah-langkah iPhone X. Walaupun ini belum muktamad, penganalisis David Hsieh yang terlibat dalam laporan ini, bahawa ‘X’ akan menandakan bukan sahaja sebagai penyertaan nombor 10 tetapi juga sejajar dengan ulang tahun ke-10 sejak Siri Tontonan mula diperkenalkan.

Sumber itu menyebut bahawa Apple Watch Series X akan ditawarkan dalam dua varian dengan saiz kes yang tidak diketahui. Secara khusus, saiz paparan yang dinyatakan ialah 1.89 inci dan 2 inci, iaitu sehingga 10 peratus lebih besar jika dibandingkan dengan Siri Jam Tangan 8 semasa.

Kajian Apple Watch SE

Walaupun dalam cahaya matahari langsung, anda boleh melihat kandungan dengan mudah pada skrin Apple Watch SE / © NextPit

Untuk meletakkannya dalam perspektif lain, Watch Ultra dilengkapi dengan paparan segi empat tepat 1.93 inci. Dan jika Apple tidak akan mengiringi hartanah skrin yang dipertingkatkan dengan saiz sarung yang lebih besar, ia perlu mengurangkan secara mendadak bezel Siri Jam Tangan X atau mungkin menawarkan bentuk yang lebih rata dan lebih segi empat tepat seperti Ultra.

Selain model standard, Watch SE 3 dipercayai dikeluarkan bersama Watch Series X pada tahun 2024. Penerbitan itu mengatakan bahawa jam tangan khusus ini akan mewarisi saiz paparan Watch Series 8 pada 1.7-inci dan 1.9-inci. Walau bagaimanapun, tidak jelas sama ada jam pintar bajet boleh mendapat manfaat daripada reka bentuk dengan bezel yang lebih nipis daripada Siri Jam Tangan 8 juga.

Skrin lebih besar tetapi hayat bateri tidak lebih baik

Sebaliknya, Omdia masih menjangkakan bahawa paparan Watch Series 9 tahun ini tidak berubah daripada Siri 8. Akhir sekali, mereka juga menggandakan khabar angin bahawa Watch Ultra 2 yang lasak dan premium dengan panel 2.1 inci gergasi dirancang untuk 2024.

Walaupun kebanyakan kebocoran dan khabar angin menunjukkan panel yang lebih besar, perkembangan ini tidak memberi petanda yang baik bagi mereka yang ingin melihat peningkatan dalam hayat bateri, yang merupakan salah satu kelemahan jam tangan Apple. Dengan ini, adakah anda ingin kapasiti yang lebih besar atau hayat bateri yang lebih lama harus diutamakan dahulu? Beritahu kami pendapat anda.

Melalui: MacRumors
Sumber:
Omdia