Samsung Galaxy A54: Data teknikal pertama dan gambar

13

© NextPit

Seperti yang kita ketahui baru-baru ini, Samsung akan menggugurkan Galaxy A74 memihak kepada Galaxy S22 dalam Edisi Peminat tahun ini. Ini menjadikan Samsung Galaxy A54 bersama-sama dengan Galaxy A34 terlaris dalam julat pertengahan. Kami kini mempunyai spesifikasi teknikal pertama dan gambar A54, yang tidak benar-benar membezakan kedua-dua model secara visual.

Samsung Galaxy A54 akan berwarna-warni bersama-sama dengan A34

Bukan seminggu yang lalu apabila kami telah melaporkan bahawa Samsung mungkin akan membatalkan Galaxy A74 memihak kepada Galaxy S22 FE (Edisi Peminat) tahun ini, menurut seorang pelapor. Galaxy A73 dan Samsung Galaxy A53 terlalu rapat antara satu sama lain tahun lepas, jadi mereka mengambil pelanggan masing-masing. Kini Samsung Galaxy A54 akan menjadi perdana baharu bagi julat pertengahan. Siri model ini sentiasa menjadi penghasil wang syarikat.

  • Padanan: Telefon pintar Samsung terbaik dari 2022

Jika kita menganggap bahawa bahan yang diterbitkan oleh Tajuk Android adalah tulen, maka Samsung Galaxy A54 5G akan kehilangan kamera menghadap belakang berbanding pendahulunya, Samsung Galaxy A53 yang diuji oleh kami. Setakat ini, kita hanya tahu bahawa kamera utama akan dilengkapi dengan sensor imej 50 MP. Saya boleh membayangkan bahawa 12 MP sudut ultra lebar dan 5 MP kamera pendahulu akan disimpan. Masih tidak diketahui sama ada kamera hadapan akan terus mempunyai resolusi 32 MP. Sekurang-kurangnya kedudukan tengah atas dalam paparan (punch-hole) kelihatan sama.

Samsung Galaxy A54 158.3 x 76.7 x 8.2 milimeter telah menjadi sedikit lebih kecil, tetapi lebih lebar. Di atas kapal, kami menjangkakan pemproses S5E8835 yang dikenal pasti oleh entri dalam Geekbench, yang mungkin Exynos 1380. Ini disertakan dengan 6 GB RAM dan 128 GB storan program dalaman. Paparan AMOLED 6.4 inci dengan 2,400 x 1,080 piksel dan kadar penyegaran 120 hertz sepatutnya mendapat tenaga daripada bateri 5,000 mAh.

Render Samsung Galaxy A54

Kita boleh melihat dua warna baharu kemungkinan Samsung Galaxy A54. / © Samsung / edit oleh NextPit

Rakaman yang bocor itu seolah-olah melupakan warna Awesome Blue dan Awesome Peach yang memihak kepada Mint dan Purple. Kami juga akan menemui dua warna ini pada Samsung Galaxy A34. Hitam dan putih akan kekal dalam portfolio. Sama ada Samsung akan menggunakan CES (Pameran Elektronik Pengguna) dari 5 hingga 8 Januari di Las Vegas untuk mempersembahkan Samsung Galaxy A34 secara rasmi, dan Galaxy A54 5G tidak diketahui setakat ini. Mungkin tidak mungkin selepas mereka telah menaikkan keluaran siri Samsung Galaxy S23 kepada awal Februari.

Blick auf die vier verschiedenen Rückseiten des Galaxy A33

Ini adalah empat warna Samsung Galaxy A53 5G sebagai perbandingan. / © Samsung

Jadi, angkat tangan! Siapa di antara anda yang mempunyai Samsung Galaxy A53 dalam rumah dan sejauh manakah anda berpuas hati dengannya? Tulis pendapat anda kepada kami dalam ulasan pada tahun 2023 juga.

Sumber:
Tajuk Android