Samsung menggantikan Galaxy A74 dengan Galaxy S22 FE berkuasa Exynos

56

© NextPit

Walaupun Snapdragon 8 Gen 2 dijangka akan menggantikan Exynos 2300 dalam menjanakan Galaxy S23, Samsung mungkin tidak akan meninggalkan cip buatan tersuai sepenuhnya. Laporan baru membayangkan bahawa cip itu boleh tiba pada Galaxy S22 FE dan Tab S8 FE, yang kedua-duanya dilancarkan pada acara Unpacked yang berasingan tahun depan.

Pembocor yang kerap RGcloudS mendakwa bahawa Samsung telah membangunkan pengganti kepada Exynos 2200 yang malang. Tetapi daripada memilih cip Exynos 2300 pada trio perdananya, syarikat Korea Selatan itu sedang mengintainya untuk menggunakan dua peranti “Edisi Peminat” .

Tarikh pelancaran Samsung Galaxy S22 FE

Sumber itu menyebut bahawa peranti FE baharu akan debut pada acara Unpacked yang berasingan walaupun tidak ada tarikh tertentu yang diberikan. Ia adalah selamat untuk mengatakan ia boleh berlaku hanya selepas utama walaupun pada bulan Februari. Sebaliknya, Galaxy S21 FE telah diumumkan pada Januari tahun ini (2022).

Yang mengejutkan, ia menambah bahawa Galaxy S22 FE menggantikan Galaxy A74. Ini menguatkan berita sebelum ini bahawa Samsung membatalkan peranti jarak pertengahan kerana permintaan yang tidak menggalakkan untuk model Galaxy A73 semasa. Pembocor itu juga percaya bahawa Galaxy S22 FE akan menelan kos sebanyak Galaxy A74 yang ditinggalkan.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Penyampaian yang didakwa mengenai Samsung Galaxy S23 Ultra / © Twitter/u/OnLeaks

Telefon pintar berkuasa Exynos 2300 yang lain

Tiada kata-kata lagi mengenai perubahan dan penambahbaikan pada Exynos 2300. Tetapi menurut pelbagai sumber, ia masih berdasarkan proses 4 nm yang sama. Pada masa yang sama, tidak jelas bagaimana Samsung akan menyelesaikan isu pemanasan dan prestasi semasa yang dihadapinya pada Exynos 2200.

Menariknya, Tensor G3 Google yang tidak diumumkan dikhabarkan akan menggunakan pemproses okta-teras yang sama yang terdapat pada cip Exynos. Pixel 8 dan Pixel 8 Pro dikatakan memanfaatkan sistem pada cip tersuai. Dengan itu, adakah anda fikir adalah logik untuk Google bergantung pada keupayaan membuat cip Samsung?