Pixel Fold: Beginilah rupa telefon boleh lipat Google

19

© NextPit

Sebagai tambahan kepada spesifikasi cipset Pixel Fold yang bocor awal minggu ini, peranti boleh lipat Google sebelum ini ditunjukkan dalam paparan tidak rasmi. Bagaimanapun, kami tidak dapat mengesahkan kesahihan mockup yang didakwa itu. Nasib baik, sumber yang sama berkongsi susulan perkara yang akan muncul sebagai reka bentuk akhir Pixel Fold.

Google Pixel Fold akan menjadi salah satu rahsia paling teruk disimpan oleh syarikat itu. Pembocor terkenal OnLeaks telah menggandakan reka bentuk Pixel boleh lipat pertamanya dengan mendedahkan set imej resolusi tinggi baharu termasuk saiz paparan dan dimensi peranti.

  • Jangan ketinggalan: iPad manakah yang terbaik untuk dibeli pada tahun 2022?

Pixel Fold tidak akan mempunyai kamera tersembunyi di bawah paparan

Sehubungan itu, Pixel lipat Google dihantar dengan paparan AMOLED utama 7.69 inci dalam mod tidak dilipat bersama dengan paparan penutup 5.79 inci. Yang terakhir adalah sedikit lebih pendek berbanding dengan Galaxy Z Fold 4. Imej juga menunjukkan bahawa bezel akan menjadi lebih tebal untuk menempatkan kamera swafoto dalaman tidak seperti penyelesaian dalam paparan Samsung.

Pixel Fold akan menampilkan dimensi yang lebih lebar dan lebih tinggi sedikit yang setanding dengan Xiaomi Mix Fold 2. Tetapi apa yang mengejutkan ialah Google turut menjadikan peranti itu lebih nipis dengan hanya berukuran 5.7mm pada bahagian tepi.

Tarikh pelancaran telefon pintar Google Pixel Fold, spesifikasi dan harga

Paparan Google Pixel Fold menunjukkan bezel tebal membalut paparan 7.69 inci / © Howtoisolve / OnLeaks

Tarikh keluaran dan harga Pixel Fold

Dari segi yang lebih teknikal, persediaan tiga kamera biasa diletakkan di pulau kamera yang luas. Perlu diingatkan bahawa ia mungkin berkongsi kamera dengan Pixel 7 Pro. Perkara yang sama boleh dikatakan di bawah hud di mana Tensor G2 baharu dijangka menjana kuasa boleh lipat. Ia mungkin dipasangkan dengan 12 GB RAM dan sehingga 512 GB storan.

I/O seterusnya Google dijadualkan pada bulan Mei. Pixel Fold mungkin debut bersama Pixel 7a jarak pertengahan dan OS Android 14 baharu. Anda boleh menjangkakan bahawa ini tidak akan murah dan mungkin berharga $1800 atau ke atas semasa pelancaran.

Lebih penting lagi, kami ingin tahu berapa banyak yang anda sanggup belanjakan untuk Pixel Fold? Beritahu kami di bahagian komen.

Melalui: OnLeaks
Sumber:
Howtoisolve