Kertas dinding James Webb Telescope terkini 4K untuk iPhone, iPad dan Mac

4
Muat turun kertas dinding Teleskop James Webb

Teleskop Angkasa James Webb NASA berada di luar sana mengambil beberapa imej galaksi yang memukau beribu-ribu tahun cahaya di angkasa. Dan anda boleh meletakkan gambar Teleskop Angkasa James Webb sebagai kertas dinding untuk iPhone, iPad dan Mac kesayangan anda.

Semasa mengembara melangkaui infiniti, James Webb menunaikan janjinya untuk meneroka ruang yang tidak disentuh dan memberikan kita gambar inframerah galaksi. Gambar yang tidak pernah dilihat oleh abangnya Hubble Space Telescope.

Sehingga kini, pihak teleskop telah disiarkan beberapa imej berbeza, termasuk Carina Nebula, Stephan’s Quintet, Southern Ring Nebula dan SMACS 0723.

Bagaimana untuk memuat turun kertas dinding?

Ketik butang Muat Turun untuk menyimpan kertas dinding pada iPhone anda dan kemudian jadikannya kertas dinding anda.

1. Tarantula Nebula James Webb teleskop kertas dinding terkini

Mozek terbaru dari jarak 340 tahun cahaya! Kamera inframerah Dekat James Webb teleskop, juga dipanggil NIR Cam, mengambil imej ini menunjukkan Nebula Tarantula ini. Kawasan pembentuk bintang dalam cahaya baharu, termasuk berpuluh-puluh ribu bintang muda yang tidak pernah dilihat sebelum ini yang sebelum ini diselubungi debu kosmik. Ia juga menampilkan kawasan bintang yang baru terbentuk dengan kilauan biru. NIRCam boleh mengesan bintang yang diselubungi habuk ini berkat resolusinya yang tidak pernah berlaku sebelum ini pada panjang gelombang hampir inframerah.

Kertas dinding teleskop Tarantula Nebula James Webb

Pautan muat turun: iPhone | iPad | Mac

2. Kertas dinding Carina Nebula daripada Teleskop James Webb

Pada mulanya, apa yang kelihatan seperti lembah bintang dan gunung bergemerlapan, sebenarnya Carina Nebula membentuk kawasan untuk melahirkan bintang muda. Cosmic Cliffs ini ditangkap dalam inframerah oleh James Webb Telescope. Berikut ialah kertas dinding gunung ajaib untuk peranti anda.

Kertas dinding Carina Nebula daripada Teleskop James Webb

Pautan muat turun: iPhone | iPad | Mac

3. Kertas dinding Teleskop Quintet James Webb Stephen

Mozek galaksi galaksi yang indah ini mengumpulkan berjuta-juta bintang yang baru lahir dan habuk bintang. Foto yang tidak pernah dilihat ini juga merupakan salah satu gambar terbesar di dunia dari teleskop James Webb. Diperbuat daripada 1000 gambar berbeza dan terdiri daripada 150 Juta piksel. Foto daripada Teleskop James Webb ini adalah rahmat untuk dimiliki sebagai kertas dinding kami.

Kertas dinding Teleskop Quintet James Webb Stephen

Pautan muat turun: iPhone | iPad | Mac

4. Kertas dinding Teleskop James Webb Nebula Cincin Selatan

Bintang ini telah bersinar dalam semua kemuliaannya dan menyebarkan cahaya (gelang gas dan habuk bintang ) ke seluruh angkasa. Bintang 2500 tahun cahaya ini (23651826942798900km, btw) semakin tua dan memancarkan gelang awan gas ini. Gambar bintang yang bersinar ini akan menyerlahkan keperibadiannya melalui paparan anda.

Kertas dinding Teleskop James Webb Nebula Cincin Selatan

Pautan muat turun: iPhone | iPad | Mac

5. Kertas dinding SMACS 0723 daripada Teleskop James Webb

Juga dikenali sebagai imej Medan Dalam Pertama Webb, ini mewakili gugusan galaksi. Dilimpahi dengan butiran dan beribu-ribu galaksi, termasuk objek paling samar yang pernah diperhatikan dalam inframerah, telah muncul dalam pandangan Webb buat kali pertama. Tompok segi empat sama langit yang penuh dengan bintang ini juga akan kelihatan hebat pada paparan segi empat sama Mac anda.

Kertas dinding SMACS 0723 daripada Teleskop James Webb

Pautan muat turun: iPhone | iPad | Mac

Ekspedisi angkasa lepas oleh teleskop Angkasa James Webb ini telah meletupkan saya ke angkasa lepas (seperti secara literal). Ia melampaui apa-apa yang pernah saya bayangkan. Ia juga mengubah perspektif saya setiap kali saya melihat langit yang penuh dengan bintang. Beritahu saya tentang kesan gambar yang menakjubkan ini kepada anda di bahagian komen!

Inginkan lebih banyak kertas dinding cakerawala? Semak ini:

  • Kertas dinding galaksi estetik untuk iPhone
  • Kertas dinding bulan termenung untuk iPhone
  • Kertas dinding ruang yang menakjubkan untuk iPhone (Muat turun percuma)
  • Kertas dinding berwarna-warni yang bersemangat untuk iPhone