Main Luar Talian: YouTube Music menambah Muat Turun Automatik untuk Lagu Yang Baru Dimainkan

33
© Google

Google kini melancarkan ciri baharu dan beberapa pembetulan dalam apl YouTube Music. “Lagu yang dimainkan baru-baru ini” ialah togol tambahan dalam bahagian Muat Turun. Apabila didayakan, ia akan memuat turun sehingga 200 lagu secara automatik, membawa lebih banyak pilihan luar talian di atas Muat Turun Pintar.

Sekurang-kurangnya untuk pelanggan YouTube Music Premium, “Lagu yang dimainkan baru-baru ini” boleh dihidupkan atau dimatikan di bawah pilihan Muat Turun Pintar dalam tetapan muat turun & storan yang sama. Ciri ini diumumkan pada bulan Februari, tetapi ia baru sahaja dihantar awal bulan ini seperti yang ditemui oleh 9to5Google.

  • Jangan ketinggalan ini: Apple melancarkan ciri Karaoke dalam Muzik.

Sehingga 200 lagu dimuat turun secara automatik

Tidak seperti Muat Turun Pintar yang menyokong sehingga 500 lagu, Lagu yang dimainkan baru-baru ini membolehkan anda menyimpan sehingga 200 lagu. Di samping itu, tiada bahagian atau senarai main khusus untuk mengakses item yang dimuat turun baru-baru ini dimainkan. Seseorang boleh menganggap bahawa ia hanya berfungsi dengan membenarkan anda mengakses trek terbaharu melalui kawalan seterusnya/ke hadapan pada pemain apabila anda berada di luar talian atau mempunyai internet jerawatan.

Pada masa yang sama, Google juga membetulkan cara Muat Turun Pintar mengesyorkan muzik untuk disimpan. Sebagai contoh, jika anda memadamkan senarai main daripada Muat Turun Pintar, ciri tersebut kini tidak akan mengesyorkan sebarang lagu yang terdapat dalam senarai main ini. Bagi radio, gergasi carian sedang memperkemas campuran dengan mengurangkan video muzik berdurasi panjang. Ia mendakwa bahawa kini terdapat lebih sedikit video muzik dengan tempoh 15 minit.

Seperti yang dinyatakan oleh Google, lagu yang dimainkan baru-baru ini dan pembetulan pada Muat Turun Pintar telah digunakan pada apl Android. Ia masih tidak jelas bila versi iOS untuk iPhone akan menerima ciri dan perubahan yang serupa, jika pernah.

Perkhidmatan langganan muzik manakah yang anda gunakan pada telefon anda? Kami ingin tahu sama ada anda berpendapat keupayaan luar talian baharu YouTube Music ini berbaloi untuk dilanggan.

Sumber:
Google