Realme GT 2 Pro: Keutamaan baharu untuk menampilkan kamera swafoto bawah paparan

30
© NextPit

Realme GT 2 Pro ialah perdana seterusnya daripada pengeluar China dan tarikan utamanya ialah kehadiran kamera swafoto yang terletak di bawah skrin, atau dikenali sebagai penembak “bawah paparan” berdasarkan kebocoran baru-baru ini.


  • Teknologi ini pernah dilihat dalam telefon bimbit ZTE sebelum ini dan tidak begitu meyakinkan orang ramai
  • Syarikat itu sepatutnya mendedahkan lebih lanjut mengenai telefon pintar pada 9 Disember ini

Realme GT 2 Pro akan menjadi salah satu telefon pintar yang dinanti-nantikan pada tahun 2022. Mengapa kita berkata demikian? Ia ditetapkan untuk menjadi perdana premium sebenar pengeluar China dan harus menonjol khususnya untuk reka bentuknya, yang disebut-sebut sebagai gabungan antara Oppo Find X3 Pro dan Pixel 6 Google sendiri. Walaupun imejnya dikeluarkan setakat ini telah hanya ditunjukkan bahagian belakang, Gizmochina berjaya mendapatkan gambar bahagian hadapan telefon pintar.

Seperti yang anda lihat dalam imej di bawah, kami mendapati bahawa bezel skrin agak tipis di bahagian tepi dan atas telefon pintar. Tapi tunggu! Di manakah kamera menghadap ke hadapan? Ia tidak kelihatan sama sekali, jadi itu hanya boleh membawa kepada satu kesimpulan logik…

gambar

Bahagian hadapan tanpa kamera Realme GT 2 Pro / © Guizmochina

… ia sepatutnya menampilkan kamera bawah paparan!

Malah, Realme GT 2 Pro dijangka mempunyai penembak bawah paparan. Menurut sumber Gizmochina, telefon pintar itu akan tersedia dalam dua varian, di mana salah satu daripadanya akan mempunyai kamera swafoto di bawah paparan. Ini akan menjadikannya telefon pintar Realme pertama yang menawarkan teknologi ini.

Teknologi sebegitu bukanlah baharu kerana ia telah pun dilihat pada ZTE Axon 20 dan Samsung Galaxy Z Fold 3, di mana kedua-dua kejadian itu tidak begitu mengagumkan dunia elektronik pengguna. Walau bagaimanapun, kami memastikan bahawa ini akan dilaksanakan dengan lebih baik memandangkan kamera swafoto yang terletak di bawah paparan pengeluar China nampaknya sukar ditemui tanpa mengira sudut tontonan, kerana tiada perbezaan ketara dalam ketumpatan piksel pada imej. . Mudah-mudahan, ia akan disampaikan apabila kita akhirnya mencapainya.

Portal dalam talian itu juga mengumumkan bahawa Realme GT 2 Pro akan mempunyai paparan serasi 2K HDR dengan kadar penyegaran 120Hz dan akan menampilkan peningkatan gerakan Video atau teknologi MEMC. Ini sepatutnya menjadikan telefon pintar pesaing yang kuat dalam menawarkan pengalaman visual yang sangat baik.

Adakah anda menunggu keluaran Realme GT 2 Pro? Adakah anda berminat dengan kamera swafoto di bawah paparan? Mari kita bincangkan lebih lanjut dalam ulasan.