Samsung Galaxy A54 bersedia untuk memadankan Galaxy S23 dalam RAM

12
© NextPit

Selain daripada bezel tebal yang ketara dan reka bentuk keseluruhan yang kelihatan biasa, Galaxy A54 akan menjadi peningkatan besar daripada Galaxy A53 jarak pertengahan berdasarkan paparan awal. Kebocoran terbaharu, bagaimanapun, mencadangkan ia semakin banyak daripada penambahbaikan pada rupa tetapi juga memori yang lebih besar untuk dipadankan dengan Galaxy S23 perdana.

Bulan lepas kami mengetahui bahawa Samsung memberikan Galaxy A54 versi Wi-Fi 6E yang lebih pantas, yang sepatutnya menambah kelajuan data dan sambungan yang lebih selamat. Kini, seorang pemberi maklumat yang terkenal di Twitter telah berkongsi pilihan warna yang didakwa serta konfigurasi memori permulaan peranti-semuanya mencari lompatan besar dari Galaxy A53 (semakan).

  • Jangan ketinggalan: Telefon pintar bajet terbaik untuk dibeli di bawah $300

Samsung Galaxy A54 mendapat RAM sebanyak Galaxy S23

Sehubungan itu, Galaxy A54 yang akan datang akan ditawarkan dalam konfigurasi storan on-board 8/128 GB dan 8/256 GB. Ini bermakna jika pembocor merujuk kepada persediaan pertama sebagai model asas, maka RAM secara tidak disangka-sangka berganda berbanding model asas pendahulunya dengan konfigurasi 4/128 GB dan sepadan dengan Galaxy S23.

Render Samsung Galaxy A54

Samsung Galaxy A54 Render / © Samsung / edit oleh NextPit

Selain itu, warna yang disebutkan juga sepadan dengan imej janaan komputer peranti yang dikongsi pada bulan Disember. Terutamanya, warna wira boleh menjadi limau atau hijau muda diikuti dengan ungu, hitam atau grafit, dan putih.

Spesifikasi Samsung Galaxy A54, keluaran dan harga

Berkenaan spesifikasi lain, Samsung Galaxy A54 dijangka hadir dengan panel AMOLED 6.4-inci dalam kadar penyegaran 120Hz bersama-sama dengan sensor utama 50MP dalam modul tiga kamera. Bateri dikatakan pada 5000 mAh dengan pengecasan pantas 25W yang tidak berubah. Penjaga pertengahan juga dikhabarkan akan mendapat manfaat daripada pemproses octa-core Exynos 1380 yang lebih pantas, yang juga akan menjanakan Galaxy A34.

Buat masa ini, belum ada tarikh pelancaran sebenar untuk Galaxy A54 atau Galaxy A34. Samsung mungkin menunggu setahun penuh selepas Galaxy A53 diperkenalkan sebelum secara rasmi mengumumkan kemasukan kelas pertengahan teratasnya, dan itu mungkin pada bulan Mac.

Adakah anda mempertimbangkan untuk menaik taraf atau membeli Samsung Galaxy A54 dengan semua peningkatan ini? Biar kami dengar jawapan anda di ruangan komen.