Pembawa telefon bimbit mana yang mempunyai liputan terbaik di kawasan saya

19
© NextPit

Bagaimanakah anda mencari rangkaian telefon bimbit terbaik di kawasan anda? Dalam panduan ini, NextPit menerangkan cara anda boleh mengetahui liputan terbaik Verizon, AT&T, T-Mobile & lain-lain. Kami juga menerangkan perkara yang perlu anda perhatikan apabila membuat keputusan antara pengendali telefon bimbit dan pembawa prabayar.

Pelbagai jenis penyedia rangkaian mengiklankan kelajuan data yang besar dan rangkaian yang hebat. Walau bagaimanapun, kualiti rangkaian ini tidak semestinya sama di mana-mana. Pelbagai faktor memainkan peranan di sini, seperti tempat tinggal atau pun pembinaan rumah sendiri. Anda juga harus mengambil kira titik panas mana yang terdapat dalam kehidupan seharian anda selain rumah anda.

  • Baca juga: Bagaimana untuk mencari kontrak telefon bimbit yang betul!

Memilih pembekal rangkaian terbaik boleh menjadi sukar. Ramai orang cenderung untuk melihat harga dan pakej data yang tersedia – dan kemudian berasa marah kerana penerimaan di bahagian rumah atau bahkan di beberapa kawasan kejiranan tidak memuaskan. Walau bagaimanapun, ini tidak bermakna bahawa kadar yang paling mahal adalah juga yang sesuai untuk anda.

Kontrak telefon terbaik
AT&T Verizon Perniagaan Verizon
Pelan telefon prabayar terbaik
Cakap Lurus Mint Mudah Alih Lyca Mobile
Tello Mudah Alih
Cari pelan mudah alih terbaik untuk keperluan anda
Cari liputan rangkaian terbaik di rantau anda

Semak liputan rangkaian di tempat anda tinggal

Hampir semua daripada anda pernah mendengar tentang liputan rangkaian. Ini bukan sahaja bermakna terdapat antena selular di kawasan anda, tetapi juga menunjukkan bilangan tiang yang dipasang untuk sebarang bilangan pengguna. Banyak pembekal rangkaian mempunyai peta yang tersedia di tapak web mereka yang menunjukkan kepada anda sama ada anda berada dalam kawasan liputan atau tidak. Dalam jadual berikut, anda bukan sahaja akan menemui pautan terus kepada mereka, tetapi juga gambaran keseluruhan rancangan kami, jika anda berminat dengan pembekal tertentu dan sedang mencari tawaran!

Telefon NextPit merancang gambaran keseluruhan!

Pelan pembawa Peta liputan rangkaian

Gambaran keseluruhan kontrak telefon Verizon

Klik di sini untuk peta
Gambaran keseluruhan kontrak telefon AT&T Klik di sini untuk peta
Gambaran keseluruhan pelan prabayar Straight Talk Klik di sini untuk peta
Gambaran keseluruhan pelan prabayar Mint Mobile Klik di sini untuk peta
Gambaran keseluruhan pelan prabayar Lyca Mobile Klik di sini untuk peta
Gambaran keseluruhan pelan prabayar Tello Mobile Klik di sini untuk peta

Sebagai tambahan kepada peta mereka sendiri, sentiasa ada syarikat bebas yang meletakkan liputan rangkaian penyedia mudah alih melalui langkah mereka. Selain itu, FCC mengekalkan perbandingan peta liputan antara AT&T, T-Mobile, Verizon dan US Cellularmelukis pandangan yang lebih realistik, tetapi kali terakhir dikemas kini pada Mei 2021 dan hanya menunjukkan liputan 4G LTE.

Peta Liputan 4G FCC USA (2021/mei)

Kebanyakan kawasan metro dilindungi dengan baik oleh big-4, tetapi Verizon biasanya menawarkan liputan yang lebih baik di negeri barat / © FCC

Sudah tentu, penerimaan yang lemah tidak secara langsung bermakna rangkaian pilihan anda tidak dilindungi. Gangguan dalam rangkaian mudah alih juga sering membawa kepada masalah. Akaun media sosial pembawa biasanya boleh membantu menyelesaikan masalah sementara di rantau anda.

