Mentol pintar dan jalur cahaya yang didayakan Matter pertama Nanoleaf bermula pada $20

26

© Nanoleaf

Nanoleaf telah melancarkan barisan lampu pintar baharunya di bawah sub-jenama Essentialnya. Ia terdiri daripada mentol pintar A19, GU10 dan B30 serta jalur cahaya—yang semuanya menyokong standard Matter yang baru dilancarkan. Dengan Matter, lampu pintar ini boleh berfungsi tanpa hab dan akan menyokong fungsi berbilang pentadbir selain kebolehoperasian antara pembekal dan apl yang berbeza.

TL;DR

  • Nanoleaf mengumumkan lampu Essential pintar pertamanya yang serasi dengan Matter.
  • Mentol pintar dan jalur cahaya boleh disediakan tanpa hab.
  • Mentol pintar sedia Bahan Essential Nanoleaf bermula pada $20 dan akan dilancarkan pada Februari 2023.

Bermula dengan mentol RGBW Essential, ini datang dengan teknologi Thread mesh manakala ketiga-tiganya boleh menayangkan 16 juta pilihan warna. Pengguna boleh menyediakan mentol tanpa mengira platform rumah pintar yang mereka gunakan. Sebagai contoh, mana-mana mentol boleh ditambah pada iPhone yang menjalankan iOS 16.1 tanpa hab atau pembesar suara Homepod yang diperlukan.

  • Jangan ketinggalan: Pembersih vakum robot terbaik untuk dibeli pada tahun 2022

Lebih banyak ciri Matter

Sebagai alternatif, Matter memanfaatkan sokongan berbilang pentadbir. Google dan Samsung mengumumkan bahawa mereka telah memulakan perkongsian di mana peranti pintar seperti Nanoleaf A19 dengan Matter boleh disegerakkan dengan mudah daripada apl SmartThings yang pergi ke Google Home, dan sebaliknya. Walau bagaimanapun, terpulang kepada vendor yang berbeza untuk melaksanakan ciri sedemikian.

Pada masa yang sama, Jalur Lampu Essential mendapat kelebihan yang sama dari suhu warna putih boleh tala dan Benang. Terdapat juga alat kawalan jauh berwayar yang disambungkan untuk pelarasan pantas dan pilihan mod.

Jalur Lampu Penting Nanoleaf dan Mentol Pintar dengan Jirim

Mentol Essential yang didayakan Bahan Nanoleaf dan jalur cahaya / © Nanoleaf

Nanoleaf mencadangkan bahawa anda perlu mempunyai apl Nanoleaf untuk penyesuaian yang lebih mendalam bagi lampu pintar ini. Begitu juga, aplikasi daripada pembekal lain hanya akan menawarkan fungsi asas seperti penjadualan.

Mentol Nanoleaf Essential dan ketersediaan jalur cahaya dan harga

Pencahayaan yang didayakan oleh Nanoleaf’s Matter akan bermula pada $20 sehingga $100. Anda perlu menunggu sedikit lagi kerana syarikat mengatakan ia akan tersedia pada Februari 2023. Akhir sekali, ia juga merancang untuk menyerlahkan produk Matter ini di CES pada 2023.

Sumber:
Nanoleaf