Pengawal Backbone One untuk iPhone ialah cara yang mahal untuk bermain permainan PlayStation

14

© NextPit

Sony dan Backbone One telah bekerjasama untuk menghasilkan pengawal permainan diperakui PlayStation pihak ketiga yang pertama untuk iPhone. Backbone One – edisi PlayStation adalah sama dengan pengawal Backbone One yang asal kecuali anda akan mendapat butang dan pencetus PS biasa bersama-sama dengan kayu analog gaya Xbox.

TL;DR

  • Pengawal Backbone One baharu diilhamkan oleh PlayStation Dual Sense.
  • Pengawal mempunyai gabungan reka bentuk dan susunan pengawal Xbox dan PlayStation.
  • Backbone One PlayStation dijual pada harga $100.

Jika anda seorang pemain mudah alih yang tegar atau yang menstrim permainan, kemungkinan besar anda memerlukan pengawal khusus untuk meningkatkan prestasi permainan anda. Pengawal permainan terbaharu Backbone One untuk iPhone menampilkan reka bentuk dan butang seperti Dual Sense. Ia juga dilengkapi dengan kayu analog yang direka seperti pengawal Xbox. Lebih penting lagi, kunci tersuai dan pencetus juga ada.

  • Jangan ketinggalan: Telefon permainan terbaik pada tahun 2022

PlayStation Backbone One berfungsi dengan semua model iPhone 13 daripada Mini sehingga Pro Max. Anda boleh meletakkan iPhone anda di antara pengawal yang serupa dengan versi standard. Pengawal tidak perlu dicas kerana ia mendapat kuasa daripada iPhone melalui port Lightning. Pengecasan lampu dan laluan fon kepala 3.5 mm turut hadir pada peranti sekiranya anda ingin mengecas atau memasangkan fon kepala berwayar ke dalamnya.

Backbone One Playstation Edition Pengawal Permainan iPhone

Backbone One Playstation untuk iPhone menampilkan Lightning port dan audio jack passthrough / © Backbone One

Menurut The Verge, pengawal versi PlayStation ini boleh digunakan semasa bermain permainan di luar platform PS Remote Play. Ini bermakna anda boleh menjalankannya dengan tajuk daripada Xbox Game Pass, Apple Arcade, Stadia dan ekosistem lain. Satu-satunya kaveat ialah permainan di luar PS Remote Play tidak akan mendapat fungsi pada skrin yang dipadankan dengan butang fizikal melainkan benar-benar bertujuan untuk diprogramkan dengan kekunci gaya PlayStation.

Harga dan ketersediaan PlayStation Backbone One untuk iPhone

Untuk $100, pengawal PlayStation Backbone One ialah cara yang mahal untuk memainkan permainan PS4 atau PS5 dari jauh ke iPhone anda. Anda sudah boleh membelinya melalui tapak web Backbone atau kedai Amazon di negara termasuk AS, Kanada, Mexico, Jerman, Itali, Perancis, Sweden, Belanda, Sepanyol, Australia, New Zealand dan UK.

Ia boleh didapati dalam warna hitam atau putih. Tiada kata lagi jika ini akan tersedia untuk telefon Android juga, tetapi edisi standard boleh dipilih untuk harga yang sama.

Adakah anda rasa pengawal Backbone One ini sesuai dengan keperluan permainan anda? Biar kami mendengar fikiran anda.