Perbezaan antara pengendali rangkaian dan pembawa prabayar

Pemilihan kadar yang berbeza boleh menjadi sangat menggembirakan. Bagi kebanyakan kita, sudah tentu, harga yang perlu kita bayar dalam beberapa bulan akan datang – dan tempoh kontrak – adalah faktor yang paling penting. Pelan prabayar berkos rendah khususnya kadangkala menurunkan harga sehingga satu tahap yang tertanya-tanya mengapa sesiapa sahaja akan mendapatkan pembawa besar. Jawapannya sering tersembunyi dalam cetakan halus kadar rendah.

Kadang-kadang pemberi diskaun mengehadkan lebar jalur sejak permulaan kontrak. Tidak kira betapa baiknya penerimaan, kelajuan Internet mudah alih sememangnya tidak mencukupi.

Pembekal diskaun juga menyewa rangkaian pengendali utama. Contohnya, Tello dan Mint Mobile beroperasi dalam rangkaian T-Mobile. Walau bagaimanapun, semasa waktu puncak, T-Mobile boleh mengutamakan trafiknya sendiri dan mengehadkan perkhidmatan yang diberikan kepada pembawa prabayar.

Majlis perasmian Super Bowl 50 NFL

Acara kehadiran tinggi seperti Super Bowl sering membawa kepada kesesakan lalu lintas selular / © Spc. Brandon C. Dyer/Jabatan Pertahanan AS (domain awam)

Ini bermakna anda akan mengalami gangguan yang lebih kerap dan penerimaan yang lebih lemah daripada pelanggan pembawa. Jadi jika anda berminat dengan kontrak prabayar kos rendah, pastikan anda melihat dengan lebih dekat liputan rangkaian terlebih dahulu!

Jika ragu-ragu, anda juga akan mendapati kadar boleh dibatalkan bulanan dengan hampir semua syarikat penerbangan tambang rendah. Ini memberi anda peluang untuk menguji pembekal terlebih dahulu sebelum anda komited untuk 24 bulan, dan jika telefon anda serasi dwi SIM, anda boleh menguji dan membandingkan kawasan liputan di rantau anda.

Anda pasti perlu memberi perhatian kepada perkara ini!

Sudah tentu, persoalan kini timbul tentang apa yang perlu anda perhatikan jika anda ingin mendapatkan kontrak telefon bimbit baharu. Untuk memastikan anda tidak menghadapi sebarang masalah di rumah atau dalam perjalanan ke tempat kerja, anda harus menyemak liputan rangkaian pembawa pilihan anda terlebih dahulu.

Kemudian anda harus mempertimbangkan aspek luaran yang lain. Sebagai contoh, jika anda tinggal di rumah lama dengan dinding tebal, rangkaian juga mungkin terjejas. Dalam kes ini, adalah dinasihatkan untuk meletakkan telefon pintar berhampiran tingkap dan pintu supaya anda boleh membuat panggilan dengan aman. Jika itu bukan pilihan, anda juga boleh menggunakan messenger seperti Facebook, WhatsApp atau Telegram untuk membuat panggilan menggunakan sambungan Wi-Fi tempatan anda.

Ia juga penting untuk anda memberi perhatian kepada di mana dan berapa pantas anda bergerak. Sudah tentu, saya tidak bermaksud bahawa anda tidak berlari maraton antara dapur dan bilik tidur anda, tetapi anda pasti akan menyemak perjalanan harian anda. Semak peta liputan rangkaian untuk melihat sama ada laluan yang paling kerap anda gunakan dilindungi dan perlu diingat bahawa penerimaan cenderung mengalami kelajuan yang lebih tinggi.

Itulah Cara-Cara NextPit untuk mencari pembawa dengan penerimaan telefon bimbit terbaik di kawasan anda. Adakah anda mempunyai petua lain untuk meningkatkan rangkaian anda di rumah? Dan apa yang anda cari apabila memilih pembekal? Beritahu kami dalam ulasan!