Potong kord: pengecas wayarles terbaik untuk telefon pintar anda

7

© IKEA

Banyak telefon Android menyokong pengecasan tanpa wayar, biasanya melalui standard wayarles Qi. OEM besar memang membuat pengecas berkualiti tinggi untuk digunakan bersama telefon mereka, tetapi terdapat juga alternatif 9dan biasanya lebih murah daripada pengeluar pihak ketiga. Anda tidak semestinya perlu membelanjakan banyak wang untuk pengecas yang membawa logo yang sama dengan telefon pintar anda. Berikut ialah beberapa pengecas wayarles terbaik di sekeliling.

  • Cara mengecas peranti Android anda secara wayarles
  • Perabot IKEA yang boleh mengecas telefon bimbit anda

Lompat ke:

Pendirian Pengecasan Wayarles Pantas Samsung 2018

samsungqistand

Sesuai untuk menonton video semasa anda mengecas. / © Samsung

Pengecas yang serasi dengan Qi ini bertindak sebagai pendirian untuk telefon anda, jadi anda boleh menonton video atau menjawab teks sambil membuat jus dengan cepat dengan penghantaran kuasa 9W. Anda boleh merehatkan peranti dalam mod potret atau landskap dan pengecas memaparkan penunjuk LED untuk memberitahu anda apabila peranti anda dicas. Ia serasi dengan telefon Samsung terbaharu: Galaxy S8, S8+, Note 8 S9 dan S9+ serta Note 9 baharu. Ia juga berfungsi dengan iPhone terbaharu seperti iPhone 8 dan iPhone X. Paling penting, ia adalah pengecas yang sangat bergaya , jadi ia menjadikan aksesori meja yang bagus untuk rumah dan pejabat.

Pengecas ini biasanya berharga $70, tetapi pada masa ini mempunyai diskaun $18 kedai Samsung.

Pad Pengecas Wayarles Samsung 2018

samsungchargerpad

Pengecas Samsung bukanlah yang paling mewah, tetapi sangat berfungsi. / © Samsung

Pad Wayarles Caj Cepat yang dikemas kini oleh Samsung membekalkan kuasa 9W untuk mengecas dengan pantas generasi terkini telefon pintar serasi cas pantas termasuk semua model Samsung Galaxy terkini (secara semula jadi) dan varian iPhone X. Ia juga mengecas Galaxy Watch! Ia tidak murah, walaupun: di $60 dari kedai Samsung sendiridan sudah tentu tiada gunanya membelinya jika anda tidak mempunyai peranti yang serasi dengan pengecasan pantas.

Google Pixel Stand

pixelstand

Sesuai untuk pemilik Pixel, sudah tentu. / © Google

Google Pixel Stand baharu adalah pilihan yang mahal ($150) tetapi bergaya yang merupakan pilihan semula jadi untuk pemilik Google Pixel 3 atau 3 XL yang bangga. Reka bentuknya adalah minimalis dan elegan, dengan pendirian bersudut supaya anda boleh membaca skrin dengan selesa dari jauh.

Mana-mana peranti berdaya Qi boleh memanfaatkan Pixel Stand yang mempunyai standard tertinggi semasa kuasa pengecasan 10W. Namun begitu, pemilik Piksel generasi ketiga menikmati beberapa tambahan yang menarik. Letakkan Pixel 3 (XL) pada dirian untuk membuka antara muka baharu yang membolehkan anda menavigasi ciri dirian dan menggunakan produk keselamatan Google Assistant dan Nest. Pilihan termasuk menetapkan penggera berasaskan cahaya untuk bangun tidur yang lebih lembut, menjalankan galeri foto, menyemak jadual harian anda dan mendapatkan kemas kini tentang keadaan trafik apabila anda bangun pada waktu pagi.

Anker Powerport Wireless 5

ankerqicharger

Pad Powerport (kiri) dan Berdiri (kanan). / © Anker

Model Anker adalah pilihan hebat untuk pembeli dengan bajet. Pad hanya $14 di Amazon dan anda boleh mendapatkan pendirian hanya $22, tetapi ambil amaran bahawa walaupun kedua-duanya disertakan dengan kabel Micro-USB, anda perlu menyediakan penyesuai AC anda sendiri untuk mengecas dinding. Lampu penunjuk pengecasan berwarna biru kecil tidak mengganggu dan tidak akan mengganggu anda semasa anda tidur.

