Pintar dan comel: Projektor Mini Xiaomi dilancarkan

5

© Xiaomi

Xiaomi terus mengembangkan barisan projektor pintarnya dengan model terbaru ialah Xiaomi Projector Mini. Ia adalah projektor pintar wayarles mudah alih yang lebih padat daripada Mi Smart Compact Projector 2 yang dijual di Amazon.

TL;DR

  • Xiaomi memperkenalkan projektor pintar mudah alih dan kompak baharu.
  • Projektor Mini Xiaomi mengeluarkan imej dan video 720p.
  • Projektor mini Xiaomi berharga $400 di China.

Projektor mudah alih yang boleh dimuatkan ke dalam beg galas anda

Xiaomi Projector Mini menggunakan teknologi DLP seperti projektor lontaran pendek Cine 1 premium Leica. Walaupun ia adalah langkah ke bawah dari segi saiz, ia dilengkapi dengan ciri yang diturunkan ke atas Mi Smart Compact Projector 2. Ini menjadikannya lebih kecil dan ringan. Peranti ini mempunyai dimensi 95 x 98 x 153 mm (3.7 x 3.9 x 6.0 inci) manakala hanya mencecah penimbang pada 1.2 kg (2.6 lbs).

  • Jangan ketinggalan: TV pintar terbaik untuk dibeli pada tahun 2022

Di bawah hudnya ialah pemproses empat teras Amlogic T972 yang dipadankan dengan 2 GB RAM dan 16 GB storan onboard yang memancarkan kuasa projektor. Selain itu, projektor boleh memaparkan gambar dalam resolusi 720p dengan nisbah lontaran pendek 1.2:1 sehingga lebar 30 hingga 120 inci. Kecerahan output berada pada 250 lumens (ANSI) iaitu separuh daripada penarafan Mi Compact Projector 2.

Xiaomi Smart Projector Mini dengan ciri wayarles

Projektor Mini pintar Xiaomi mempunyai bateri 2 jam dan unjuran sehingga 120 inci. / © Xiaomi

Xiaomi berkata terdapat penapis cahaya biru dan batu kunci empat mata tersedia serta sokongan untuk mod permainan dengan kependaman 40ms. Peranti ini mempunyai bateri 29.97 Wh dan bertahan sehingga dua jam dengan sekali cas.

Selain itu, projektor mini mempunyai pembesar suara 8 watt bersama-sama dengan sambungan HDMI, bicu audio 3.5 mm dan port USB 2.0. Pengguna masih boleh mengetik pada ciri pintar projektor yang berbeza seperti pembantu suara AI, NFC, Bluetooth 5.0 dan sambungan Wi-Fi. Terdapat juga fungsi TV yang tersedia melalui MIUI OS.

Harga dan ketersediaan Projektor Mini Xiaomi

Xiaomi menjual Projektor Mini secara eksklusif di China pada harga 2,799 yuan, iaitu bersamaan kasar $400. Ia tersedia dalam warna putih dan disertakan dengan jaminan 1 tahun. Masih tidak diketahui sama ada Xiaomi akan melancarkan projektor mini pintarnya di kawasan lain seperti AS atau Eropah. Sebaliknya, Mi Compact Projector 2 dikeluarkan secara global tahun lepas dengan harga $750 yang telah menyaksikan beberapa potongan harga.

Melalui: Semakan Buku Nota
Sumber:
Tmall Xiaomi