Pernahkah Anda Mendengar Mengenai Pemulangan?

10

© Matej Kastelic / Shutterstock.com

Apabila pekerja AS mula meninggalkan pekerjaan mereka secara sukarela pada awal tahun 2021—tepatnya 47 juta—apa yang dipanggil Peletakan Jawatan Besar mengakibatkan kekurangan kakitangan di hampir semua industri.

Dua tahun kemudian, kadar pengangguran telah menurun secara berterusan (Statistik menganggarkan bahawa setakat Disember 2022, 7.72 juta rakyat Amerika menganggur, berbanding 6.52 juta pada Januari 2022), namun bagi kebanyakan individu yang berkemahiran tinggi dan berpengalaman, memasuki semula tenaga kerja datang dengan set cabarannya sendiri dan di sinilah “pemulangan” masuklah.

Pada asasnya adalah latihan magang, tetapi bagi seseorang yang mempunyai pengalaman luas yang telah keluar dari pasaran kerja selama dua tahun atau lebih, penghantaran pulangan dibayar dan berlangsung untuk tempoh tertentu, biasanya tiga hingga enam bulan.

Kembali bekerja

Selain daripada menangani kekurangan kakitangan, penghantaran pulang boleh memberi manfaat bersama untuk kedua-dua majikan dan pekerja atas beberapa sebab. Mereka yang mencari pekerjaan baharu boleh menangani sebarang jurang yang berlarutan pada resume mereka, dan pada masa yang sama memanfaatkan peluang untuk meningkatkan kemahiran dalam kemajuan baharu dalam teknologi. Membangkitkan kemahiran insaniah yang berkemungkinan tidak aktif semasa rehat yang dikenakan sendiri––tetapi penting di tempat kerja––juga merupakan satu bonus.

Dari pihak majikan, pulangan memberi peluang kepada organisasi untuk memanfaatkan kumpulan bakat individu yang berpengalaman tinggi yang boleh membawa perspektif baharu. Mereka juga membenarkan organisasi menangani ketidakseimbangan jantina dan kepelbagaian secara aktif, dan mewujudkan peluang untuk lebih ramai wanita maju ke peranan kanan pada masa hadapan.

Memimpin jalan

Beberapa syarikat paling terkenal di dunia sudah pun membuka jalan dengan program pemulangan mereka. Ini termasuk Goldman Sachs (yang telah menawarkan penghantaran pulangan sejak 2008), Accenture, Amazon, Klarna dan Citi, yang semuanya menawarkan program kembali bekerja sebagai cara untuk menangkap bakat.

Satu-satunya kelemahan kepada penghantaran pulangan ialah pekerjaan tidak dijamin pada penghujung tempoh perkhidmatannya, walaupun biasanya organisasi tidak mahu melepaskan profesional berpengalaman yang menunjukkan potensi.

Mencari cara untuk mempercepatkan kerjaya anda sendiri pada tahun 2023? The Papan Kerja NextPit mempunyai beratus-ratus peluang merentas teknologi. Di bawah ini kami menyerlahkan tiga peranan hebat yang sedang diambil.

Jurutera Rangka Kerja Pembelajaran Mesin, Autopilot AI, Tesla, Palo Alto

Tenaga bersih dan pengeluar automotif Tesla memerlukan sedikit pengenalan. Gergasi teknologi itu kini sedang mengambil pekerja Jurutera Rangka Kerja Pembelajaran Mesin, Autopilot AI untuk bekerja pada pasukan yang telah ditugaskan untuk memperkukuh, mengoptimumkan dan menskala latihan rangkaian saraf dan infrastruktur pelabelan automatik serta rangka kerja untuk Autopilot dan Tesla Bot. Dalam peranan ini, anda akan dikehendaki melaksanakan penyelidikan sistem pembelajaran mesin terkini dalam latihan dan kecekapannya, mengenal pasti dan menghapuskan kesesakan dalam tindanan ML, daripada pemuatan data sehingga GPU dan mengoptimumkan penggunaan perkakasan yang cekap. Pengalaman dalam Python diperlukan bersama-sama dengan pengalaman dalam sekurang-kurangnya satu rangka kerja pembelajaran mendalam, idealnya PyTorch. Jika ini kelihatan seperti peranan untuk anda, lihat butiran penuh di sini.

Jurutera Akaun Perusahaan, Keselamatan Negara, Perkhidmatan Web Amazon, Inc., Amerika Syarikat

Adakah anda ingin menyertai salah satu organisasi yang paling pesat berkembang dalam Perkhidmatan Web Amazon (AWS) dan membantu pelanggan dari semua industri dan saiz memperoleh nilai dan perkhidmatan terbaik? Sebagai Jurutera Akaun Perusahaan, Keselamatan Negara anda akan menjadi penasihat teknikal utama dan “suara pelanggan” kepada organisasi yang terdiri daripada syarikat pemula hingga perusahaan Fortune 500. Anda juga akan membantu merangka dan melaksanakan strategi untuk mendorong penerimaan dan penggunaan perkhidmatan AWS pelanggan, termasuk pangkalan data EC2, S3, DynamoDB & RDS, Lambda, SageMaker, ECS/EKS, GuardDuty, Pengurus Sistem, CodePipeline, IoT dan banyak lagi. Calon yang berjaya juga boleh bekerja dari Denver, CO atau Seattle, WA. Lihat spesifikasi kerja penuh di sini.

Jurutera Perisian Kanan, Sistem Terbenam/Perisian Tegar, Pixel, Google, San Diego

Jurutera perisian Google membangunkan teknologi generasi akan datang yang mengubah cara berbilion pengguna berhubung, meneroka dan berinteraksi dengan maklumat dan satu sama lain. Sebagai Jurutera Perisian Kanan, anda akan mengusahakan projek khusus yang penting untuk keperluan Google dengan peluang untuk menukar pasukan dan projek sambil anda dan perniagaannya yang pantas berkembang dan berkembang. Pasukan Google Pixel menumpukan pada mereka bentuk dan menyampaikan pengalaman mudah alih yang paling berguna di dunia. Pasukan ini berusaha untuk membentuk masa depan peranti dan perkhidmatan Pixel melalui beberapa reka bentuk, teknik, produk dan pengalaman paling canggih dalam elektronik pengguna. Ini termasuk menghimpunkan kecerdasan buatan, perisian dan perkakasan terbaik Google untuk membina telefon pintar global dan mencipta pengalaman transformatif untuk pengguna di seluruh dunia. Mohon jawatan ini di sini.

Untuk beratus-ratus lagi peluang dengan beberapa nama terbesar dalam teknologi, lawati NextPit Job Board hari ini. Artikel ini ditulis oleh Pengantin Aoibhinn Mc.