Pesanan iPhone 14 Pro (Max) mendapat masa menunggu yang lebih lama — Di sinilah tempat untuk membeli

14

© NextPit

Apple telah menghadapi masalah bekalan iPhone 14 sejak ia melancarkan barisan pada akhir September. iPhone 14 Pro dan Pro Max adalah model iPhone yang paling terjejas yang mempunyai masa menunggu yang lebih lama. Malangnya, masalahnya semakin teruk, melambatkan lagi penghantaran pesanan baharu daripada Apple Store di AS.

Berdasarkan penemuan MacRumors, kedai dalam talian rasmi Apple kini menganggarkan penghantaran iPhone 14 Pro sekitar 6 minggu, yang telah meningkat secara drastik daripada 3-4 minggu beberapa minggu lalu. Masa penghantaran yang dikemas kini menyasarkannya sekarang pada penghujung Disember dan akan merindui Krismas yang akan bermula pada hujung minggu.

  • Jangan ketinggalan: Telefon pintar terbaik untuk warga emas

Ketersediaan iPhone 14 Pro berbeza-beza

Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa anggaran ini dipetik daripada kedai dalam talian Apple. Setelah menyemak, kami mendapati bahawa peruncit seperti Best Buy mempunyai unit iPhone 14 dan Pro Max tersedia di tangan untuk pesanan berasaskan pengambilan di beberapa lokasi. Ketersediaan juga bergantung pada konfigurasi memori dan varian warna yang anda akan dapat dengan Deep Purple dan Space Black sebagai pilihan yang paling dicari.

Sebagai iPhone 14 dan iPhone 14 Plus standard, anggaran penghantaran adalah lebih pendek. Ini menunjukkan bahawa permintaan untuk duo bukan pro agak lebih rendah berbanding model pro. Ini juga mungkin bermakna bahawa barisan pembuatan iPhone 14 Pro dan Pro Max telah terjejas paling teruk oleh sekatan Covid baru-baru ini di China.

  • Baca juga: Kajian Apple iPhone 14 Pro

Di mana untuk memesan iPhone 14 Pro dan Pro Max dengan masa penghantaran paling singkat?

Jika anda merancang untuk membeli iPhone 14 Pro (Max), anda lebih baik menyemak ketersediaan daripada Best Buy atau daripada pembawa jika anda berhasrat untuk mengaktifkannya dengan segera. Sebagai alternatif, anda boleh menyemak pautan pembelian untuk dua model yang disebutkan di bawah.

Melalui: MacRumors