Philips Hue mungkin melancarkan jalur cahaya pintar untuk monitor tidak lama lagi

8

© Signify

Philips Hue tidak lama lagi boleh memperkenalkan jalur lampu LED pintar untuk monitor sebagai tambahan kepada jalur Play Gradient semasa dan lebih panjang yang tersedia untuk skrin besar. Penyenaraian produk yang tidak disengajakan tentang Jalur Cahaya Kecerunan Philips Hue Play telah dikesan oleh Hueblog. Lampu pintar tersebut boleh dimuatkan pada monitor 24 hingga 27 inci.

TL;DR

  • Philips Hue sedang mengusahakan jalur Cahaya Kecerunan Play pendek untuk monitor.
  • Jalur cahaya yang akan datang adalah serasi untuk monitor 24 hingga 27 inci.
  • Philips

Philips Hue sudah menjual pelbagai pilihan lampu pintar termasuk jalur cahaya untuk TV. Walau bagaimanapun, ini terhad kepada beberapa saiz lebar bermula pada 55-inci dan ke atas, meninggalkan PC dan monitor permainan. Tetapi itu tidak lama lagi akan berubah kerana jenama pencahayaan boleh melancarkan Jalur Cahaya Kecerunan Play yang lebih pendek.

  • Baca juga: Lampu pintar Philips Hue terbaik

Berdasarkan imej yang diambil oleh penerbitan daripada penyenaraian Best Buy, jalur cahaya baharu Philips Hue akan dimuatkan ke dalam monitor bersaiz antara 24 dan 27 inci. Tidak jelas sama ada kami akan mendapatkan versi yang lebih panjang untuk permainan dan monitor ultrawide memandangkan ini biasanya datang dalam saiz 30 inci atau lebih lebar.

Philips Hue Play Gradient Light Strip pintar untuk monitor PC

Jalur cahaya pintar Philips Hue Play Gradient / © Hueblog

Ciri Philips Hue Play Gradient yang tidak begitu pintar

Seperti pada varian untuk TV, ia hanya akan menampilkan protokol ZigBee asas dan bukannya mempunyai Bluetooth dan sokongan untuk pembantu rumah pintar seperti Amazon Alexa atau rangkaian Thread terkini. Menyegerakkan cahaya ke kandungan PC juga memerlukan pengguna memasang hab dan kotak penyegerakan Philips Hue khusus. Walau bagaimanapun, ia tidak diperlukan jika anda sudah mempunyai jambatan atau hab sedia ada di rumah.

Harga dan ketersediaan Philips Hue Play Gradient baharu untuk monitor masih tidak diketahui. Bagi yang belum tahu, versi TV jalur cahaya telah dilancarkan bermula pada $250. Adalah selamat untuk menjangkakan kami akan mendapat harga runcit yang jauh lebih rendah untuk pilihan yang lebih pendek.

Penghantaran lampu pintar Philips Hue Go ditangguhkan

Sebaliknya, Philips Hue mengumumkan bahawa pelancaran lampu pintar Go mudah alihnya akan ditangguhkan sehingga awal 2023, sekurang-kurangnya di Eropah. Sementara itu, anda boleh melihat lampu pintar terkini Philips Hue termasuk lampu trek pintar Perifo dan Hue Tap Dial.

Sumber:
HueBlog, HueBlog(2)