OnePlus Open Mempunyai Borang seperti Google Pixel Fold dalam Imej Baharu

5
nextpit oppo find n2 test 03
© nextpit

OnePlus Open, yang merupakan telefon pintar boleh lipat pertama syarikat, pertama kali dipertontonkan dengan bentuk tinggi dan sempit seperti Samsung Galaxy Z Fold 5 (ulasan). Tetapi dalam set pemaparan baharu, ia mendedahkan peranti itu nampaknya memaparkan profil baharu yang lebih hampir dengan Google Pixel Fold, walaupun kebanyakan spesifikasi mungkin tidak berubah.

  • Baca juga: Telefon pintar boleh lipat terbaik untuk dibeli pada tahun 2023

Sumber yang sama (melalui SmartPrix) yang berkongsi imej Terbuka OnePlus sebelum ini kini mengemas kini rupa model terakhir itu. Jelas sekali, peranti itu telah mengalami lelaran yang ketara dengan mempunyai nisbah aspek yang lebih luas berbanding sebelum ini. Ini menunjukkan OnePlus Open boleh mencerminkan lebih Oppo Find N2 daripada syarikat saudaranya dan Pixel Fold baru-baru ini yang kami semak.

OnePlus Buka paparan baharu

Lama (kiri) lwn. paparan baharu (kanan) Terbuka OnePlus. / © OnLeaks/SmartPrix

Di samping itu, terdapat perubahan yang boleh dilihat pada sudut, yang kini lebih bulat. Paparan penutup 6.3 inci juga kelihatan menyesuaikan diri dengan ini dengan mempunyai jejari yang lebih besar pada sudutnya. Bahagian dalam di mana skrin lipat diletakkan mempunyai kamera swafoto diposisikan semula di sudut atas sebelah kanan. Tambahan pula, dipercayai ini masih diukur dengan lebar 7.8 inci dengan kadar penyegaran 120 Hz dan resolusi 2K.

Pada masa yang sama, bonggol kamera dengan tiga kakap kelihatan terlalu bersaiz kerana ia menduduki sebahagian besar bahagian belakang bertekstur. Kita masih boleh melihat ketiga-tiga sensor itu tetapi bersama-sama dengan peruntukan baharu yang dipercayai sebagai sensor laser. Gelangsar amaran juga terdapat pada satu sisi manakala pembesar suara di sekeliling sisi mendapat peletakan baharu.

Reka bentuk boleh lipat OnePlus Open

Paparan baharu OnePlus Open menunjukkan ia mempunyai profil yang lebih pendek dengan pulau kamera yang lebih besar di bahagian belakang. / © OnLeaks / Smart Prix

Dijangka spesifikasi OnePlus Open adalah serupa dengan laporan sebelum ini. Iaitu, ia akan dikuasakan oleh cipset Snapdragon 8 Gen 2 digandingkan dengan 12 GB RAM dan storan 256 GB. Kapasiti bateri dikatakan dinilai pada 4800 mAh dan menyokong pengecasan pantas 100 watt. Akhir sekali, modul kamera terdiri daripada sensor utama 48 MP, ultralebar 48 MP dan periskop 64 MP baharu dengan zum optik 3x.

Apa yang tidak jelas jika OnePlus Open mendapat keserasian kalis air dan stylus seperti dengan Samsung Galaxy Z Fold 5 dan Google Pixel Fold. Terutama, Oppo Find N2, yang eksklusif untuk China, tidak menampilkan sebarang kelebihan perkakasan ini.

OnePlus Open pertama kali dikhabarkan akan diumumkan pada 29 Ogos di New York. Bagaimanapun, pembocor Max Jambor berkata ini telah dipindahkan ke tarikh kemudian dan boleh memecahkan perlindungan pada bulan September berikutan syarikat itu menukar pembekal paparannya.

Antara nisbah bidang OnePlus Open yang manakah anda lebih suka? Adakah yang lebih luas mempunyai kegunaan yang lebih praktikal? Kongsi dengan kami jawapan anda di bahagian komen.

Melalui: Prix ​​Pintar
Sumber:
OnLeaks