OnePlus 11 Pro akan dilancarkan dengan pemproses yang hebat

4

© NextPit

Kami masih baharu daripada pelancaran OnePlus 10T 5G bulan lepas, tetapi khabar angin baharu mengenai spesifikasi telefon pintar OnePlus 11 Pro yang akan datang telah muncul di China. Sumber itu mendakwa bahawa unggulan OnePlus seterusnya akhirnya boleh tiba pada akhir tahun ini dilengkapi dengan pemproses yang hebat.

TL;DR

  • OnePlus 11 Pro didakwa menjadi rasmi akhir tahun ini.
  • Ia dijangka menampilkan SoC Snapdragon 8 Gen 2 Qualcomm.
  • OnePlus’ 11 Pro juga dikhabarkan akan menyalin reka bentuk Oppo Find X6 Pro.

Pemproses berkuasa pada OnePlus 11

Pembocor yang kerap, Stesen Sembang Digital, berjaya berkongsi beberapa butiran penting tentang cipset OnePlus 11 Pro. Terjemahannya agak kasar, tetapi ia jelas menunjukkan bahawa ia akan debut dengan Snapdragon 8 Gen 2 (SM8850) sebelum akhir tahun. Jika berlaku, ini meletakkan tarikh pelancaran peranti premium OnePlus sejajar dengan pengumuman Qualcomm SD 8Gen2 iaitu sekitar November.

  • Jangan ketinggalan: Kajian OnePlus 10T 5G

Sebaliknya, Xiaomi boleh menyertai OnePlus dengan memperkenalkan Xiaomi 13 pada bulan Disember, memandangkan barisan sebelumnya telah diperkenalkan pada bulan yang sama tahun lepas. Malangnya, peranti ini dijangka eksklusif di China selama beberapa bulan sebelum akhirnya menuju ke wilayah lain.

Samsung ialah pengeluar lain yang memanfaatkan silikon Snapdragon yang lebih cekap dan pantas. Gergasi Korea Selatan itu sudah mengesahkan bahawa Galaxy S23 hanya akan dikuasakan oleh Snapdragon 8 Gen 2 akhirnya meletakkan pilihan Exynos di tepi jalan.

OnePlus 11 Pro boleh lencana semula telefon Oppo

Selain pilihan chipset, OnePlus 11 Pro juga dikhabarkan akan membungkus reka bentuk yang sama seperti Oppo Find X6 Pro. Berdasarkan sumber dari Weibo, OnePlus tidak bercadang untuk mengulangi atau meletakkan ciri yang boleh dibezakan pada perdananya yang tidak diumumkan. Sebaliknya, ia akan menyalin telefon bimbit Oppo di setiap sudut termasuk sistem kamera, kecuali untuk logo dan penjenamaan.

Sehingga semua maklumat ini tidak disahkan, kami mengesyorkan mengambilnya dengan secubit garam. Walau apa pun, adakah anda fikir adalah lebih baik untuk OnePlus mencerminkan penggayaan syarikat saudaranya? Biar kami mendengar pendapat anda di bahagian komen.