Samsung membatalkan Galaxy A74–Dan ini mungkin perkara yang baik

12

© NextPit

Galaxy A73 adalah yang paling mahal daripada kelas pertengahan Samsung. Walaupun ia mempunyai oomph yang menarik dan ciri yang menarik, ia mungkin tidak membawa wang tunai yang mencukupi kepada tabung syarikat. Dan kini, Samsung merancang untuk membatalkan penggantinya iaitu Galaxy A74.

Galaxy A54 yang akan datang boleh menjadi model teratas yang pasti daripada siri Galaxy A tahun depan. Berdasarkan laporan GalaxyClub, Samsung tidak mengeluarkan Galaxy A74 mahupun mempertimbangkan spin-off pada 2023. Tiada sebab khusus yang dinyatakan, tetapi yang paling munasabah ialah persaingan sengit yang dihadapi peranti dalam julat harganya.

  • Telefon pintar bajet terbaik untuk dibeli pada tahun 2022

Persaingan sengit di bahagian pertengahan

Sebagai contoh, Galaxy A73 berharga sekitar $570 di AS walaupun pihak ketiga—kerana ia tidak dikeluarkan di kebanyakan pasaran—dan ia mempunyai kedudukan yang rapat dengan pesaing seperti OnePlus 10T dan Pixel 7 Google yang lebih berkebolehan. Malah penembak 200MP baharu Motorola. , Moto Edge 2022, secara relatifnya lebih murah dengan tag harga $500.

Paparan imej pertama Samsung Galaxy A54, harga dan anggaran pelancaran

Galaxy A54 dengan sisi bulat dan susun atur kamera baharu / © 91Mobiles

Membatalkan Galaxy A74 nampaknya merupakan pilihan yang logik untuk firma Korea Selatan sehingga ia akan mula membezakan peranti dengan lebih baik daripada alternatif ini. Buat masa ini, Galaxy A54 nampaknya lebih sesuai untuk menerajui rangkaian pertengahan Samsung. Ia dikhabarkan untuk membanggakan reka bentuk baharu dan persediaan kamera yang dipertingkatkan bersama-sama dengan pemproses yang lebih pantas.

iPhone SE 4 jarak pertengahan Apple tidak akan berlaku

Samsung bukan satu-satunya jenama yang memikirkan sudut pemotongan. Disebabkan permintaan rendah untuk iPhone peringkat kemasukan Apple, gergasi Cupertino itu dikhabarkan akan membatalkan atau sekurang-kurangnya menangguhkan iPhone SE 4 sehingga 2024. Sehubungan itu, kemelesetan ekonomi global yang menjulang juga boleh menjadi faktor yang diambil kira oleh Apple.

Kami ingin tahu apakah ciri telefon pintar jarak pertengahan yang anda pertimbangkan semasa membeli? Adakah pemproses pantas lebih penting daripada mempunyai kamera yang berkesan untuk anda? Beritahu kami di bahagian komen.

Sumber:
GalaxyClub