Buluh WoodPuck

buluh

Bamboo WoodPuck diperbuat daripada buluh, yang sebenarnya bukan kayu. Ia adalah rumput. / © Amazon

Berapa banyak keping yang dilakukan oleh WoodPuck… tidak mengapa. WoodPuck yang kelihatan seperti kayu kini dijual pada harga $29.99 Amazon dan berfungsi dengan peranti Qi seperti barisan Galaxy semasa, serta peranti dengan penyesuai Qi seperti iQi Mobile, PWRcard atau SlimPWRcard.

pad pengecas wayarles IKEA Nordmärke

nordmarke

Jangan risau, anda tidak perlu memasang yang ini. / © IKEA

IKEA menghasilkan empat Nordmärkes: pengecas satu peranti berwarna putih atau kayu, atau pengecas tiga peranti dalam pilihan warna yang sama. Model peranti tunggal ialah $17.99 dan pengecas tiga kali ganda ialah $59.99. Kedua-duanya adalah lebih mudah untuk disatukan daripada almari pakaian Pax dan datang dalam estetika IKEA tipikal yang tidak mengganggu, dengan kemasan kayu putih atau birch.

Selain daripada pengecasan tanpa wayar, pengecas ini juga menggunakan port USB tambahan di pangkalan untuk mengecas dengan kabel Micro USB-ke-USB standard, jadi model pengecas tiga kali ini berpotensi menyokong sehingga 4 peranti sekaligus – bagus untuk semua keluarga .

Pengecas Wayarles Pantas RAVPower dengan Pad Pengecasan Wayarles Qi HyperAir

ravpowerqicharger

Tidak mengganggu dan dengan keserasian yang luas. / © RAVPower

ini $30 Pad pengecasan Qi ialah alternatif yang berpatutan dan berkesan kepada orang seperti Belkin dan Samsung dan boleh mengecas telefon pintar dan iPhone Galaxy terkini dengan pantas pada kelajuan 10W/7.5W teratas mereka, dan menyokong 5W untuk telefon tanpa keupayaan pengecasan pantas. Ia juga menguasakan peranti bukan berdaya Qi apabila dilengkapi dengan penerima Qi, selagi sarung telefon tidak terlalu tebal atau logam.

Pad Pengecas Tanpa Wayar Spigen

spigen

Spigen berdiri! Spigen berdiri! Lakukan apa sahaja yang boleh dilakukan oleh pendirian Spigen! / © Spigen

Pad Spigen menggunakan reka bentuk yang dinaikkan untuk memastikan telefon anda dinaikkan, dan apabila sesetengah pengecas mempunyai satu gegelung dengan kawasan pengecasan yang agak kecil, yang ini mempunyai tiga gegelung, jadi anda boleh meletakkan telefon anda secara mendatar, menegak atau di luar tengah dan masih dapatkan bayaran. Amazon kini melakukannya dengan harga $24.99 bukannya harga senarai $79.99, tetapi semak ulasan sebelum membuat keputusan untuk membeli: nampaknya mengalami masalah mengecas peranti dengan beberapa kes perlindungan Spigen sendiri.

TYLT VU 3

tilt

Pilihan warna mengikut kesukaan anda. / © TYLT

VU 3 adalah sesuatu yang kelihatan menarik, terutamanya jika anda memilih salah satu model berwarna terang dengan pelbagai jenis yang tersedia untuk sekitar $45. Seperti Spigen, ia mempunyai tiga gegelung yang memberikan kawasan pengecasan yang agak besar, jadi tidak kira cara anda memasukkan telefon anda, dan ia menaikkan telefon anda supaya anda tidak terlepas sebarang pemberitahuan. Terdapat juga model dalam kereta untuk pengecasan tanpa wayar semasa anda dalam perjalanan.

Apakah pengecas wayarles kegemaran anda? Beritahu kami dalam ulasan di bawah.